-->

10/01/2016

Greetings from the picturesque city of Porto
Heii! Vihdoin päästään Portugalin kimppuun, josta mä olen aivan innoissani! Saavuin ensimmäisenä iltana sen verran myöhään, ettei kiertely silloin tullut kuuloonkaan. Nimittäin siellä mä olin: raahasin matkalaukkuani sateessa pari kilometriä couchsurfing-hostini luokse. Toisena päivänä nähtiin sitten senkin edestä: São Benton juna-asema, kaikki mahdolliset söpöt kujat, pääostoskatu, joenranta, jokiristeily, maailman kaunein kirjakauppa, Porton hulppein kahvila ja kauniit jouluvalaistukset. Kirjakaupan ja kahvilan nimet pysyköön vielä piilossa hetken, sillä teen niistä erilliset postaukset!

Heyy! Finally, we get to deal with Portugal which I'm really excited about! I arrived in Porto so late that it was impossible to do some sightseeing. Just imagine: I was alone in the rain, dragging my suitcase towards the house of my couch surfing host all wet and tired after 9 hours in the bus. But I made it up by getting up early the following morning, which was much to my luck a nice and sunny day. I went to see the São Bento train station, all the cute alleyways, the main shopping street and the riverside with a little cruise. When the night fell, I visited the most beautiful book shop in the world and a gorgeous coffee place in Porto, both of which I will tell about in latter posts.


Mä nään Porton ihanan romanttisena lomapaikkana tai rentouttavana rantakohteena, jossa on myös ripaus vanhan kaupungin tuntua. Parasta tuolla on se, että kävellen pääsee joka paikkaan, jos hiekkarantaa ja viinikellareita ei lasketa ja näin ollen kadut oppii tuntemaan hyvin jo parissa päivässä. Silti nähtävää ja koettavaa riittää - joskin pienemmässä mittakaavassa.

I see Porto as a lovely romantic holiday place or as a relaxing beach resort with a touch of an old town feel. The best thing is that you can pretty much walk everywhere if we count out the wine cellars and the beach which are a few kilometres away. In Porto, you'll get to know the streets in two days but there will still be lots to see and experience - even if it's on a small scale.

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihania maisemia, ihan matkakuume alkaa nousemaan!! :D Mutta nauti sinä siellä ajastasi, niin hienot on kyllä puitteet :) Innolla jään odottelemaan seuraavia postauksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Emma ihanasta kommentista!!:) Mä tulin jo takaisin tänne "tylsään Madridiin", mutta tosiaan oli kyllä huippu reissu. Jotenkin tuntui, että pääsi kunnolla tutustumaan Portugalin kulttuuriin vaikka vietin vain viikon siellä. Lisää postauksia tästä reissusta on kyllä luvassa ja paljon!

   Delete
 2. Ompa ihania maisemia! Portugalissa(kin) olis kyllä kiva päästä käymään :) Ja hei, sekin ois kiva, jos postailisit sit couchsurfing kokemuksesta vaikka erikseen, sillä sekin aihe kiinnostais tosi paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, eikös olekin! Melkein kuin kesä olisi tullut takaisin, kun katsoo noita laivoja ja joenrantaa :D Hei ehdottomasti voin tehdä siitä postausta! Se kävikin mielessä aiemmin, mutta ajattelin että se olisi vähän tylsää löpinää. Voisin kertoa omasta kokemuksesta ja kasata pari vinkkiä mukaan :)

   Delete
 3. Porto on todella symppis kaupunki! Vaikka rakastan Lissabonia yli kaiken, on Portossa omanlaisensa ihana tunnelma, se on sopiva sekoitus historiallista kaupunkia ja eloisaa opiskelijakaupunkia. Ihanalta näyttävät sun kuvat, ihan tulee ikävä takaisin Portugaliin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on nimenomaan symppis kaupunki! Mun on myös helppo verrata noita kahta kaupunkia, kun lähdin Lissaboniin heti Porton jälkeen. Tykkäsin molemmista kaupungeista hirveästi, mutta Lissabonista ehkä ihan pikkusen enemmän sen museotarjonnan takia. Kiva kun jaoit sun näkemykset Portosta!:)

   Delete
 4. Nuo talot näyttää niin söpöiltä ja muutenkin hienot maisemat on kyllä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö ookkin! :) Suosittelen kyllä käymään Portossa joku päivä!

   Delete