-->

11/05/2015

Harlem, I won't be coming back

_SAM8324_SAM8326 Jäi melko epätervetullut olo Harlemin vierailusta. Sehän on pitkään ollut tummaihoisten asuinaluetta, mutta minun on vaikea kuvitella, että vielä 2010-luvulla tietyssä kaupunginosassa vallitsee sellainen ilmapiiri kuin siellä oli. Tuntui että meitä tuijoteltiin hirveästi kaduilla, vaikka me vain käveltiin ja oltiin suuntaamassa Harlemin museoon (joka kylläkin oli harmiksemme kiinni)

I was left with an unwelcome feeling of our visit to Harlem. It has always been the dark-skinned people's neighbourhood, but I find hard to digest that there's still such an atmosphere in the 21st century. It felt as if we were getting weird looks, even though we only walked on the streets and were heading to the Harlem museum (which happened to be close, unfortunately)
_SAM8327


Vika niitti oli se, kun joku katukauppias yritti myydä meillä jotain, en muista mitä ja suuttui siitä, kun nätisti sanoimme englanniksi "ei kiitos" Siitähän helvetti irtosi. Hänen sanojensa mukaan me "v***n rasistiset rikkaat valkoiset turistit" ollaan juuri tollasia ja pilataan kaikki. En tiedä, oliko hän oikeasti kypsynyt valkoisiin ihmisiin - jotka ei tietääkseni ole lähiaikoina rotusortoa harjoittanut - vai yrittikö hän vain provosoida. Joka tapauksessa tuli sellainen olo, että nyt äkkiä pois tästä paikasta. Mulle ei oo koskaan tullut ahdistava olo mun ihonvärin takia. Olin ajattelut, että sellaiseen tulisin törmäämään ehkä Afrikassa tai eri puolilla Aasiaa, mutta en Amerikassa, jossa kaikkien pitäisi olla samanvertaisia ja kylpeä vapaudessa.

The last straw was a street vendor who tried to sell us some thingamajig and got cross with us when we politely answered "no thanks". That's when all hell broke loose. According to his words, we "f***ing racist white tourists" are just like that and make all matters worse. I'm not sure whether he had had enough of white tourists - who haven't been doing racial discrimination for quite some time - or was he only trying to provoke. Anyhow, I felt like escaping straight away. I've never felt uneasy because of my skin colour and I thought that maybe some day I would, but in Africa or different parts of Asia. But not in America, the land of freedom and so on.

_SAM8335_SAM8342No mutta, sen jälkeen matka jatkui Columbus-yliopistolle ja Hudson-joen rannalle, jotka olivat molemmat todella kaunista seutua. Sääkin suosi meitä tuona aamuna!

But then we continued to see Columbus university and Hudson river including its vicinity, all of which were beautiful areas. The weather also favoured us that morning!

jjjjj_SAM8339
Joskus täytyy myös jakaa näitä ei-niin-kivoja kokemuksia matkailusta. Ehkäpä ensi kerralla vähän iloisempaa postausta sitten! Ootteko te joskus kokeneet olevanne epätervetulleita johonkin paikkaan?

Sometimes you just gotta share these not-so-nice travel stories as well. Perhaps we'll talk about something happier next time! Have you ever felt unwelcome in some place?

8 kommenttia:

 1. No hetken mietiskelin, enkä kyllä keksinyt epäystävällistä paikkaa, missä olisin käynyt. Kuivakoita paikkoja (tai siis ihmisiä) olen tavannut, mutta ei niinkään epäystävällisiä....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinpä! Ei niitä paikkoja ihan hirveästi kyllä tule mieleen, mutta sitten kun niissä sattuu käymään, niin ne kyllä muistaa:/

   Delete
 2. Hyi inhoan Harlemia. Toi ghettokulttuuri on just tollasta röyhkeetä, valkoisen naisen ku heittää tonne mustien miesten sekaa tuntuu ku heittäis lihanpalan susilaumalle :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siltä se todellakin vaikutti... Varmaan siellä liikkuu kaikennäköstä jengiä:/

   Delete
 3. Ohhoh en oo koskaan törmännyt tuollaiseen, tietysti oon saanut inhottavia huuteluja perääni katukaupustelijoilta niin englanniksi kuin vieraalla heidän omalla kielellään mutta että tuollaista. Puistattavaa...:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, nuo katukaupustelijoiden huutelut on aika perus :D osaa ne olla aika päällekäyviä, mutta ei ihan noin aggressiivisia yleensä kuitenkaan! Ei kamalan toivottua sakkia, ainakin jos haluaa rentoutua matkalla:/

   Delete
 4. Siis amerikkahan on ihan älyttömän kaukana vapaudesta ja tasa-arvosta & rotusortoa todellakin tapahtuu edelleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valitettavasti näin. Sarkasmia tuo vapauden maakin tuolla tekstissä oli; niillä on siihen vielä aika pitkä matka. Jokseenkin parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa - ainakin pintapuolin - kun Obama on päässyt presidentiksi ja ihmisten ei tarvitse käyttää eri busseja ja wc-tiloja ihonvärin perusteella. Tietenkin on vaikeaa arvioida toisen maan ongelmia näin tavallisena 18-vuotiaana suomalaisena, jolla ei ole kokemusta asiasta. Kiitos kommentistasi!

   Delete