-->

23/09/2016

My student room in Madrid

Tooosi moni on kyselly multa missä mä asun ja millanen huone mulla on, joten tästä tulee nyt ihan erillinen postaus! Mä en oo täällä ehtinyt olemaan edes viikkoa, joten luonnollisesti lisää sisustusrompetta tulee varmaan hankittua. Mut näillä on ollut hyvä aloittaa :) Huonekalut kun tosiaan oli valmiina, niin se rajoitti aika paljon sisustamista, mutta musta tästä tuli kiva sekoitus skandinaavista tyyliä ja Espanjaa!

So many people have been asking me about my flat, room and flat mates that I decided to specifically dedicate a post for it! I haven't been here even for one week yet so naturally my room will slowly fill up with all sorts of necessary interior decorations. But I've started well off with what I have :) The furniture was here already so that kind of restricted my planning and designing so to say, but I think this room became a nice mixture of Scandinavia and Spain!

Meidän neljän makuuhuoneen kämppä sijaitsee Huertas-Cortesin ja Lavapiésin alueiden rajoilla. Huertas-Cortes on erityisesti tunnettu baareista, ravintoloista ja pub crawleista (vaikka tällaisia kaupunginosiahan riittää Madridissa...) ja Lavapiés on taas tunnettu maahanmuuttajistaan ja kansainvälisestä meiningistään, ehkä jopa hieman huonossa valossa. Itse olen sitä mieltä - kuten hyvin monet muutkin - ettei Lavapiés ole sen vaarallisempi kuin muutkaan keskustan alueet, koska täällä on aina ihmisiä liikkeellä mukaan lukien poliisit.

Our four-bedroom flat is located between Huertas-Cortes and Lavapiés. Huertas-Cortes is well-known for its lively bars and restaurants as well as pub crawls (well, sounds like Madrid in general...) and Lavapiés is known for its large number of immigrants and international vibes, sometimes even seen in bad light. I personally, just like many other people, think that Lavapiés isn't more dangerous than any other neighbourhood in the centre because there's always someone on the streets, including the police.Asunnossahan asuu kolme muuta espanjaa puhuvaa henkilöä ja meillä on olkkari, keittiö ja kaksi kylppäriä käytössä. Käytännössä mulla on kyllä oma kylppäri, kun nämä muut ovat jakaneet isompaa ja hienompaa kylppäriä keskenään. Mutta en valita:P Tähän asti olen ihan vakuuttunut, että näiden alueiden sekoitus on todellakin mulle sopiva - boheemi ja lähellä kaikkea ♥

So I'm sharing this flat with three other Spanish-speaking persons and we have a living room, kitchen and two bathrooms at our disposal. Actually I kind of have my own bathroom since the other three are used to sharing the bigger, nicer bathroom. And that's totally OK by me! I'm convinced of my choice and think this mixture is the right place for me - bohemian and close to everything  

16 kommenttia:

 1. VAU MIKÄ HUONE !!!!! Kateellinen ilmottautuu! Vielä kaiken lisäks sulla on tollanen ranskalainen parveke... Vau

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana vastaanotto, huone kiittää! :D Mäkin oon niin innoissani tosta parvekkeesta! Se ei ollu mulla mikään kriteeri kun etin huonetta, mutta halusin vähän tilavemman huoneen kuin kopin ja monissa tilavissa huoneissa on parveke, joten tässä sitä ollaan:D

   Delete
 2. Replies
  1. Eikös näytäkin! Katsotaan, kuinka pitkään tässä tulee sitten asusteltua. Ainakin tämä lukuvuosi :)

   Delete
 3. Vaustivau, näyttää ihan mahdottoman ihanalta! Kyllä tuolla passaa varmasti asua;) Ihastuttava tuo parveke, mä rakastuin 8)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tää pikkuhiljaa alkaa kodilta näyttää <3 hihi, voisin vaan seisoo tolla parvekkeella koko päivän ja ihmetellä Madridin menoo!

