-->

31/05/2015

First words from Sweden

On ollut lievästi sanottuna vähän pöllämystynyt olo ensimmäisenä iltana. Lakkiaiset on takana ja matkustin ruuhkaiselta Helsinki-Vantaalta Bromman lentokentälle, jossa vuokraisäntä ja kämppis oli vastassa. Muutama sananen vaihdettiin ruotsiksi autossa, mutta en vaan pystynyt juttelemaan rennosti ja luontevasti, joten hän vaihto englantiin. Sainkin sitten tietää, että asunnossa puhutaan pääosn englantia, mikä keventi oloa reilusti. Ja aikamoinen yllätys asunnolla odottikin muuten! Eri puolilta Eurooppaa olevat kämppikset ja kolme amerikkalaista kirkon lähetystyöläistä heittivät rentoa läppää keittiössä, tekivät ruuan ja hiton hyvän juustokakun valmiiksi, ja tunsin itse ainakin oloni tosi tervetulleeksi.

En tiedä. On todella sekavat ajatukset, kun on niin paljon uusia ihmisiä, paikkoja käytännönasioita ja kieliä - täällä kodissakin on nyt jo tullut puhuttua suomea, englantia ja ruotsia. Mitään tärkeää en vissiin unohtanut kotiin paitsi hiustenlaittotuotteet. Ostin sitten shampoon ja hoitoaineen jostain lähikaupasta, mutta kiikutinkin kassalle vahingossa kaksi shampoopulloa ja huomasin tämän vasta suihkussa. En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa!

Lisää ja laadukkaampaa tekstiä kuvien kera sitten paremmalla ajalla, kun tänne on ehtinyt asettumaan kunnolla. Kohta puoliin alkaa ensimmäinen työpäivä, mutta onneksi kämppis lähtee samaan paikkaan, niin ei tarvitse yksin mennä.

Hey guys! It's been so weird coming to Sweden and settling down here. I'll be writing a bit more and taking photos when I have got used to the routines and feel a bit more balanced because everything is still new. In a while, my room mate and I will start our first day at work!

6 kommenttia:

 1. Uu ompas jännää! En tajunnut jotenkin yhtään, että nyt jo oot Ruotsiin menossa mutta tottahan nyt on jo kesäkuu... :D Tsemppiä, innolla jään odottelemaan lisää kuulumisia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, vähintäänkin pikkusen jänksää! Niinpä, aika meni hirrveen nopeesti ja tuntu, että koko toukokuu meni viimesissä koulujutuissa, juhlajärjestelyissä ja pakkaamisessa :D Kiva että seurailet! Ihan huippua:)

   Delete
 2. Mäkin unohdin, että sä lähdet näin nopsaan lakkiaisten jälkeen... Onnea muuten siitäkin saavutuksesta!

  Ihana vastaanotto, se varmasti tuo heti kotoisan olon. Kyllä se siitä lähtee rullaamaan. Mukavaa ekaa työviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tää tuli aika nopeaan. Kiitos paljon onnitteluista:) On tosissaan mukavia ihmisiä ollut, mutta ruotsin kielimuuri pitää vaan murtaa niin eiköhän tämä tästä! Hyvää työviikkoa sinnekin!

   Delete
  2. Kiitos viikon toivotuksista, mutta nyt alkoi kesäkesäkesä lomalomaloma! :D

   Delete
  3. Eikä! :D Elä kehtaa, minäkin haluan! Hyvää lomaa sitten:P

   Delete