-->

08/06/2015

Thoughts on Nordjobb so farViikonloppu tuli niin tarpeeseen. Kun on kauhealla vauhdilla oppinut uutta töissä ja yrittänyt sisäistää ruotsia, niin sitä tulee yllättävän väsyneeksi. Tuntui oikeastaan, että olisi ollut pidemmälläkin lomalla kuin kaksi päivää! Musta on hauskaa, että Nordjobb järjestää myös vapaa-ajan aktiviteetteja eli täällä ei tosissaan jää yksin ellei halua niin. Taitaakin olla niin päin, että olen lähes tulkoon koko ajan ihmisten kanssa ja vain harvoin yksin. Päivällä tulee oltua työympäristössä, iltapäivällä nordjobbareiden tai muiden tuttujen kanssa ja iltaisin sitten kämppisten kanssa. Mutta en valita.

The weekend was more than welcome. When you've been learning a whole lot of new things at work and trying to assimilate Swedish, you become surprisingly tired. It actually felt as if I were on a longer holiday than just two days! I think it's fun that Nordjobb organizes some free time activities so you won't be alone here except if you want to. And it must be so that I'm more with people than without them. During daytime I'm with my colleagues, afternoons with nordjobbars or other friends and evenings with my room mates. But I'm happy with it.
 Sunnuntaina mentiin Nordjobbin järjestämälle piknikille Drottningholmiin ja pidettiin kanssa pieni tietovisa. Sen jälkeen oli tietysti Drottnigholmin linnakierros, mutta siitä lisää vähän myöhemmin.

On Sunday we went on a picnic to Drottningholm organised by Nordjobb and had a little quiz. After that we had a tour around the Drottningholm palace, of course, but I'll save that one for a bit later.
Minusta on ihanaa tavata uusia ihmisiä eri maista ja kuulla lisää heidän maastaan ja mielipiteistään.
Rakastan Suomessa olevaa perhettä ja ystäviä, mutta nyt on tapahtunut kaivattua vaihtelua. On ihanaa aloittaa alusta, mutta silti olla sidoksissa Suomeen. Kolme kuukautta täällä on niin lyhyt, mutta kuitenkin pitkä aika.

I love meeting new people from all over the world and hearing more about their opinions and country. I love my family and friends in Finland, but I've now got the kind of change I was longing for. It's wonderful to get to start all over but still be near to Finland. Three months is such a short but then again quite a long time.

4 kommenttia:

 1. Saitpa hyvän kuvan joutsenesta :D mä en uskaltanu mennä lähemmäs

  Meinaatko laittaa kuvia vielä siitä linnasta? :)

  Fred och kärlek sulle,
  Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Vähän zoomailin ja kyykyistyin niin onnistui! :) ja joo, linnalle on pyhitetty oma postaus - siitä kun sai niin paljon kuvia otettua.

   Kiitos samoin sulle Anna!

   Delete
 2. Hei! Löysin tän sun blogin kun googlailin kokemuksia nordjobbista ja mulla ois muutama kysymys ku oisin kiinnostunu itse lähtemään tänä kesänä ruotsiin nordjobiin.
  Miten hyvä täytyy olla ruotsin kielen taito että pärjää? Vaaditaanko jotain tiettyä arvosanaa, että pääsee?
  Entä tutusko siellä helposti muihin nordjobbilaiseen ja nordjobin omilla nettisivuilla lukee että he järjestävät aktiviteettejä, niin oliko niitä paljon?
  Entäs sitten itse työ. Miten rankkana koit työnteon? Jäikö palkasta paljookaan käteen vuokran ja ruuan yms maksamisen jälkeen?
  Siinä muutama kysymys mitkä tuli mieleen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Ihanaa kun jätit kommentin :)

   Mitään erityisiä arvosanavaatimuksia ei nordjobbilla ole, mutta hakemukseen ei tietenkään kannata sanoa, ettei osaa ruotsia. Toisaalta jos ei osaa ruotsia lähestulkoon ollenkaan, kannattaa miettiä onko edes jäkevää hakea. Mutta joka tapauksessa mä en ollu koskaan puhunu ruotsia koulun ulkopuolella ja hyvin pärjäsi. Ekat pari viikkoa voi olla vähän vaikeita, jos ei ole tottunut puhumaan ruotsia, mutta siitäkin selviää jos vain haluaa. Kannattaa vaikka joka päivä ottaa ylös vihkoon uusia sanoja joita ei ymmärtänyt/muistanut.

   Ja todellakin tutustuu tosi helposti! :) Aktiviteettejä on mun kesinä ollu suunilleen pari-kolme-neljä kertaa viikossa, että joka viikko olisi päässyt johonkin aktiviteettiin jos vain olisi halunnut. Mä kuitenkin suosittelen, että etit vaikka jonkun nordjobbilaisen kanssa yhteisen kämpän (yleensä niiden kanssa tulee kyllä asuttua muutenkin) niin sitten ainakin tutustuu tosi hyvin. Ja meillä oli ainakin yhteinen facebook- ja whatsappryhmä et tuli niitten "virallisten" aktiviteettienkin ulkopuolella nähtyä.

   Musta työ vanhustenhoitajana on tosi raskasta, mutta myös avartavaa. Se riippui aina niin paljon päivän tehtävistä, asiakkaiden mielialasta, kiireellisyydestä yms kuinka raskasta oli. Ei se helppoa ole, mutta kyllä pari kuukautta kestää vaikka missä työssä jos tietää, ettei siihen tarvitse palata välttämättä;) Itse olin kahtena kesänä, enkä toistaiseksi halua palata, mutta ehkä parin-kolmen vuoden päästä voisinkin.

   Mulla jäi ihan mukavasti käteen vuokran ja ruuan jälkeen. Nettona sai yleensä joku 1500€ josta vaan 300€ meni vuokraan kun oli jaettu kämppä ja, no, loput "pakolliset menot" riippuu ihan itsestä tietysti :) varmaan jotain 700€ jäi mulla säästöön, kun kuitenkin halusi käydä ulkona syömässä, konserteissa yms ja Tukholma nyt ei oo mikään maailman halvin kaupunki.

   Toivottavasti päädyt nordjobbille töihin! Koitin kertoo mahdollisimman totuudenmukaisesti mun kokemukset. Saa kysyy muutakin jos vaan tulee mieleen :) Tsemppiä ja hyvää kevättä sulle!

   Delete