-->

29/09/2015

Still settling down


Mä tein sen! Kerroin eilen perheelle, etten halua olla näin pienessä paikassa au pairina. Pyörittelin oikeita sanoja mielessäni ja sydän hakkasi tuhatta ja sataa, kun syötiin yhdessä lounasta äidin kanssa. Lapset juoksivat hetkeksi yläkertaan. Tiesin, että nyt on sopiva tilaisuus. Äiti otti asian tosi hyvin, joskin hän vaikutti stressaantuneelta siitä, että he tarvitsevat nyt uuden au pairin. Täysin ymmärrettävää. Nyt on vain kestettävä pari viikkoa hieman oudoissa oloissa. Yritän kyllä nauttia viimeisistä hetkistä tässä hassussa pienessä paikassa (huomaatteko, miten suhteeni Guadaan muuttui!) ja nähdä elämää täällä. Onhan se kuitenkin toisenlaista kuin kaupungin vilinässä ja nyt pystyykin nauttimaan, kun tiedän että pääsen kohta Madridiin. Ai, että olen innoissani!

I did it! I told my host family that I don't want to be an au pair in such a small place like Guadalajara. I was trying to come up with the right words and my heart was beating like crazy when we were having lunch with my host mum. The children ran upstairs for a while. I knew that this was the perfect opportunity. The mother took it really well but seemed about stressed out about finding a new au pair quickly. But that's totally comprehensible. Now I just have to bear this weird situation for about two weeks. I am, however, trying to enjoy the last moments in this funny little place (you realize how my attitude to Guada changed!) and see everyday life over here. It certainly is a bit different from the "madrileño lifestyle" and now I can actually enjoy my time here knowing that I will soon be in Madrid. Oh, how I am excited!



Tapasin tänään muuten ensimmäisen kaverini Espanjan maalla, nimittäin toisen suomalaisen au pairin! Kai senkin voisi laskea jonkinlaiseksi saavutukseksi. Käytiin kahvilla ja bocadillolla jossain pienessä kahvilassa ja voin kertoa, että huomasi jälleen kerran olevansa ulkomaalainen paikallisten keskellä. Tässä kahvilassa ruoka nimittäin tilattiin baaritiskin takaa ja yllätyksekseni se maksettiin vasta syönnin jälkeen. Mun kinkkuvoileivässä oli todellakin pelkkää kinkkua sisällä, ei edes voita tai sitä vihreää terveellistä, jota suomalainen sinne laittaisi. Ehkä hämmentävin asia kuitenkin oli se, etten tiennyt kahvin hintaa ja kelasin ennen maksamista, että viisi euroa pitäisi olla tarpeeksi kolmen euron leivästä ja kahvista. No sehän riitti vallan mainiosti, kun kahvi maksoikin vain kymmenen senttiä ruuan kanssa ja summaksi tuli 3,10€. Mulla on vielä niin paljon opittavaa :D

Today I met my first friend ever in Spain, namely another Finnish au pair! I guess that's worth mentioning. We went for a coffee and sandwich in some small café and I can tell you that I really felt like a tourist among the locals. In this café, you ordered food at the bar disk and much to my surprise it was payed after you had eaten. My ham sandwich really contained only ham. It didn't even have butter or the healthy thing called salad inside it. But I think the most confusing thing was, that I didn't know the price of the coffee and thought five euros for a coffee and a three euro sandwich should be just about enough. Well, it was enough because the total was €3,10 meaning that the coffee cost only ten cents. I still have so much to learn:D

8 kommenttia:

  1. Mahtava juttu että sait sanat suustasi! Nyt sitten odottelemaan vaan postauksiasi tuolta Madridista! 8) Hienoa että osaat nyt myös nauttia loppu ajastasi tuolla pikkuruisemmassa paikassa, muista jakaa niitä meillekin ♥ Tykkään älyttömästi sun blogistasi, rakastan matkailua ja elät just tuollaista mahtavaa aikaa mihin itse en kylläkään olisi osannut (enkä pystyisi) koskaan lähtemään.
    Espanja on ihana, oon tosin käynyt vaan Kanarialla (ehkäpä varmasti huomaisi eroja jos päätyisi sitten ihan Espanjaan, vaikka sinne Madridiin) mutta pidän silti älyttömästi espanjasta, espanjalaisesta kulttuurista ym. Nyt tekisi mieli lähtee Kanarialle, joskus kyllä on päästävä sinne Madridiinkin;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kyllä hyvä fiilis siitä! Tämä oli taas yksi niistä asioista, joka ei loppujen lopuksi ollut edes kummoinen, mutta oman pään sisällä vatvominen vain suurenti sitä. Kiitos huikeesti, Kata! Blogia on aina ihana kirjoittaa, kun on intohimo jotakin kohtaan :) Pitkään halusin lukion jälkeen ulkomaille ja on huippua, että unelma toteutuu!

