-->

03/06/2015

Breaking the language barrier


Heihei! Nyt on varsinaisista työpäivistä kaksi takana. Tuolla meidän konttorilla mä oon ainut nordjobbari, vaikka todella monet suomalaiset nordjobbarit työskentelee samassa yrityksessä hoitamassa vanhuksia, joten on vähän sellanen vauva tuolla. Oon yllättynyt siitä, kuinka hirveästi vastuuta täytyy ottaa itseään vuosia vanhemmasta, kun itse on saapunut tuonne ilman alan koulutusta. Osa käytännönasioista on jo hyvinkin selviä, mut mua vähän stressaa pyörällä liikkuminen asunnolta toiselle, kun ei vielä tunne aluetta ollenkaan ja osaan olla todella huono suunnistamaan. Sen voi todistaa ranskan kielimatkalaiset, sillä en kunnolla löytänyt koululta rannalle kolmen viikon jälkeenkään...

Hey! Now I have been working two days here. I'm the only nordjobbar - is that even a word? It is now, I guess! - at our office even though lots of us Finnish nordjobbars are working in the same company taking care of elders, so I'm kind of like a baby over there. I'm surprised about the responsibility were taking for our clients, since I haven't gone to any nursing school. Some of the practical things are starting to become familiar, but I'm quite stressed about getting from a client's house to another's by bike, because I don't know the roads, let alone paths in my working area! Oh, and I really suck at navigating anyway. That's something you guys at the language course in France can prove since I couldn't get from my school to the beach even after three weeks...Mut anyway. Toinen juttu, joka ottaa päähän on tuo kielimuuri. Joo, tiesin että tulisin sen kohtaamaan, mut en ajatellut että se tuntuisi tältä. Tulee niin turhautunut olo, kun ei pysty antamaan niin kohteliasta kuvaa itsestään kuin haluaisi tai keskustelemaan asiakkaiden kanssa rennosti ja luontevasti. Plus se, ettei tiedä esineiden nimiä niin viittoo ja osoittelee koko ajan ja sanoo perään "den här". Onneksi kaksi suomalaista jotka asuu saman katon alla jakavat ilmeisesti samat tuntemukset, niin voidaan yhdessä kirota tätä ruotsin kieltä, hehe.

Anyway. Another thing that bugs me is the language barrier. Yeah, I knew I would face but I had no idea it would feel like this. I feel so frustrated when I can't be as polite as I'd like to be or chat with the clients casually and smoothly. And the fact that you don't know what lots of the objects are called and end up beckoning and pointing at things all the time and adding "den här". Luckily there are two Finns living under the same roof who feel somewhat the same, so we can all curse the Swedish language.


Nää kuvat on otettu kodin lähellä sijaitsevalta lenkkipolulta - tunnetaanhan tämä alue Farsta Strandina, joten on ihan loogista, että rantaa löytyy. Tää alue on täynnä luontoa, vaikka onkin kohtuullisen lähellä keskustaa! Voisinkin kirjoitella tästä alueesta ja kämpästä muutenkin lisää vähän myöhemmin. Tämä on aika erilaista kuin mitä olin kuvitellut, mutta hyvin on viihdytty tähän asti!

These pics are taken near our house on a jogging path - this area is known by the name of Farsta Strand, so it is kind of logical that there is a beach here. This is just full of nature, even though it's fairly close to the centre! I could actually tell you a bit more about this borough and our apartment later on. This is quite different from what I had expected, but so far it's been great!

8 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä sun uusilla hoodeilla!

  Kyllä se kielikin siitä alkaa sujua. Jos mahista, niin pidä mukana kynää ja paperia ja kirjoittele päivittäin tarvittavia uusia sanoja paperille, niin niitä voi siitä kertailla ja siten ne oppii nopeammin.

  ReplyDelete
 2. Farsta strand kiittää!

  Todellakin. Kuuntelua ja puhumista, niin kohtahan sitä kieltä puhuukin:-) Ei vitsi, mä just ajattelin samaa! Kasasin hyödyllisiä sanoja joita oon huomannu, että pitäis osata ja rupean kohta vähän käännöshommiin.

  ReplyDelete
 3. Wow, respect :D jos ruotsiks pitäs alkaa kommunikoimaa ni voi eiii haha. Sitä ymmärtää paremmin kun puhuu. Kaikkein hauskinta oli omissa ylppäreissä, kirjotin paremman ruotsista kuin englannista xD en tod pysty puhumaan sitä, enkku taas menee ihan tosta vaa..en tiä miten se nii meni....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah, niinhän se vähän on:-D Onneksi kaikki on jo huomannut työpaikalla, etten puhu kovin hyvin joten multa ei voi odottaa pitkiä selostuksia ainakaan vielä! Ei hyvänen aika, tuo on kyllä niin tuota. Ylppärit ei mittaa kielen sujuvuutta kunnolla, mikä on sinänsä harmi, jos kerran sullakin tuli ruotsista parempi ku enkusta, vaikka osaat englantia paremmin. Mä voin paljastaa, että kirjotin mun molemmista pitkistä kielistä (enkusta ja ranskasta) M ja oon järkyttynyt. Ranska meni todella hyvin tasooni nähden, kun taas englannista odotin kyllä vahvaa E:tä. Uusintaan menee enkku, kunhan tässä joskus jaksan :D

   Delete
 4. Mahtavan näköistä, kyllä tuolla kelpaa asustella! Janetten kanssa samaa mieltä, jos pitäs ruotsiksi alkaa puhelemaan niin en sais mitään suustani, jotain ehkä sieltä sun täältä ymmärtäisin mutta haha ei mitään mahdollisuutta puhua. Harmittaa kun haluan oppia kieliä enemmän mutta meen aina ihan lukkoon kun pitäis puhua:< Tsemppii, kyllä se sieltä lähtee kun sulla varmasti riittää tota kielipäätä, oot niin sujuva englannissakin että ihan kadehdin<3 ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Kai se on niin, että edistystä ei tapahdu ilman pieniä sähläilyjä ja mokia, joten niistä ei pitäisi vaan välittää:) Säkin oppisit aivan varmasti, jos ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin puhua, heheh! Pikkuhiljaa se kielitaito karttuu...toivottavasti:D Voi kiitos hirveästi, tuo kyllä piristi! :)<3

   Delete
 5. Moi! Minkä kautta lähdet Au Pairiksi? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikkamoi! Mä löysin perheeni tai perhe löyti minut aupairworldista, missä perhe ja au pair voi tehä profiilit ja jutella :) en siiis mene minkään varsinaisen järjestön kautta.

   Delete