-->

09/05/2015

France two years ago

kollaasi

Matkailijat tiiätte, miten yksi olennainen osa matkaa on sen muistelu. Tässäpä vähän kuvia kahden vuoden takaiselta reissulta Ranskaan! Näitä hetkiä muistelee mieluusti lämmöllä:-) Täältä löytyykin vanhat postaukset paikan päällä ja jälkeenpäin tehtyinä, jos on intoa lukea niitä. Haluan myös ottaa esille EF:n kielimatkojen kysymys&vastaus -postauksen nyt kun kesä lähestyy ja teistä jotkut ovat lähdössä kielimatkalle!

Travelers know how one of the integral parts of the journey is reminiscence. So here's some photos from my trip to France back two years ago! These are moments which I gladly think back with joy:-) By clicking this, you can get to my old posts written in France and afterwards, if you're in the mood to do that. I also want to bring up my Q&A post since summer is coming and some of you are probably going on a language course! 

6 kommenttia:

 1. Muistelu on totta tosiaan yksi olennainen osa matkailua. Mä olen aatellut tekeväni just jonkun muistelupostauksen menneistä ja mieleenpainuvimmista matkoista mutta saa nyt nähdä.:) Ihana kollaasi, täynnä värejä, iloja, muistoja, riemua ja kaikkea ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih niinpä!♥ Tee ihmeessä, olisi kiva lukee sellasta! ja kiitos paljon! ranska oli kyllä täynnä iloa ja väriä:)

   Delete
 2. Moikka! Ihana tää sun blogi ja jaksat vielä kääntää enkuns! Wau! Mä haluisin viel varmistaa, et kuinka vanha sä olit itse kun lähdit Ranskaan kielimatkalle. Ja minkä ikäisiä kaikki muut oli siellä? Kuinka hyvin ranskan kieltä pitäisi hallita, että selviäisi siellä? Tietenkin kaikki tervehdykset ja muut perusjutut, mutta kiinnittävätkö ihmiset huomiota kielioppiin? Olisin tosi iloinen jos voisit vastata! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos hirmusesti ihanasta kommentista♥ Olin 16 vuotta, kun olin tuolla kielimatkalla ja muistaakseni aika paljon kielimatkalaisista oli 16-vuotiaita. Melkein kaikki oli 15-18 joka tapauksessa!

   No mä sanosin et kielitason pitäis olla sillä tasolla, että osaa tervehdykset, itsensä esittelyn ja helppoja lauseita sujuvasti. Ei tarvii mitään ihmekikkailuja osata eikä kieliopista kannata liikaa välittää:) Lyhyet ja selkeet lauseet kun hallitsee ja ymmärtää suunilleen toisen puhetta, niin pääsee pitkälle! Pakko kyllä sanoa, että meidän suomalaisten ryhmässä oli sellasiakin, jotka oli lukenu vaan yhen kurssin ranskaa tai hädin tuskin sitäkään ja pärjäsivät reissussa:) Ei varmastikaan pärjänneet isäntäperheessä niin hyvin, mutta esim. vapaa-ajalla sujui hyvin, koska kaikki puhuvat englantia.

   Ranskalaiset voi olla aika tarkkoja kieliopista, koska ne on niin ylpeitä omasta kielestään. Mutta kuitenkin kun kielimatkalaisena menee kouluun ja perheeseen, niin tottakai siellä kaikki ymmärtää, että sinne ollaan tultu oppimaan ranskaa, eikä puhumaan sitä täydellisesti. Kannattaa ehdottomasti lähtee! En sano, että kielitaito paranee kerta iskulla ( koska niin ei ainakaan mulle käynyt ) mutta matka on motivoinut jatkamaan kielten opiskelua ja nyt on ainakin USKALLUSTA puhua ranskaa, jos ei taitoa hahah:D Pistä lisää kysymyksiä tulemaan, jos sulla tai vaikka sun kaverillas on jotain mielessä! Mä vastaan mielelläni:)

   Delete
 3. Oi vitsi tätä reissua on tullu kyllä muisteltua varmaan enemmän kun mitään muuta ikinä, ihan parhaat kolme viikkoa tuolla ihanalla Rivieralla! (plus joo ei Pariisikaan ihan helposti unohu ;D) Ihana postaus, tulee aina vaan niin haikea mutta samalla tosi onnellinen fiilis ranskan kuvia kattellessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No äläpä! Tän reissun muistaa kyllä piiitkään!<3 Oli niin hauskaa olla tavallaan lomalla, mut tavallaan samalla paikallinen, kun asu perheessä ja kävi koulua :) Pariisikin oli niin ihana!! Ois vaan saanu kestää paljon pitempään se reissu:(

   Delete