   Delete
 4. vau, näyttää tosi kivalta ja kotoisalta tuo sun huone! Olis kyllä ihanaa päästä asumaan espanjaan vähäksi aikaa joskus.. :-D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Milla! :) Espanja on kyllä ihana, tykkään näiden myöhäisestä aikataulusta ja ulosmenokulttuurista, vaikka on täälläkin toki ne huonot puolensa:P Kannatan tänne muuttamista edes hetkeksi!

   Delete
 5. Mä oon hehkuttanut kaikille kavereille siitä miten hieno kämppä mulla on täällä Briteissä (verrattuna yleiseen tasoon mikä on aika heikko), mutta ei se kyllä vedä missään määrin vertoja sun huoneelle :D Ihan huikean upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höh, no äläs nyt! Asumiset vaihtelee niin paljon riippuen maasta - tällaiset vanhat rakennukset on usein todella huonokuntoisia ja niistä silti maksetaan maltaita, kun Suomessa saisit samalla hinnalla jo yksiön jostain keskustasta. Mutta joo mustakin tuntuu, että mulla on keskivertoa kivempi huone täällä Espanjassa (varsinkin pikkusen sisustamisen jälkeen) joten olen hyvin tyytyväinen x)

   Delete
 6. Viihtyisän näköinen! Mä olen ihan samaa mieltä noista alueista, ei se kansainvälisyys haittaa yhtään silloin kun tavallisia ihmisiä on liikkeellä ja tuntee olonsa turvalliseksi. Kyllä sen jo kämppää etsiessä aistii, jos seutu on pelottavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös! Varsinkin toi sänky oli mulle ykkösprioriteetti, siihen kasasin kaikenmaailman tekstiilejä ja tyynyjä, kun tässä oli alkuunsa vaan espanjalaisittain lakanat :P Ihan totta tuo mitä sanoit. Ja esim tässä meilläkin on kuitenkin iso tie eikä kuja millä mä asun jos se mitenkään vaikuttaa asiaan :'D Joka tapauksessa on täysin turvallinen olo täällä!

   Delete
 7. Tuosta on hyvä aloittaa opiskelut! :) Kivannäköinen huone. :) Kaupunginosaa en itse tunne tai muista, jos on joskus siellä tullut tallustettua, mutta pakko kompata aikaisempaa kommentoijaa eli kyllä sen aistii, jos ois turvaton alue. :) Toivottavasti ei nyt kuitenkaan satu mitään, mutta ihan hyvin myös muualla voi sattua. Sellainen terveellinen varovaisuus on tarpeen liikuessa missä tahansa suurkaupungissa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, niinpä! Tästä on nyt tullut yllättävän kiva :) Joo ja musta on vielä eri asia ,jos epäilyttävä alue on kaupungin syrjäkylillä, vaikka ei sekään tarkoita, että jotain pahaa tapahtuisi. Keskustassa kun on aina ihmisiä liikkeellä - yleensä vielä enemmän niitä normaaleja yksilöitä kuin hiippareita ja varkaita - joten tässä on hyvä olla! Varovainen saa aina olla kyllä :)

   Delete
 8. Ihana huone, toi parveke saa multakin rakkautta haha. Mä oon asunut kans Turkissa ns. "vaarallisella alueella", mutta sieltäkin selvittiin hengissä. Eikä siellä ainakaan ollut tylsää! Nyt asun vähän chillimmällä asuinalueella, ja tää ei oo niin jännä kun edellinen paikka.. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos:) Haaveilin kyllä jonkun aikaa tollasesta parvekkeesta, mutta en koskaan tajunnut, että kämpässä tulisi semmoinen olemaan. Kiva kun kerroit omiakin kokemuksia :D Tässäpä tämä nähdään, yleensä ei käy mitään. Ainakin lisää vähän jännityst elämään hahaha. No joo, kunhan ei liikaa!

   Delete