-->

11/08/2017

Liguriassa matkailu - focacciaa, junia ja hellettä

Heippa! Mä olin kokonaisen kuukauden Italiassa au pairina ja ramppasin muutamissa paikoissa junalla Ligurian sisällä, Senpä takia ajattelin koota parit pienet vinkit Liguriassa matkustamiseen.

Nervi (Genova)
Aperitiiveillä

Liikkuminen junilla:
Vuokra-auto olisi varmasti hyödyllinen täällä, mutta junat toimivat hyvin ja lähtevät suunnilleen ajoissa. Liput saa ostettua automaateista melkein kaikilla asemilla ja ne laitetaan pienen vihreän lukijan sisälle ennen junaan astumista. Trenitalia.com näyttää kätevästi kaikki aikataulut ja hinnat. Hei, ja yks kiva pieni yksityiskohta: junat on erittäin hyvin ilmastoituja, mikä auttaa tosi paljon kesällä.

Ruoka:
Ligurian alueelta tulee muun muassa pesto, focaccia ja pansotti (raviolia saksanpähkinäkastikkeessa). Itse asiassa focaccian sanotaan tulevan kylästä nimeltä Recco, jossa olin au pairina - siellä niitä focacciapaikkoja oli aika hirveä määrä tollaiseksi kyläksi! :D Aperitiivit eli juoma + pientä syömistä otetaan siinä seitsemän-kahdeksan aikaan. Spritz on tietysti yksi niistä italialaisista klassikoista, joten suosittelen sen maistamista paikan päällä.

Vuorinäkymä, värikkäät talot ja meri ovat tyypillistä Ligurian maisemaa

Sestri Levante & Portobello















Ihmiset:
Mä olin vähän pettynyt yleiseen ilmapiiriin Liguriassa. Junien laitureilla ei väistetä silloin, kun olisi tarkoitus päästä niistä pois vaan rynnätään itse sisään. Ihmiset vaikuttivat hieman jäykiltä... Oon tosi pahoillani, että joudun tällaista kirjoittamaan, koska avoimin mielinhän mä Italiaan lähdin. Ehkä kaikki tämä korostui, kun tulin Madridista, jossa mun kokemuksien mukaan kaikki on tosi mukavia. Mulle on sanottu, että se on vähän tuota Pohjois-Italian vikaa, hahah.

Genova:
Jos voin tähän heittää yhden mielipiteen, niin Genova ei ole se nätein paikka Liguriassa, joskin ehkä suurin, jossa on eniten näkemistä. Siellä onkin iso akvaario, hyvät shoppailumahdollisuudet, palatsi, Molon alueen yöelämä ja mahtava Piazza di Ferrari. Helposti pystyy siis yhdistämään ranta+kaupunkiloma käväisemällä Genovan nähtävyyksissä ja sen jälkeen painumalla johonkin lähikylään rannalle. Nervin satamakylä kaikkine värikkäine taloineen on ihana; siellä on kiva tehdä pieni kävelylenkki ja ihastella maisemia.

Rapallo, Santa Margherita, Portofino
Rapallo oli mulle sellainen iloinen yllätys: pienen rantakaupungin, turismin ja historian sekoitus. Portofinossa, siellä rikkaiden satamassa, on kaikki kuulemma aivan törkeän kallista (6€ vesipullo jne) joten ottakaa eväät mukaan, jos meinaatte tehdä kävelylenkin sinne esimerkiksi Rapallosta. Santa Margeritan juna-asema on lähimpänä Portofinoa ja sieltä kulkee busseja Portofinoon.

Genovan kujat Molon alueella

Scalinata delle Tre Caravelle -puistosta näkyy hyvin Genovan kaupunki
...ja totta kai se kaikkien tuntema Cinque Terre on Liguriassa myös. Sinne en ehtinyt tänä kesänä ja ärsyttäähän se pikkusen! Tulevaisuudessa täytyykin tehdä vaikka Firenze+Cinque Terre matka ;) Hirveästi en pystynyt nyt teille nähtävyysvinkkejä antamaan, kun ne nyt riippuvat niin paljon aina omista mielenkiinnonkohteista. Enemmänkin halusin vain jakaa teille nämä kuvat ja kirjoittaa kevyttä tekstiä Liguriasta. Ensi kerralla laitellaan jotain Rooma -juttua tulemaan.

Minnekäs te olette matkustaneet kesän aikana? Olisi kiva tietää teidän menneet/tulevat reissut!

10 kommenttia:

  1. Molo... :'D (...mä oon viettänyt liikaa aikaa teinien kanssa...)

    Kivan värikästä ja tunnelmallista. Mä oon käynyt Italiassa vaan Nizzasta Monacon kautta Ventimigliaan. Olis kiva käydä joskus enemmänkin Italiaa tutkimassa.

