-->

14/06/2015

Pieces of last week

P6100660Mentiin yks ilta nordjobbareiden kanssa piknikille Södermalmin suurelle kalliolle, joka ilmeisesti tunnetaan nimellä Skinnarviksberg. Aurinko helli meitä, popsittiin pähkinöitä ja jaettiin kokemuksia Ruotsista. Koulut oli loppunut sinä päivänä, joten poliisit vahtivat vuorella mahdollisia alaikäisiä, jotka tulisivat juomaan. Noh, ingen fara kun hallussa oli jopa niinkin vahvaa juomaa kuin verigreippi-oranginaa. Muutenkin he kuulivat puheestamme ettemme taida olla paikallisia:-D

One sunny evening we went for a picnic on a huge rock in Södermalm, which is known as Skinnarviksberget apparently. The sun was warming us, we were eating peanuts and sharing our experiences of Sweden. The school was out and policemen had an eye on us since there would be underage teens drinking alcohol on the cliff. I think my orangina wasn't the drink they were looking for. And they could definitely tell that we weren't locals by listening to our accent:-D 
  P6070608

Sunnuntaisin meillä on tapana syödä ja kokkailla yhdessä. Tällä kertaa oli vuorossa ruotsalainen ruoka, joten mikäpä sopisi siihen paremmin kuin kotitekoiset lihapullat ja perunamuusi! Jotenkin päädyttiin kämppikseni kanssa pyörittelemään ja paistamaan lihapullia, mutta sepä ei haitannut kun aika meni leppoisasti. Oli siinä meinaan pikkuinen satsi, kun meitä taisi olla syömässä 14 henkeä!

On Sundays, we tend to eat and make food together. This time it was the Swedish food's turn, so what could be better than home made meatballs and mashed potatoes? Somehow, we ended up twiddling and fying the meatballs with my roomie, but the time flew as we were having so fun. There was a lot to do, because we had about 14 of us eating that night! 

P6060433 Sitten on ollut nämä kaksi tärkeää päivää: nationaldag ja Carl Philipin ja Sofian häät. Näiden ansiosta hevosia on ravannut pitkin kaupunkia useampanakin päivänä. Hääparia en valitettavasti töiden takia ehtinyt näkemään, mutta katseltiin vanhusten kanssa häitä yhdessä telkkarista. Upeita pukuja ja onnellisia ihmisiä siellä ainakin näkyi.

Then we've had these two important days here: the national day and Carl Philip's and Sofia's wedding. This is why we've had horse processions around the town on several days. Unfortunately, I couldn't get a glimpse of the newlywed pair because of work, but I got to see them on the television with the elderly. At least they had beautiful dresses and blissful people over there.

P6060451 Viime lauantaina tuli nähtyä Matildaa, johon olinkin yhteydessä jo ennen Ruotsiin tuloa. Kierreltiin vaatekauppoja ja käytiin Dunkin Donutsilla, mistä olin superinnoissani, kun se jäi väliin New Yorkin matkalla! Uusia ihmisiä kun on aina niin mukava tavata. Sain myös hankittua tuon pienen karvalaukun, jota olin kuolannut jo jonkin aikaa River Islandin nettisivuilla. Epäilen sen käytännöllisyyttä ja kestävyyttä edelleenkin, mutta toistaiseksi ei kaduta, että hankin sen :-D Naapurin poikakin oli niin suloinen, kun se luuli hississä, että kannan puudelia mukana

Last Saturday we met with Matilda with whom I had texted before coming to Sweden. We went round the town in shops and visited Dunkin Donuts, of which I was really happy since I forgot to go there while I was in New York! And it's so nice to meet new people anyway, so it was great. I also got this little furry bag which I had been drooling over for some time on River Island's website. I doubt its practicality and durability, but until now I haven't regretted buying it :-D

P6090618 Eräs aamu nordjobbareille tarjoutui mahdollisuus osallistua FNUF:in aamupalalle (ilmaista ruokaa, jipii!) ja kuulla kansainvälisiä vaikuttamiskeinoja. Mä olin hirveen innoissani kuulemassa vapaaehtoistyöstä Euroopassa, joka ilmeisesti on EVS:n kautta todella edullinen tai jopa ilmainen kokemus. Saa nähdä, jos jotain sellaista pääsisi tekemään au pair -vuoden jälkeen! Sen jälkeen oli vähän vapaa-aikaa ennen töitä, joten suunnattiin Moderniin museoon. Se oli täynnä raikasta ja omituista taidetta - juuri sellaista, jota on kiva katsella!

