-->

28/06/2015

Nordjobbareiden asunto

Mä ajattelin kertoa vähän nordjobbin työhakuprosessista ja asunnon hankkimisesta. Varoituksen sana siis: on luvassa hyvin tylsää tietopitoista tekstiä. Nordjobb toimii pohjoismaissa ja tarjoaa töitä, asumisen ja vapaa-ajan ohjelmaa 18-28 -vuotiaille. Ekana ajattelin kertoa, miten meillä sujui asunnon saaminen ja millasissa nurkissa mä asustelen tämän kesän!


ASUNTO
Nordjobb lisäsi facebook-ryhmäämme listan vapaista asunnoista, jossa muun muassa luki vuokran hinta, asumismuoto ja sen sijainti. Mä en tosin osaa sanoa, hoidetaanko asunnot joka vuosi tällä tavalla. Luulin, että he ehdottaisivat minulle asuntoa - näin kun meille sanottiin aiemmin - mutta meidän täytyikin itse valita kaksi vaihtoehtoa listasta ja odottaa vastausta heiltä.

Mua suoraan sanottuna pelotti tulla asumaan asuntoon, jonka jakaisin noin kymmenen ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa. Kaiken lisäksi jakaisin huoneenkin, joten omaa rauhaa ei löytyisi käytännössä mistään. Keittiön ja yhden kylppärin jakaminen loi mieleeni vain lähinnä taistelutantereen. Mä olin kuitenkin niiin väärässä - olen rakastanut asua täällä!


Kyseessä on suuri, kaksikerroksinen kerrostaloasunto, jota vuokraa keski-ikäinen mies. Hän asuu itsekin tässä asunnossa, joten olemme käytännössä alivuokralaisia. Olin kyllä ajatellut ennen Ruotsiin tuloa, että haluaisin jakaa parin nordjobbarin kanssa asunnon enkä asua tällaisessa kommuunissa yllämainittujen syiden takia. On ollut kuitenkin ihana tutustua moniin ihmisiin täällä - muihinkin kuin nordjobbareihin - ja yhteiselo sujuu loistavasti. Ei ole edes ongelmia keittiön ja wc:n kanssa, hahah. Täällähän on aina joku kenelle puhua, joku joka voi lähteä extempore kaupungille sun kanssa tai joku, jolta voit lainata vaikka hiuslakkaa hädän hetkellä.


Kaiken lisäksi huoneen vuokraaminen on todella halpaa. En tiedä, olisinko onnellisempi omassa rauhassani asunnossa, joka veloittaisi minulta neljä kertaa enemmän. Tuskin olisin. Sunnuntaisin yhdessä syönti on kiva perinne täällä ja tänä iltana tehdäänkin suomalaista ruokaa viidelletoista hengelle! En tiedä, hakeutuuko tällaisiin töihin ulkomaille todella kivat ihmiset vai tuleeko sitä vain toimeen kaikkien kanssa, mutta kaikki on todella mukavia täällä! Vanha koulukaveri muutti myös tänne tänä iltana, joten sitäkin kai tässä vähän juhlitaan. Jeps. Näkyillään vähän myöhemmin!

10 kommenttia:

 1. Ihailtavaa tuollainen! Mä olen niin jääräpäisesti outoihin tapoihini kiintynyt, että jos en minä muihin, niin muut kyrsiintyisi minuun. Ja toisaalta mua ahdistaa tuollaisissa sekin, että en halua olla se paikan b*tch, mutten myöskään muuttaa omia tapojani.
  Tätini kerran naureskelikin vuosia sitten, että kuin sä koskaan meinaat löytää itselles miehen, joka osaa elää sun outojen tapojen kanssa. :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ymmärrän pointtisi kyllä :D täällä kaikki vaan menee ja tulee eikä outoja tapoja ole tähän mennessä huomattu. Paitsi että mä kuulemma tuhisen yöllä ja sen kuulee, hehheh!

   Hahah, voi tätiä! Nyt on tilanne kuitenkin toinen;)

   Delete
 2. Mäkin ihailen kyllä valtavasti sinua! Itse en ehken osaisi muuttaa tuikituntemattomien ihmisten kanssa - ehkä jos oma huone olisi jossa sitten saisi omaakin rauhaa passais. Serkkuni asuu Lontoossa opiskelija-asunnossa, homma menee niin että hän jakaa about 5-6 ihmisen kanssa keittiön ja olkkarin, mutta jokaisella on oma huone ja kylppäri. Tuo kuulostaa sellaiselta mikä passais mullekin hyvin:D
  Hurjan hauska oli nähdä tuo kaikki opiskelijaelämä kun kävin huhtikuussa Lontoossa serkkuni luona ja yhden viikon vietin hänen luonaan!:) Tuo kaikki on niin erilaista kuin Suomessa:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi kiitos!:) Tuo olisi kieltämättä vähän mukavampaa vielä, että olisi oma kylppäri. Voihan se olla, että nyt tyytyy mihin tahansa asumisjärjestelyihin kun on täällä vain kolme kuukautta ja tiedostaa, että sen jälkeen palaa johonkin ihan muuhun. On siinä kyllä aika menoa ja meininkiä, jos asuu monta nuorta samassa opiskelijakämpässä:D Voin vaan kuvitella!

   Delete
 3. Hei kuulostaapa kivalle, että noin hyvin tulet toimeen kaikkien kanssa ja yhteiselo sujuu:) Itsellä ainakin olisi suuret ennakkoluulot siihen, miten muiden kanssa juuri pärjäisi :D jännää miten erilaista todellakin siellä ja täällä Suomessa on nuo asumismuodot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee eikös vaan! Niitä oli kyllä, mutta nyt on jotenkin löytänyt itsestäänkin uusia puolia :D ja on toi erikoista, kun Tukholmassa on aika yleistäkin asua alivuokralaisena:)

   Delete
 4. Mua ei ainaskaan yhtään haittaa tämmöset tietopitoisemmat postaukset! Mulla on tällä hetkellä kova mietintä päällä, että mitäs sitä sit vuoden päästä tekis... Yliopistoihin tuun hakemaan, mut en tiedä haluanko sellaseen heti lukion perään (tai pääsenkö mihinkään sisään:D), joten just esim työvaihtoehtoja sun muuta tässä oon kartoittanut :) Mielellään luen enempikin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kiva kuulla! Sepä just, sitä täytyykin miettiä sitten:) Välivuoden pitäminen lukion jälkeen voisi olla hyvä vaihtoehto ja toisi pientä vastapainoa pitkään kestäneelle opiskelulle ;) Pitää seurata, mitä sulle tapahtuu sitten vuoden päästä!

   Delete
 5. Moikka! Olen itsekin menossa töihin Tukholmaan 20.7-30.7 väliseksi ajaksi ja aloin miettimään tietäisitkö, että olisiko tuohon asuntoon, jossa asuit mahdollista päästä tänä kesänä? Terveisin Leo Salmela

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Leo! Sori tästä myöhäisestä vastauksesta, oon tässä lähipäivinä muuttanut takasin Tukhomaan kesäksi:) Kysyin just vuokraisännältä ja hän sanoi, että ihan hyvin mahtuu! Mä voisin pistää sulle lisää tietoo tästä vaikka sähköpostilla jos sua kiinnostaa vielä/et oo löytänyt asuntoa.

   Delete