-->

20/06/2017

First Week As an Au Pair

The beach in Recco
Au pairiksi lähteminen saa aina huomaamaan kuinka eri tavalla ihmiset elää maasta, kaupungista ja kodista riippuen. Espanjan aupairperheessä vanhemmat oli tosi kiireisiä ja oltiin kaupungin vilinässä kerrostaloasunnossa, kun taas tällä kertaa kaikki on paljon rennompaa. Italian aupairperhe asuu omakotitalossa vuoren rinteellä, rannalle on alle kilometri tästä ja kaikki tuntevat toisensa täällä. Vaikka musta on pikkuhiljaa kuoriutunut kaupunkityttö, niin ei vois olla parempaa paikkaa viettää kesä.

Being an au pair is always exciting as you realize how different people's lifestyles are, depending on the country, city and household. In my family in Spain the parents were quite busy and we lived in a flat in a lively city, whereas here in Italy everything is much more laid-back. My Italian au pair family lives in a detached house on the mountainside, it's a one-kilometre walk to the beach and everyone knows each other here. Even though I've bit by bit become a city girl, I couldn't imagine a better place to spend the summer in.


1. You can never have too much parmesan 2. The view from my room is incredible! 3. Just a regular day at the beach

Mä oon pannut merkille myös kuinka hyvin nuo lapset käyttäytyy ja miten ne on tottuneita auppareihin. Toki välillä tulee kinaa ja tappeluita, mutta ne kuuntelee ja on tosi vastuullisia. Meiltä kaatu pari päivää sitten kynsilakkapullo kivilattialle ja voitte vaan kuvitella, millainen sotku siitä jäi... Violettia sekä lasinsiruja laatoissa, bideessä ja (apua) äidin verhoissa. Ne kuitenkin ajatteli, että soitetaan äidille ja kysytään, mitä kannattaisi tehdä, vaikka se ehkä suuttuukin. Niin suloista.

I've taken note of how well the kids behave and how they're used to having au pairs. Of course they have the odd quarrel every now and then, but they listen to me and are very responsible. A nail polish accidentally fell down to the hard tile floor so you can only imagine what kind of mess we left behind. Some purple and pieces of glass on the tiles, in the bidet and (omg!) on mum's curtains. However, they thought we should call mum and ask her what to do, even if she gets angry. So cute.


Went for a quick walk in Rapallo and was amazed! I'll have to return with more time (and my camera)

Ainut juttu mistä en tykkää on se, että vapaa-aika ja työt menee taas vähän sekaisin, mutta en mä tänne loppuelämäks oo jäämässä, joten tästä selvitään. Kävin eilen ekaa kertaa ulkona muitten aupairien kanssa ja vapauden tunne oli aivan uskomaton! Kyseessä oli seisova pöytä proseccoo  ja focacciaa Nervin satamassa terassilla. Täy-del-lis-tä. Meillä oli vaan hassu yhteensattuma kun tutustuttiin yhtiin siskoksiin, jotka asuvat samassa kylässä kuin minä ja kaikenlisäksi tuntevat mun au pair -perheen. Nyt on sit ainaki pari paikallista kaveria tässä parinsadan metrin päässä, hahah.

The only thing I don't like about au pairing is that your free time and duties get mixed up and it can be extremely exhausting. However, I'm only here for the summer so I think I can handle it. Yesterday, I went out with other au pairs and the feeling of freedom was REAL. There was a prosecco and focaccia open bar waiting for us at a terrace in Nervi harbour. Per-fect. The funniest thing was meeting these two sisters who happen to live in the same village as me AND know my au pair family. How weird is that?! Now I have at least two local friends super close, haha. 


