-->

30/10/2016

More about studying in Spanish

Moikka kaikki siellä! Voin sanoa, että nää viimeiset kaksi viikkoa eivät kyllä ole olleet ihan normaaleja sillä mun hyvä ystävä oli täällä Suomesta, mun kolme (!!) viime vuoden au pair -kaveria on täällä lomalla nyt kaikki sattumalta samaan aikaan ja halloween on vallannut koko kaupungin. Ja täällä sato vettä koko viime viikon.

Hey everyone! I must say these past two weeks have been mental; my good friend came here from Finland, my three (!!) old au pair friends happen to be here at the same time and Halloween has taken over the city. Oh. And it was raining cats and dogs for one week.

1. Koirien kielet oli hukassa 2. Joskus ei oikein jaksa...  3. Mun ihana saksalainen kaveri, viime vuoden eka aupair-kamu!
1. The dogs' tongues were missing 2. Sometimes you're just happy it's Friday 3. My German friend, my first au pair friend from last year, came here!

Näistä huolimatta koulu jatkuu ja ennen joulua pitäisi lukea neljä teosta (olen menossa ensimmäisessä vasta...) tehdä pari-kolme enkun esseetä joka viikko, palauttaa espanjan semantiikan ja syntaksin tehtävät, harjotella kielitieteiden kokeita varten, valmistautua espanjan luetunymmärtämis- ja tekstin analysointikokeeseen...  Kun käy on tunneilla, sitä ei edes ajattele olevansa jossain korkeakoulussa, mutta kun pääsee kotiin, se työmäärä iskee vasten kasvoja ja muistaakin olevansa yliopistossa.

Despite all that, school goes on and I should still read four novels before Christmas (I'm still stuck on the first one...) do two to three English essays per week, hand in semantics and syntax exercises for Spanish, study for the upcoming tests, prepare myself for our Spanish reading comprehension and text analysis... It's as if we do nothing in school! I don't even remember I'm in university until I take a look at all my homework.

Kaiken tämän sivussa tuli koettua eka kielitieteiden testi, joka oli kymmenen monivalintakysymystä kommunikoinnin luonteesta ja viestien välittymisestä. En osannut siitä sen kummemmin stressiä repiä ja oikeastaan yllätyin kuinka paljon ymmärsin, vaikka termit ei mitään helppoja olekaan. Loppujen lopuksi sain 6/10, mihin olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen!

On the side I had my first linguistics exam too, woo! It had ten multiple choice questions on the character of communication and the transmission of messages. I didn't stress about it advance pratcically at all and I was surprised how much I understood, even though there were lots of difficult words. In the end I got a 6/10 of which I'm really happy!

Ranskaopiskelijoita viihteellä!
The French students' night out!

No  mut sellasia fiiliksiä tältä kertaa, aivan pian takasin mm. Halloween -juttujen ja Madrid-maisemakuvien kanssa, joita tuli otettua hirrrveesti, kun kaveri oli täällä. Hasta luego!

That's what I had on my mind this time. I'll be back shortly with Halloween stuff and loads of Madrid pics, which I took when my friend was here. Hasta luego!

8 kommenttia:

 1. Älä muistuta... Mun pitäis lukea mun espanjan aineopintoja varten vaikka mitä...
  Tsemppiä meille! Kohta on joulu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äh, voi vitsi. Vaikka olisi kuinka mielenkiintoista, niin välillä niitä juttuja on ihan liikaa... jep, onneksi kohta on joulu ja kunnon loma!

   Delete
 2. Itse en osaa sanaakaan espanjaa, mutta olen joskus miettinyt jos aloitaisin sen ylimääräisenä kielenä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä todellakin suosittelen! On hyödyllinen ja kaunis kieli, jonka lausuminen on suhteellisen helppoa suomalaiselle. Siitä vaan alottamaan ;)

   Delete
 3. Hrr johan sulla riittää hommaa siellä!:D Mä en kyllä koskaan kykenisi opiskelemaan yliopistossa, sillä työmäärä on liikaa ja mä en vaan jaksa lukea. Ei tosin harmita, en haaveile mistään sen suuremmista urista johon tarvis käydä ylipistoa:) Tsemppiä sinne, pian on joulu jolloin saat varmasti höllätä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, sitä on :D En mä koskaan kyseenalaistanu vaan menin vaan... no, kyllä tästä selvitään. Täytyy kyllä motivaatio olla kohdallaan, se on ihan totta! Ja eipä sitä kaikkien tarvitse yliopistoon mennä. On muitakin kouluja olemassa ja muita tapoja päästä työelämään mukaan:) Kiitos tsempeistä, viimestään joululomalla voi ottaa vähän rennommin!

   Delete
 4. Siis voi että, tuo espanjalainen yliopistoelämä vaikuttaa kyllä niin huipulta (vaikka toki varmasti työtä ja tekemistä riittääkin)! Espanjankieltäkin olis ihana oppia... :-D

  https://olderthanyesterday.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan tämä ihan kivaa toisinaan - ainakin pääsee oppimaan kaikenlaista! Kannatan ehdottomasti espanjan opiskelua, koska niin kuin sanoin tossa ylempänä, niin se on suhteellisen helppo ja tosi hyödyllinen!

   Delete