One morning we nordjobbars got a chance to take part in FNUFs breakfast (free food, yay!) and hear about international means of influencing. I was so excited to hear about voluntary work in Europe, which is apparently low cost or free of charge. We'll se if I get to do something like that after my au pair year! We had a bit of free time  before work, so we headed to the Modern museum. It was full of fresh and weird art - just the kind of art that's nice to see!

P6090648 Töissä on alkanut menemään paremmin ja päivittäistä ruotsia ymmärtää jo tarpeeksi, että voisi tulla toimeen. Odotan innolla kaikkia tapahtumia ja ihmisiä, keitä tuun näkemään nyt lähiaikoina. Oon sen sijaan pyhittänyt tämän päivän vain kotihommille ja töille ja taisin jo höperöityä, kun aloin suunnittelemaan viikonloppumatkaa Kööpenhaminaan. Onhan sinne matkaa, mutta olisi se niin ihana kaupunki nähdä!

It has started to get a bit easier at work and I understand enough of Swedish to survive everyday life. I'm waiting forward to different events and people I'm going to meet shortly. Instead, I'll only be doing home chores and going to work today and I think I've lost my mind since I got the most harebrained idea: I want to spend one weekend in Copenhagen. I know it's quite far away, but it would be such a nice city to see, though!

10 kommenttia:

 1. Hyvät säät teillä on ainakin siellä "toispuol jorpakkoa"... Just katselen uusintana häitä ja voi miten rakstuneilta pari näyttää ja ihanan erilainen seremonia!
  Ihana on toi sun uusi "puudelikin"! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ollu kyllä aika hyvät säät! Tähän päivään se sit loppukin, kun vettä alkoi tulemaan:D Noh, ei voi mitään. Mä tykkään tosta kyllä niin hirveesti, niin hassu kuin se onkin!

   Delete
 2. Toivottavasti tosiaan sitten ku sun iltavuorot loppuu niin voidaan nähdä useemmin! Ja mennä uusiin paikkoihin :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei todellakin! Ens viikolla ne loppuu ja pääsen normaalien ihmisten rytmiin, jee! :D

   Delete
 3. Oi miten ihana tuo ensimmäinen kuva! <3 siitä hehkuu jotenkin niin kesäinen ja lämmin sää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! No eikö ookkin kesäisen näköinen:) Just niitä iltoja, kun tarkenee istua ulkona myöhään ja voi vaan nauttia elämästä <3

   Delete
 4. Olipas kiva lueskella kuulumisia :) Kuulostaa et hyvin menee! Miten muuten ruotsin puhuminen on alkanut sujumaan? Itsehän tänään toikkaroin ekaa päivää töissä tosi mukavan ihmisen työparina, joka ei kuitenkaan ole koskaa opiskellut englantia, oppinut vain vähäsen tyttöjensä myötä. Minähän en saksaa juurikaan puhu, mutta hyvin tultiin toimeen silti :D Niin kivalta siellä ainaskin kuvien perusteella näyttää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että oli kiva tai silleensä! Kaks viikkoo on nyt asusteltu täällä ja ruotsin ymmärtäminen ja puhuminen sujuu arkitasolla ihan hyvin, mutta edelleen on paljon yksittäisiä sanoja, joita ei tiedä. Ja sit kanssa se, että tulee niin turhautunu olo, kun täytyy ilmaista itseään yksinkertaisemmin kuin haluaisi, koska ei osaa selittää sanottavaansa tarpeeksi hyvin. Nojuu. Oi, onnee vaan siihen! :) Tuohan on loistava tilaisuus oppia puhumaan saksaa!

   Delete
  2. Joo, vähän on pakko oppia :D Tiedän niin ton tunteen, kun ei pysty ilmaisemaan ihteään niin monisanaisesti tai kunnolla kun haluais! Yleensähän oon sosiaalinen ja puhelias ihminen, mut kun yhteistä kieltä ei oikein löydy, niin keskustelut on just esim työparin kaa jäänyt varsin lyhyiksi :/ mut kyl me silti yritetää! :D

   Delete
  3. Niinpä;-D Se on niin raivostuttavaa, mutta onneksi siihen on tottunut! On kuin toinen ihminen, kun puhuu vierasta kieltä eikä se aina ole positiivista. Mut hienoa, ainakin säkin saat treeniä puhumiseen!!

   Delete