-->

02/10/2015

The palace of El Infantado
Sellainen on meidän Guadalajaran palatsi. Tripadvisorin matkaajien mukaan ainoita näkemisen arvoisia paikkoja täällä päin. Näkemisen arvoinen se kuitenkin on, sillä arkkitehtuuri on huikeaa tässä rakennuksessa ja se on todella kaunis! Suosittelen täällä käymistä, jos joskus jostain syystä kuljette Guadalajaran ohi, mutta asioikseni en lähtisi tänne Madridista. Vieressä on myös pieni museo, jossa oli kaiken maailman historiallisia esineitä, tämän alueen kulttuuria ja hienoja maalauksia.

That's what our palace in Guadalajara looks like. According to Tripadvisor, this is the only sight worth seeing around here. Well, sometimes less is more and it really is worth seeing, since the architecture is amazing and the whole palace is very beautiful! I recommend visiting this palace if you stumble across Guadalajara some day, but I don't think it's worth visiting all the way from Madrid. There's also a little museum next the palace, which had all sorts of historical items and beautiful paintings.


Mulle kerrottiin, että Guadalajaran perinteisiin kuuluu tuollainen naamariin ja värikkääseen asuun pukeutunut La Botarga, joka fiestojen aikaan kulkee kyliä ympäri. Jos et anna hänelle rahaa, hän alkaa jahtaamaan sinua. Sillä on mukana myös ylläolevat välineet, joilla se pitää hirveää melua. Kuulemma parikymmentä vuotta sitten tämä oli vielä oikeasti suht hauskaa - tai pelottavaa, mistäs sen tietää! - kun pukuun pukeutunut mies oli hyvässä kunnossa. Nyt hän ei kuulemma meinaa pysyä jahdattaviensa vauhdissa mukana.

I was told about Botargas, which wear colourful clothes and a mask and go around the town during fiestas. If you don't give him money, he will start chasing you. It also carries those items shown in the photo and makes a terrible noise with them. I heard that it was quite funny - or scary, I don't really know! - since the botarga was in quite good condition. Now he's said to be so old that he can't chase anyone quickly.

Huomenna mennäänkin toisen suomalaisen au pairin kanssa tsekkaamaan Madrid ja luultavasti myös tapaamaan yhtä perhettä. Edistyy siis tämä kamalalta sähläykseltä tuntuva elämä! Nyt voi muutenkin onneksi ottaa vähän rennommin, kun lasten mummo on tullut tänne. Kuulemisiin!   

2 kommenttia:

 1. Ihana, sellanen tunnelma! Siis hankala selittää millainen, mutta siis tunnelma mitä oli kun kävin esimerkiksi Roomassa:D Pelottava tuo La Botarga mun mielestä, yää:D
  Mahtavaa että kaikki sujuu nyt niinkuin pitää, otahan parit kuvat Madridista meillekin 8)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, varmasti ollut ihana! Roomaan täytyy kyllä päästä joku kerta :) Minäpä otan ja niitä tullaan kyllä näkemään täällä varmasti kyllästymiseen asti:')

   Delete