-->

23/08/2017

Rome: Trastevere & The RiverLähdettiin suosittuun Trastevereen illalliselle kaveriporukalla, sillä siellä oli kaverini suosittelema edullinen Carlo Menta ravintola. Olinkin kuullut Trasteveresta paljon hyvää - se kun on melkein kaikista historiallisista nähtävyyksistä vähän kauempana ja siten myös ei ihan niin täynnä turisteja. Meidän porukan kommunikointi oli muuten aika erikoista, koska meitä oli kaksi italialaista ja kaksi suomalaista - pöydästä kuului siis italiaa, suomea, englantia ja vielä espanjaa. Näin meillä!

We went to have dinner in the popular neighbourhood of Trastevere, because that's where Carlo Menta, an inexpensive restaurant recommended by my local friend, was. I'd heard lots of good things about Trastevere in general - it's a bit further away from the historical centre, thus it doesn't have the same touristy feel to it. Our groups communication was quite extraordinary, to say the least, as there were two Italians and two Finns at the table - you could hear a nice little mix of Finnish, Italian, English and Spain - talk about breaking the language barriers!

Some stalls and restaurants by the Tiber riverPons Aemilius - the broken bridge - in some bokeh

Trasteverestä suuntana oli joen ranta, johon laitetaan kesällä ruokakojuja ja kaikenlaista viihdykettä. Toi palmujäähilejuoma oli pakko vaan saada, kun se oli niin söpö! Vitsailinkin, että voisin ottaa sen nyt vesipulloksi luennoille :D

After having eaten in Trastevere, we headed to the river banks where they put up all sorts of food stalls and entertainment. I just had to get the palm tree drink - it was too cute! I jokingly said I'd use it as a water bottle in my lectures :D Pikku iltakävely vielä Trasteveressä ennen kämpälle menoa tuona yönä oli paikallaan. Ei ollut liian kuuma eikä samanlaisia turistimassoja näkynyt kuten Trevin suihkulähteellä tai Colosseumilla. Se oli täynnä ihania tunnelmallisia katuja, jotka tosin olivat melko tyhjiä sunnuntai-iltana. Puhuttiinkin mun kaverin Giordanon kanssa, kuinka kaivattiin Madridin ihmisiä ja sitä menoa, jota löytyy koko ajan. No, ei olekaan pitkä aika ennen kuin on lähtö Madridiin - tarkalleen ottaen kahden viikon päästä oon jo siellä!

A little evening stroll in Trastevere before going back to the flat was spot on. It wasn't too hot and there weren't those ridiculous tourist masses you have at, say, Trevi Fountain or Colosseum. Trastevere had plenty of lovely streets full of feeling, which happened to be rather empty on a Sunday night. We actually talked about that with my friend Giordano and longed for Madrid's people and its energy, which is everywhere. Well, it won't be long until I'll be on the plane towards Madrid again - I'll be there in two weeks time, to be exact!

2 kommenttia:

  1. Oijh, tämä jäi itseltä näkemättä kun Roomassa käytiin ja harmittelen tätä aina kun kuulen tai nään sanan Trastevere:D Noo joskus on päästävä vielä pikavisiitille Roomaan ja nähdä myös Trasteveren alue;) Todella tunnelmalliselta näyttää ja aivan ihana tosiaan tuo palmupullo:') ♥ Ja hei, tosiaan melko kansainvälinen pöytä ollut kun on muutamiakin kieliä pöydässä juteltu;) Ihana rikkaus tuo että osaa montaa eri kieltä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mut se onkin parasta, että jää vielä uusia paikkoja, joihin mennä! Ei siis mitään harmittelua :) Siellä näki jotenkin toisenlaisen puolen Roomasta <3 ja toi joki oli oikein ihana valaistuksineen noin illalla! Heh, noin sitä tuppaa käymään kun on kansainvälisten kavereiden kanssa ja kaikki kommunikoi eri kielillä keskenään :D

      Delete