-->

03/11/2015

Madrid must-sees: the market El Rastro

Mä olen vähän kahden vaiheilla siitä, onko järkeä höpöttää yhden postauksen verran pelkistä markkinoista. Kelasin kuitenkin, että jos mä olen superinnoissani ja olen onnistunut ottamaan kasan kuvia, niin osan tästä innosta on pakko tarttua teihinkin! Oltiin suunnattoman pettyneitä amerikkalaisen ja kanadalaisen tuttuni kanssa, kun emme löytäneet päätielle ja ajatteltimme marketin olevan kiinni Pyhäinpäivän takia. Jotain kuitenkin tapahtui ja löysimme epätoivoisen kiertelymme jälkeen, kirjaimellisesti nurkan takaa, tutun ihmislauman ja kojut eli El rastron. Ja siitä shoppailu alkoi!

I was in two minds whether or not to dedicate one whole post for a market, but I figured out that maybe making something out of my enthusiasm isn't a bad idea. So here we are, talking about a market! We were enormously disappointed for not finding the main street and started thinking that maybe the market wasn't even going to be open on All Saints' Day. But suddenly, a miracle happened: we found the familiar looking stalls of El rastro literally behind a corner. Let the shopping begin!
El rastrossa on kaikkea: käytettyjä ja uusia vaatteita, nahkatuotteita, laukkuja, käsitöitä, koruja, elektroniikkaa, kirjoja, leluja... Lista on loputon, kuten myös kyseinen markettikatu. Erityisen paljon tuolla oli omaan silmään kivoja huiveja, farkkutakkeja ja pieniä nahkalaukkuja. Täydellinen farkkutakki lähtikin mun mukaan vaivaisella vitosella ja toinen mun kavereista löysi Tommy Hilfigerin neuleen 1,50€. Niitä sotkuisia ja epäilyttäviä kasoja kannattaa todellakin uskaltaa tonkia, sovittaa kivannäköisiä vaatteita ja kysäistä, jos myyjältä löytyisi peiliä.

El rastro has everything: used and new clothes, leather products, handbags, handicrafts, jewelry, electronic devices, books, toys... The list goes on and on and so does this market street. I particularly found the denim jackets, scarves and small leather bags really pretty and ended up buying the perfect denim jacket for a fiver. My friend, in turn, found a Tommy Hilfiger knit for just €1,50. Crazy, right? It's really worth the trouble digging those messy and smelly piles of clothes.
Parasta El rastrossa ei välttämättä kuitenkaan ole ne halvat vaatteet, vaan ilmapiiri. Poikkeuksetta siellä on outoja esineitä myynnissä, kohteliaita myyjiä myyntipuheidensa kanssa ja taitavia katusoittajia viihdyttämässä. Kuvan tyypit tekivät suullaan sellaista hilpeänkuuloista surumielistä musiikkia. jota jäi mielellään seuraamaan. Paikalla on myös joukko afrikkalaisia, jotka tanssivat kaduilla suuriliikkeisesti, laulavat kovaan ääneen ja kolistelevat rumpujensa kanssa. Kaiken kruunaa tämä kaunis Madridin alue, joka on kuin tehty markkinoille. (Tosin Madridin keskustassa on joka paikassa kaunista, jos minulta kysytään.)

The best about El rastro might not even be the ridiculously cheap clothes, but the atmosphere. They sell the weirdest objects and have the most talented buskers entertaining people, not to mention the salesmen who I found really friendly and not at all pushy. The guys in the pic are playing sad music in a cheerful way, which was something that caught my attention. You can also spot a group of African men doing their dance, singing out loud and making music with their drums. Everything is topped of with the beautiful are, which is just made for markets like this. (Although, I think anywhere in Madrid's centre is pretty if you ask me!) 

Okei, myönnettäköön että kyseinen paikka houkuttelee hurjasti taskuvarkaita ja huijareita paikalle, mikä ei tietenkään ole kivaa. Multa ei ole hävinnyt mitään, mutta en toisaalta pidä suurta laukkua mukana tuolla, vaan tungen kaiken vetoketjullisiin taskuihini tai pieneen laukkuun. Sulkemis- ja aukenemisaikoihin (9-11 ja 14-16)  marketeilla on loogisesti paljon hiljaisempaa, joten jos väenpaljous ahdistaa, kannattaa tänne suunnata aamusta tai iltapäivästä. El rastron pitäisi sulkeutua kello 15, mutta se aika on, noh, hieman liukuva.

Okay, I must confess that his place does attract a lot of pickpockets and scammers which, of course, isn't nice. Nothing has been robbed from me, but then again I don't carry a big bag with me and have everything in zippered pockets or a small bag. If you feel uneasy moving around in a big crowd, I suggest you go during opening times or when the market closes (9-11 and 14-16) El rastro should close at 15, but people and salesmen will still be around at that time.

4 kommenttia:

 1. Meidän asuinkaupungissa Kanarialla oli (tai siis on) joka keskiviikko tuollaiset markkinat ja sieltä tosiaan löytää vaikka mitä. Monesti hain hedelmiä ja vihanneksia ja tietty niitä vaatteita. Paitoja ja neuleita on löytynyt 1-6 eurolla ja tennarit 8 ja 12 eurolla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vitsit miten ihanaa! Siellä ei kyllä paljoa päätä huimaa hinnat. Hedelmät ja vihannekset on ollu varmasti hyviä ja tuoreita :)

   Delete
 2. Hyvä kirjoitus! :) Mukavaa kun kirjoitit Rastrosta, onhan se yks Madridin merkittävimmistä paikoista. Tuolta saa kyllä halvalla vaikka mitä. Olitko sinäkin Rastrossa tänä sunnuntaina? :) Me käytiin siel kanssa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Ajattelin mainita tämän sivumennen vain toisessa postauksessa, mutta en voinut vastustaa. No siellähän me pyörittiin pari päivää sitten! Ollaan oltu samoihin aikoihin siis :)

   Delete