      Kanaria on kyllä kanssa ihana, ei siitä pääse mihinkään. Ihan varmasti eroja kuitenkin löytyy, joten tänne vain heti kun sopiva aika koittaa;) Luulen, että Menninkäinen osaisi varmaan sanoa jonkinlaisia eroja:D Itse olen huomannut vain, että puhetapa poikkeaa aika paljon.

      Delete
  2. Tosi hienoa!

    Ihana tuo "...maksettiin vasta syömisen jälkeen". On hassua, miten mäkin olen jo niin "espanjalainen", etten näe tuossa enää mitään outoa. Tai jos kahvi ja bocadillo olis 5 euroa, se olis jo aika kiskurihinta! Hih hih! Niin, eikä tietenkään KINKKUleivässä ole salaattia! :D

    Katalle tohon yläpuolelle kommentiksi, että kyllä huomasi Kanarian ja mantereen olevan hyvinkin erilaiset, nyt kun vietettiin pitkä viikonloppu Barcelonassa. Suosittelen molempia, mutta kyllä mä tykkään edelleen Kanariasta enemmän. Nyt kiinnostais tietää, millaista on sitten toisilla "saarilla", nimittäin Baleaareilla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeps:') Kyllä pientä kulkijaa voi hämmästyttää monet asiat. Oltiin varmaan aika huvittava näky tiskillä kun pälyiltiin ympärillemme ja tajuttiin, ettei meidän kuulu maksaa vielä:D Mutta ei se mitään! Ihana olla toisenlaisessa ympäristössä ja oppia kaikkea uutta. Mitä eroja huomasit Barcelonan ja Kanarian välillä? Baleaarit on varmasti vielä oma maailmansa. Tää aupair -perhe sanoi muutenkin, että Espanjassa eri alueet eroavat toisistaan hurjastikin. Pitäisi nyt vain matkustaa eri alueille katselemaan paikan päälle!

      Delete
    2. Barcelonassa saimme espanjaa puhuvina jokseenkin nuivaa palvelua katalonialaisilta. Yksi syyllinen saattoi kylläkin olla viikonlopun vaalit, jotka varmasti saivat itsenäisyysilmapiirin ja -ajattelun huippuunsa. Kaduilla kylläkin paikalliset, joilta pyysimme apua, olivat hyvin ystävällisiä, vaikka puhuivatkin kuin repesorsat. :D

      Kahviloista en saanut vakkarikahviani (leche leche), koska heillä ei ollut maitotiivistettä. Tietysti myös jo ihmisten ja liikenteen määrä ovat suuria eroja. Vaikka Las Palmaskin on silmissämme iso kaupunki, kyllä se hävisi aika roimasti Barcelonalle.

      Ai joo, ja kaikki maksaa. Siis kaikki. En tiedä paljonko enemmän olisi reissussa mennyt rahaa, jos olisi käyty esim. Sagrada Familiassa sisällä, Montjuïcin linnoituksessa sisällä jne.

      Delete
    3. Aivan, aivan! Ne vaalit voi kyllä olla osasyynä, kun heillä on aika hektiset tilanteet siellä tällä hetkellä:D Ja repesorsat! Pitääpä yrittää kuunnella heitä tarkkaan, kun tässä lähitulevaisuudessa joskus Barcelonaan matkaan x)

      Olipa kiva kuulla mitä eroja sä huomasit, kun tunnet Kanarian hyvin! Onhan Barcelona tietysti paljon isompi kuin Las Palmas, joten ehkä heillä on varaa rahastaa kaikesta ja ihmiset maksaa. En tosiaan tiedä :D

      Delete
    4. Ja kaikki ne mantereella puhuu kuin repesorsat! :D Paitsi ehkä andalucialaiset. Siis ääntää c:n ja z:n vähän niinkuin enkun sanassa "the". Ei meillä vaan Kanarialla... Eikä meillä oo oikeastaan ässiäkään puheessa... En lah ihlah no ablamoh asi... :)

      Delete
    5. Ai niin sä meinasit sitä! Niinhän se on:') Huomaa pelkästään yhdestä sanasta: gracias. Kanarialla myyjät huutelivat iloisesti graciaaaa, kun täällä taas c lausutaan niin kuin kuvailit, ässät sanotaan ja sananpainokin voi olla vähän erilainen. On se jännää:D

      Delete