The prosecco & focaccia party 


Us au pairs!
Ekat rusketusrajat (eikä yksiäkään PALAMISrajoja) on hankittu, jonkunlainen broken italian kommunikointi on jo käytössä ja ruoka-aikaa ootetaan täällä aina kuin kuuta nousevaa. En kestä; italialainen ruoka on vaan niin hyvää! Ciao <3

The first tan lines (note: not BURN lines) have appeared on my skin, some sort of broken Italian communication is in use and dinnertime is what I most look forward to during the day. I just can't cope, Italian food is so good! Ciao <3

15 kommenttia:

 1. Vautsi, näyttää kyllä niin ihanalta maisemat (varsinkin ikkunasta!!), enkä itsekään pistäisi pahitteeksi viettää kesää Italiassa. Nauti ajasta munkin puolesta :D ja tosiaan kiva lisä toi italian kielen oppiminen, ei varmaan oo liian vaikeaa espanjan takia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maisemat on täällä ihan loistavat! Madridissa on niin kuivaa ja täällä on ihan vihreetä ja paljon kukkia 😍 ainakin mä ymmärrän, mut puhuminen on hankalaa :(

   Delete
 2. Kuulostaapa ja näyttääpä aivan ihanalta! Kesä aupparointia oon kyllä itsekin harkinnut sit, kun yliopiston aloitan... vähän houkuttais päästä johonkin saksankieliseen maahan oppimaan kieltä :) mutta saa nähdä tuleeko se koskaan tapahtumaan. Tosi ihana myös muuten, kun sulta on nyt viime aikoina tullut usein listauksia. Tykkään aina ihan sikana lueskella sun juttuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja Noniin, puhelimella kirjotettuna tietenkin jäi hulluna virheitä tuonne :D postauksia siis, ei listauksia... haha

   Delete
  2. Tää on kyllä ihan jees! Näissä hommissa on parasta, kun tutustuu uuteen kulttuuriin ihan kunnolla ja oppii kieltä!! Aikaahan sulla on vaikka kuinka tällasiin kokemuksiin. Ja ihana kuulla et näitä on kiva lukee! Yliopistossa on pakostikin postaukset vähentyny, mut tää antaa lisää motivaatiota kirjottaa. Joten nyt ainakin kesänä tulee paaaljon postauksia 😊

   Delete
 3. Italia ♥ Harmi että työ ja vapaa-aika meinaa taas sekoittua keskenään. Tuntuisi itsekin haastavalta kyllä tuo aupairisuus koska kuitenkin kun asuu perheessä niin vapaa-aikanakin varmasti tulee vietettyä aikaa lasten kanssa ymmä ym.. En tiedä älysitkö mitä meinaan mutta siis niin..:D Mahtava kuitenkin että oot päässyt kuitenkin irtautumaan siitä ns arjesta ja tutustunut paikallisiin! Ja hei täälläkin pakko mainita että ihana kun sulta tulee nyt postauksia hieman enemmän, kaipasin sinua ja kirjoituksiasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, juuri tuo mitä sanoit. Ratkaisu on olla eri paikassa kuin lapset ainakin hetki päivästä, oli se sitten lähteä aikaisemmin rannalta tai sitten lähteä viinille kaverin kanssa. Mut joo kyllä tää tästä, puhun perheelle et voisko ne antaa mulle suuntaa-antavat aikataulut. Ja jee kiitos superisti Kata!! Musta on tullu niin laiska kommentoija.. blogger sais tehä tästä systeemistä vähä interaktiivisemman :D

   Delete
 4. Wauu sulla on ihana blogi�� Käy ihmeessä kurkkaamassa munkin blogi jos kiinnostaa! http://anniinaeevi.blogspot.fi/?m=1

  ReplyDelete
 5. Kuulostaa ja näyttää niin ihanalta<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä kelpaa kyllä olla kesän 😊 ihan luksusta olla merenrannalla

   Delete
 6. Kuulostaa ja näyttää niin ihanalta! :) Ja aivan ihana on tuo siun hame! 8) Voinko kysyä, minkä merkkinen tai mistä se on ostettu? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tällasta täällä! Tykkäilen kyllä vaikka vähän haasteitakin on tullut vastaan. Ja toki! Se on ostettu Tukholman River Islandista viime kesänä. Yks lempparivaatteista kyllä, kun se on niin monikäyttöinen. Käy arkeen ja juhlaan 😊 kannattaa käydä tutustumassa niiden kauppaan/nettikaupaan jos ei oo ennestään tuttu!

   Delete