-->

22/09/2017

Throwback to a Christmas Trip in Dublin


Dublin, joulu 2016. Näin vuosi jälkeenpäin on hyvä aika alkaa kertomaan kyseistä reissusta, hahah! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eiks vaan? Ensivaikutelma koko kaupungista oli, että se on paljon pienempi ja hiljaisempi kuin ajattelin. Näistä ensivaikutelmista vain yksi paljastui todeksi: Dublin on tosiaan suunnilleen Helsingin kokoinen, mutta vilkkaampi. Ihmisiä ei vain joulun aikaan loogisesti ole liikenteessä paljon.

Dublin, Christmas 2016. I think it's a good moment to publish this post after a year from my trip, haha! But better late than never, right? My first impression of the city was that it was much smaller and quieter than I had thought... and one of these impressions turned out to be true: Dublin was indeed pretty small, about the size of Helsinki but somewhat livelier. It only made sense that there were no people around at Christmas.

Tässäpä pari kaveria hostellista ja muutama hullu irlantilainen, joihin törmättiin irlantilaisessa pubissa. .Kaiken kaikkiaan, mitä olisikaan Irlannin reissu ilman pubissa käyntiä? Me ei käyty tuossa uniikissa Temple Barissa, mutta nautittiin ilmapiiristä, mentiin johonkin lähipubiin ja maksettiin silti ihan liikaa meidän tuopeista. Tutustuin hostellissa yhteen hollantilaiseen tyttöön sekä australialaiseen maailmanmatkaaja-reppureissaajajätkään, jonka kanssa syntyi mielenkiintoisia keskusteluja, sekä yhteen japanilaiseen jätkään, joka tuli mukaan yhdelle vuoristoreissulle.

Here we have some friends from the hostel & a few crazy local Irish people in an Irish pub. What would a trip to Ireland be without doing a little pub tour? We didn't enter the one and only Temple Bar; instead, we enjoyed the atmosphere in another bar nearby and payed way too much for our pints. Anyhow, I made some new friends at the hostel with a Dutch girl and an Australian backpacker-worldtraveller, with whom we had some pretty interesting conversations, as well as a Japanese guy who joined me on a trip to the mountains.
Tapaninpäivän pientä kävelyä St. Stephensin puistoon katselemaan hulluja puluja, joutsenia ja rauhallista tunnelmaa. Paluumatkalla tuli tsekattua myös Oscar Wilden muistomerkki ja ilmeisesti myös entinen koti.

A bit of walking around in St. Stephen's park, where I had a nice little encounter with crazy pigeons and beautiful swans. On my way to the hostel, I also checked out Oscar Wilde's memorial and a building that supposedly used to be his home.

Tapaninpäivänä ihan kaikki oli kiinni paitsi vaatekaupat, joissa oli jättimäiset alennusmyynnit. Löysinkin yhden pipon lämmittämään mun päätä sekä eränä heräteostoksen, nimittäin ihanan farkkupaidan. Mistäs muualtakaan kuin River Islandista, yhdestä mun lempparikaupasta.

On Boxing Day, everything was still closed except for the clothing stores which started their MASSIVE sales. I did find a nice woolly hat to keep me warm and a cheeky impulse buy... a new denim shirt. From River Island, of course. One of my favourite shops!Viimeisenä päivänä tuli vielä käytyä interaktiivisessa EPIC-museossa tutustumassa Irlannin maastamuuttohistoriaan ja kulttuuriin. Suosittelen kyllä lämpimästi kyseistä paikkaa - siellä pääsee tekemään ja kokemaan kaikenlaisia tarinoita ja lippu on voimassa koko päivän, eli keskellä kierrosta voi pitää kahvitauon (niinku mä esimerkiks tein!) Onks joku teistä käynyt Dublinissa? Ois kiva kuulla niitä kokemuksia!

On my last day in Dublin, I got to know a bit of Irish history and culture in the interactive EPIC museum. I warmly recommend it to all of you guys - you get to experience and hear so many stories and the ticket is valid throughout the whole day if you want to grab a coffee in the middle of your tour, for example. That's what I did anyway. Have you been to Dublin? I'd like to hear your experiences!

