-->

09/11/2015

Barcelona day 3Eikö olekin hullua, kuinka kylmältä näyttää, kun taivas ei olekaan enää pilvetön! Siinä sitä vihdoin oltiin: varattujen lippujen kanssa vihdoin pääsemässä tutustumaan Guëllin puistoon. Huomasin kyllä, kuinka parin tunnin visiittini aikana porukkaa lappoi sisään koko ajan vain enemmän ja enemmän niin, että lopuksi oli vaikea ottaa kuvia yhtään mistään, kun ihmiset olivat tiellä. Älyttömän kaunis puisto tuo joka tapauksessa oli ja sinne kannattaa suunnata, jos Barcelonassa viettää aikaa. Jotenkin oletin, että puisto olisi ollut vähän isompi tai että toisen talon sisällä olisi ollut enemmän näkemistä kuin valokuvia ja videoita.

Isn't it insane how cold it looks outside when it's cloudy? There I was, finally standing in the queue with my prepaid tickets waiting to enter park Guëll. One thing I noticed during my visit was the increasing amount of people arriving into the park and how in the end it was close to impossible to take beautiful photos because of the mass of people. But the place was terribly beautiful and a place to visit, if you're staying in Barcelona. I just would've imagined it a big bigger and that the houses would've offered more to see except for photos and videos.

Ja sitten päästiinkin asiaan! Sinä päivänä sattui olemaan Espanjan kansallispäivä, joten ihmiset olivat kokoontuneet yhdelle aukiolle laulamaan lippujensa kanssa. Kerrankin olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Joukossa tosin näkyi myös mielenosoittajien kylttejä ja lappuja, sillä heillä on käynnissä itsenäistyminen.

That day happened to be the National day of Spain, so people were gathered to a plaza singing and waving their flags. For once I was in the right place at the right time! However, there were quite a lot of protesters with their signs among the crowd, since Catalonia is becoming independence. 


Tällaiselle suklaafanaatikolle suklaamuseovierailua ei vain voinut jättää väliin, kun törmäsin siihen kierrellessäni vanhaa kaupunkia. Tosin olin hiukan pettynyt, museon tarjoamaan tietoon ja sen kokoon. Olisin kaivannut enemmän tietoa siitä, miksi suklaa on niin koukuttavaa ja millaisia erilaisia suklaita on olemassa. Sen sijaan sain kyllä tietää paljon kaakaon synnystä ja suklaan valmistuksesta sekä nähdä paljon suklaaveistoksia, mikä tietysti on myös mielenkiintoista! Ehkä parasta tässä museossa kuitenkin oli se, että lippu oli tehty suklaasta ja koko museo tuoksui suklaalle - NAM!

If you're a chocolate fanatic like me, you just cannot skip the visit the Chocolate museum! The second I came across it while in Old town I knew I had to go inside and take a look. I would've wished they had more information on why chocolate is so addictive and what kinds of chocolates exist. But instead of that, I got information about the origin of chocolate and its making process which was equally interesting. And all the statues made out of chocolate were cool! The best things were probably the ticket itself, which was made out of chocolate, and the chocolatey smell that lingered in the museum. Mmmm.


Sinä iltana oli aika sanoa heipat Barcelonalle. Olisin halunnut nähdä enemmän, mutta en millään jaksanut mennä Montjuicille, joten etsin käsiini jotain paikallista ruokaa ja vastaan tuli ravintola nimeltä Origens. Tällä kertaa tilaukseen päätyi canneloneja, valkoviiniä ja crème brûléetä, joka ilmeisesti kuuluu myös katalonialaiseen keittiöön.

That night it was time to say "see you later Barcelona." I would've wanted to see more, but I was completely lacking the energy to go to Montjuic, so I decided to look for some local food and relax a bit. This time, it was time to check out a restaurant called Origens. I ended up ordering cannelloni, white wine and crème brûlé, which apparently is also part of the Catalonian cuisine.

Barcelonasta löytyy kaikkea: rantaa, shoppailumahdollisuuksia, museoita, arkkitehtuuria ja erilaisia kaupunginosia. Siellä on selkeästi yhtenäisempi ja jollain tapaa rennompi fiilis kuin Madridissa, joka on muuten kaksi kertaa Barcelonan kokoinen. Tähän päätyy mun pitkät Barcelona-höpöttelyt tältä osaa. Aiemmat osat ovat täällä, jos ne ovat menneet ohi.

