-->

06/06/2015

Visiting Nordiska museet

Moikka! Eilen mulla oli iltavuoro ja Ruotsissa vietettiin tämän vuoden lämpimintä päivää tähän mennessä, joten päätin suunnata ulkoilmaan tekemään jotain. Päädyin Nordiska museetiin, mutta matka sinne ei kyllä sujunut ihan niin helposti kuin olin suunnitellut. Ensin haahuiltiin juna-asemalta T-centraleniin jokunen tovi, kun google maps ei suostunut paikantamaan minua oikeaan paikkaan. Navigointia ei helpottanut se, että karttaan oli merkitty yksi Radisson Blu hotelli, kun taas kadulla niitä oli molemmilla puolilla yksi. Sitähän mä en tajunnut, ennen kuin tarkastelin ympäristöä pikkusen tarkemmin.

P6050352

Enkä käsitä, miten mä löysin itseni aina joltain ihan väärältä tieltä matkalla museoon... Taidan syyttää niitä muutamaa liikenneympyrää ja pikkukujaa. Noh, anyways googlen kartta ei auttanut tässäkään. Metropysäkillä oli kaksi sisäänkäyntiä, jotka olivat melko kaukana toisistaan ja kartassa näkyi tietenkin vain yksi. Hittolainen, mä en enää luota noihin maamerkkeihin vaan katson vain ja ainoastaan katujen nimiä:-D Onneksi joku mukava nainen auttoi minua vähäsen - hänellä navigointi toimi oikein! Nälkähän oli jo ihan kiitettävä tuossa vaiheessa, joten kaivoin esiin bagelia ja suklaata naamaan.

P6050405 P6050353 Sillalla ennen museota meni pitkä hevoskulkue. Hienon näköinenhän se oli, vaikka en tiennyt miksi moinen kulkue järjestettiin. Turistin luvalla piti kuva kuitenkin napsaista. Ja sillalta oli hirveen ihanat näkymät! Kuvat kertoo enemmän kuin mun selitykset, joten voilà: tässä muutama otos museosta!

P6050370P6050398P6050378P6050397P6050392P6050386 Mielenkiintosinta oli nähdä eri aikakausien muotia ja miten se on muuttunut ja samoin miten kattaukset ja ruoka on muuttunut muutaman sadan vuoden aikana. Toisaalta vanhusnäyttely oli myös aika mielenkiintoinen, kun sai lukea vanhempien ihmisten mietteitä vanhuudesta ja yksinäisyydestä. Muuten siellä taisi olla myös lelujen historiaa, saamelaisille omistettu näyttely, korunäyttely ja muutakin hauskaa nähtävää. Museo on kyllä näkemisen arvoinen ihan pelkän sen arkkitehtuurinkin takia, oli se sen verran komea sisältä ja ulkoa!

Forgive me for being lazy, I'll leave it all in Finnish this time! I visited the Nordic museum yesterday and here's some shots of it. I should really try to explain my stories a bit more briefly so that it wouldn't take so much time to translate everything. I'll try to do that next time!  

4 kommenttia:

 1. Mä vaan tuijottelin noita komeita hevosia... Voisko se kulkue liittyä joteskii tänään vietettävään Ruotsin kansallispäivään? Niinku "aatto juhlista jaloin..."

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne oli kyllä upeita! Mä luulen kans et se liitty siihen. Eilen näkyikin lisää hevoskulkueita ja orkesteri keskustassa. Ehkä pistän vielä muutaman kuvan lisää hepoista:D

   Delete
 2. Varmasti mielenkiintoinen paikka ollut käydä! :) Kivoja kuvia olet räpsinyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo se oli kyllä kiva! Pitää tehdå uus reissu sinne varmaankin, hahah :D kiitos paljon! Ja tervetuloa lukijaksi!:)

   Delete