16 kommenttia:

 1. Hhaa parempi tosiaan myöhään kun ei milloinkaan! Tämmöiset throwbackit on mun mielestä hauskaa luettavaa ja jostain syystä sellaset pienet jouluvibat JO NYT alkaa tulla ja tästä postauksesta sai jotenkin sitä lisää.:D

  Kivoja fiiliksiä Dublinista! Mä en tiennyt että se on Helnsingin kokoinen, että se olisi siis niin pieni:o Tosin Helsinki tuntuu isolle koska vertaan sitä Kuopioon..:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No eikö! Ei sitä aina just sillä hetkellä tuu kirjotettua :D ja noista tulee kyllä kieltämättä jouluviboja hahaa.

   Jeps! Eipä Irlannissa loppujen lopuks hirveesti ihmisiäkään oo. Se on kyllä totta, että Helsinki on taas Kuopioon verrattuna iso x) mut Dublin oli yllättävän pikkunen!

   Delete
 2. Dublin näyttää niin hienolta! Oon jo pitkään halunnut käydä siellä, ja tän postauksen myötä haluan yhä enemmän vaan käydä :D tosi kivoja kuvia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, ihana kuulla! Aina kiva yrittää kuvastaa sitä kaupungin luonnetta valokuvilla:) voi olla et sitä materiaalia ois toisellekin postaukselle...

   Delete
 3. Ai että! Joulun aika Briteissä ja Irlannissa on vaan jotain niin taianomaista. Mä rakastan sitä fiilistä mikä tulee joulumarkkinoilla <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä! Lunta ei ehkä oo, mut sitä muuta hössötystäja tunnelmaa riittää kyllä:) <3

   Delete
 4. Onpa ihania kuvia! Enpä oo koskaan Irlannissa tullut käyneeksi, mutta ehdottomasti kyllä on listalla, kun nyt melkeen naapurissa asun :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fiia!:) No niinpä, sähän oot nyt siinä naapurissa ni joku viikoloppu meet Irlantiin! Varmasti Ryanairit sun muut lentää:)

   Delete
 5. Ihania kuvia ja kyllä, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :) Siun juttuja on kiva lukea. Saako kysyä, että noihin tyyppeihin, keihin matkoilla tutustuit, niin oletko pitänyt sen jälkeen yhteyttä vai jäikö he vain reissututtavuuksiksi..? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Ihana kuulla, et näitä luetaan :) Ei valitettavasti tuu kyllä pidettyä yhteyttä tai nähtyä uudelleen noita ihmisiä... Se on harmi. Yleensä jossain facebookissa/instagramissa lisätään toisemme ja sitä kautta jotain joo kommunikoidaan :) näin tosin yhden puoltoista vuotta sitten Portugalin reissulla olleen espanjalaisen tytön metrossa yks päivä ja se oli niin hämmentävää:D en edes muistanut, että hän asui Madridissa!

   Delete
 6. Ihana katsella matkakuvia ja alkoi ihan omatkin muistot vieriä mieleeni kun tunnistin muutaman paikan kuvista. Itsekin kävin Dublinissa keväällä 2014 ja huomasin itsekin että paikka oli pienempi kuin aluksi oletin, mutta rakastin sitä paikkaa! Jotenkin tunnelma oli juuri sellainen kuin osasin odottaa. Jäi hieman vain harmittamaan etten päässyt Dublinista pidemmälle sillä halusin kovasti nähdä ne kauniit niityt ja rannikon, mutta olen jo kauan sitten päättänyt että palaan Irlantiin vielä jonain päivänä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä ihana, kun tulee paljon omiakin muistoja siinä samalla "katseltua" :) Dublin on kyllä kiva! Ei jäänyt yhtään huono kuva, muttei myöskään sellainen "vau". Ehkä palaisin just kanssa tutkimaan noita pienempiä kyliä, vuoristoa ja rannikoita... toinen postaus itse asiassa on tulossa Kilkennyn kylästä! :)

   Delete
 7. Mielenkiintoinen blogi! Minkälainen kielipaletti sulla oikein on?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että löytyy mukavaa luettavaa! Ai mitkä kielet sujuu? Suomi, englanti, espanja, ranska ja ruotsi on sellaset, joilla pärjään. Toki ruotsia ei tule täällä Espanjassa käytettyä, joten pitäisi vähän varjella sitä... Italiasta alkeet sujuu ja japanin kielen lepsu opiskelu on käynnissä, hahah.

   Delete
 8. Mä haluaisin joskus käydä Dublinissa! <3 Näyttää ja kuulostaa käymisen arvoiselta paikalta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli kyllä kiva kaupunki! :) Kannattaa käydä tsekkaamassa!

   Delete