Barcelona has it all: beaches, shopping possibilities, museums, architecture and different kinds of neighbourhoods. It's clearly more coherent and relaxed than Madrid, which is twice the size of Barcelona. So this is where I end (at least for the time being) my Barcelona talk, hope you enjoyed it! Psst! You can read the previous parts here.

9 kommenttia:

 1. Oletpa ehtinyt tekemään kaikkea kivaa! :) Sääli, että Güellin puisto on nykyisin maksullinen. Ennen se oli ilmainen. Oi, tuo suklaamuseo kuulostaa mielenkiintoiselta! Hyviä pointteja siulla, voisithan aina kirjoittaa heille ja laittaa palautetta? :) Creme brulee on ranskalainen jälkiruoka, mutta katalonialaisilla on oma versionsa siitä eli crema catalana. Se muistuttaa hyvin paljon creme bruleeta, muttei käsittääkseni ole täysin sama. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No just, kaikki on rahastusta nykyään! Mikäs siinä, turistit maksaa että pääsevät silittämään tuota mosaiikkiliskoa ja ottamaan upeita kuvia. Sepä olisikin hyvä idea lähettää rakentavaa palautetta heille:) Minä en siinä mitään menetä, mutta he voivat saada siitä uusia ideoita.

   Joo noin se varmasti on, kun Kataloniassa ollaan. Mä vain ajattelin, että "okei tässä on paahtovanukas jossa on keksi päällä." Mä olen kuullut käytettävän noita nimityksiä sekaisin, mutta on ihan loogista että niissä on jotain eroa. :)

   Delete
 2. Mietin samaa kuin Vivi, että tuo lienee crema catalanaa. Ei se ihan samanmakuinen ole kuin ranskalaisten crème brûlée..
  Musta tuo Guëllin puisto oli vähän pettymys. Minäkin kuvittelin puistoa suuremmaksi ja että niiden talojen sisällä olisi ollut tosiaan muutakin. Kahdeksan euroa nenä on melko kallis hinta parin mosaiikkipatsaan katselusta. Onhan niissä ollut tekeminen ja varmasti hommaa pitää ne hyvässä kunnossa, mutta silti...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä se on ollut. Mä en tavallisena tallaajana maussa huomannut hirveää eroa, mutta pinta oli kieltämättä erilainen kuin ranskalaisten jälkkärissä. Hyvä kuulla, että en ole ainoa! Tosin taisin lukeakin sun blogista aiemmin, että et mitenkään hehkuttanut paikkaa. Patsaat ovat kauniita, mutta eipä puistossa sen kummempaa tekemistä oikein ole... ja varsinkin, kun ihmisiä alkaa olla enemmän ja patsaat on katsottu läpi, niin uloskäynnillehän siinä vain suuntaa.

   Delete
 3. Oij mikä postaus taas, kaikennäköistä oot kyllä ehtinyt touhuamaan. Tuo puisto näyttää sekä kuulostaa uskomattoman ihanalta suklaamuseosta puhumattakaan, aikamoinen taivas ois minulle:') ♥ Mua niiin harmittaa se ettei meidän Barcelonan matka onnistukaan tänä vuonna, nämä sun poustit sieltä ei oo auttanut asiaan yhtään:'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Korjaan, siis ensi vuonna! ;)

   Delete
  2. Joo, kolmessa päivässä ehtii tekemään törkeän paljon, kun on yksin liikenteessä. Tosin jalat eivät iltaisin antaneet periksi ja oli pakko mennä hostellille aikaisin :'D No suosittelen noissa käyntiä, jos/kun Barcelonaan suuntaat! Voi ei, mä ymmärrän että sua harmittaa! Nyyh. Mutta pääsit onneks sinne Rodokselle ja muihin kivoihin paikkoihin ;)

   Delete
 4. Moikka! Oon avannu facebookkiin tämmösen blogeja maailmalta ryhmän käyhän kurkkaamassa! :-)
  --> https://www.facebook.com/groups/162059514146341/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi huippua! Mä käyn liittymässä sinne :) Kiitos sulle!

   Delete