    Me vedettiin etelä-pohjois-akselilla kesällä. Ensin kesäkuussa Kanarialla kaksi viikkoa ja sitten heinäkuussa Lapissa vajaa kaksi viikkoa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D sillä on joo mielenkiintoinen nimi

      Noniin, sehän onkin jossain siellä suunnalla. On kyllä kauniita maisemia, vaikka en kyllä hirveää eroa kielen ja ruuan lisäksi huomannut tuolla Ranskan vs. Italian rivieralla.

      Onpa kiva! Vähän toisistaan poikkeavia maisemia siis :)

      Delete
  2. Voi miten ihania maisemia ja tunnelmallisia katuja sun muita ♥ Mua alkoi pelottaa nyt nuo tulevat Rooma postaukset, tekisi hirveesti mieli taas käydä siellä mutta mies ei halua:') Meillä on syyskuun alussa Rodokselle lähtö, siinäpä varmaan tämän loppuvuoden ainoa matka ellen saa houkuteltua miestä Tukholman risteilylle vielä:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ne on kyllä! Voi eii... ymmärrän:D Ensi kerralla sinne sitten - onneksi pääsette Rodokselle! Huippua!

      Delete
  3. Olipas kiva löytää sun blogi! Sulla on ihania kuvia ja kiva kirjotustyyli, jään ehdottomasti lukijaksi tänne. :) Muutenkin on niin kiva lukea muiden ulkomailla asuvien blogeja, vaikka nähtävästi ootkin nyt Suomessa, mutta kuitenkin. Ite asun nyt Tukholmassa ja huomasin että säkin oot täällä asunut aiemmin! Oli hauska lukea sun Tukholma-postauksia. :D Ja tässäkin postauksessa on aivan upeita kuvia. Eipä tässä muuta, innolla jään seurailemaan miten sun arki Madridissa jatkuu (käsittääkseni opiskelet viestintää siellä? Ite luen myös viestintää ja oonkin Ruotsissa toimittajan töissä nyt, kauheen paljon samaistuttavaa :D). <3

    https://laura-linnea.blogspot.se/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos, Laura! Ihana kuulla tollasta palautetta :) Tukholma on niin ihana kaupunki <3 Oon viettänyt siellä tosiaan kaks kesää töissä ja vaikka kulttuurin puolesta viihdyn tuolla etelämmässä, niin kyllä mä toivoisin, että voisin joskus takaisin Tukholmaankin mennä!

      Mä opiskelen oikeastaan kieliä (ranskaa ja englantia) mutta Espanjassa tutkinnot on vähän toisenlaisia kuin pohjoismaissa. Meillä ei tosiaan oo pääaineita ja sivuaineita, vaan valitaan valmis paketti yliopistoihin hakiessa. Esimerkiksi mun tutkinnon nimi suomeks on "modernit kielet, kulttuuri ja viestintä". Ensi vuonna onkin luvassa kulttuurien välistä viestintää ja retoriikkaa, joista oon aika innoissani! On kyllä paljon samaistuttavaa, ei voi muuta sanoa :D Oon ollut Savon Sanomilla parisen vuotta nuorisotoimituksessa ja harkitsin viestintäpainoitteisempia opintoja kyllä... No, joka tapauksessa kiva kun kommentoit ja meen nyt heti lukemaan sun blogia!! <3

      Delete
  4. Ihana postaus! Niin upean näköistä tuolla. Suunnittelin ite roadtrippiä/minireiliä Italiaan ja etelä-Ranskaan, mutta se saa jäädä nyt vähäksi aikaa, koska varasin sen sijaan lennot Jenkkeihin ja miniloman Puolaan haha :--D

    https://olderthanyesterday.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Milla :) Tommonen roadtrip Ranskassa+Italiassa olisi hauska; siinä näkisi paljon! Mutta huhhuh on kyllä matka Jenkkeihinkin aika jees, siitä tulee varmasti huippua:D

      Delete
  5. Mä sain ihan erilaisen kuvan ligurialaisista! Aivan hullun mukavia ja auttavaisia, ja juttua synty ihan kaikkien kans jostain paikallisesta vanhuksesta ja kaupan kassasta alkaen :D Mä tosin kiertelin vähän eri paikkoja kuin sä, joten voi johtua siitäkin... Cinque Terrelle kyllä ihan superisot suositukset, se oli ainakin oman reissun yks kohokohdista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi että! Varmaan se tosiaan riippuu missä käy ja mistä tulee. Oon viimeset pari vuotta asunu Espanjassa ja valitettavasti huomasin eron Italian kuukauden aikana. Sellainen tietynlainen ylimielisyys omaa ruokaa, kieltä, kulttuuria, tapoja kohtaan - vähän silleen, että kaikki Italiasta tuleva on absoluuttinen totuus. Mutta! Ei anneta sen lannistaa! Matkustellessa tommoset asiat on samantekeviä, jos ei meinaa jäädä kyseiseen paikkaan asumaan. Ja tuo Cinque Terre todellakin on listalla! Vähän jos ärsytti, että olin viimeisenä viikonoppuna kipeä, kun olisin lähtenyt sinne :D

      Delete