-->

04/11/2016

Alcalá de Henares: the Medieval Market!

Parque Europan jälkeen ahdettiin kebabit naamaat ja suunnattiin parin pysäkin päähän Alcalá de Henaresiin keskiaikaisille markkinoille. Markkinat olivat tutut jo viime vuodelta, mutta silloin ei niitä jääty sen kummemmin tutkimaan, joten oli kiva päästä sinne uudestaan!

After Parque Europa we stuffed ourselves with kebab and headed a few stops further to the medieval market at Alcalá de Henares. I was already familiar with the market from last year, but since we didn't have much time back then, I was more than happy to come back and explore!


Kaupunki oli koristeltu lipuilla joka paikasta / The town was completely decorated with flags


Kermalikööresitä mun testiin pääsi riisipuuronmakuinen  / Cream liquors! I tried the one that tasted like rice pudding  

Mitä olisikaan espanjalaiset markkinat ilman vähän lihaa... / It wouldn't be a Spanish market if there was no meat! 

...ja ilman vinoa pinoa juusto- ja kinkkumaistiaisia. / ...or without free cheese and ham samples

Alcalá de Henaresin pääkatu, Calle Mayor / The main street, Calle Mayor, in Alcalá de Henares

Vain onnellisuutta / just happiness

Keskiaikaista rekvisiittaa ja kaksi sisukasta suomalaista / Medieval props and two gutsy Finnish girls

Miksi tuijotat minua / Why are you staring at me

Hanhilauma varasti kaikkien huomion "paraadillaan" / The goose crowd stole the show with their "parade"

Kamelien ja heppojen lisäksi tuli nähtyä piikkisika, hanhia, aaseja ja lintuja / Apart from camels and horses we also saw a porcupine, geese, donkeys and birds.

Aika mennä kotiin, oli huippu päivä! / Time to go home; it was a wonderful day!


Nämä keskiaikaiset markkinat järjestetään tosiaan vuosittain lokakuun alussa-puolivälissä, joten tässä oiva vinkki syysmatkailijoille Madridiin. Alcalá de Henares on siitä myös mielenkiintoinen, että se on Cervantesin kotikaupunki ja sieltä löytyykin synnyintalomuseo, patsaita ja muuta mielenkiintoista! Tässäpä vielä linkki viime vuoden juttuun. Pakko sanoa, että tän vuoden kuvat on paljon tunnelmallisempia eikö olekin!

This medieval market is organized in the beginning of October anually, so this is a great tip for autumn travellers in Madrid. Alcalá de Henares is also Cervantes' natal town which is why you'll be able to visit his home museum, see statues and a lot more! Here's a link to my post one year ago... I must say that this year's photos convey the ambiance in a completely different way, don't they?

4 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta! Markkinat on parhaita, siellä on aina ihan omanlaisensa fiilis :D Noi kermaliköörit näyttää väriensä puolesta aika pelottavilta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö ookkin! Oon kunnon markkinahullu - vaikka mitään ei ostaisi, niin aina pitää mennä! Ja niin kyllä itse asiassa näyttää, nyt kun sanot. Ihan kuin jotain maalia olisi x)

   Delete
 2. Ihanat markkinat!! Tuolla kyllä ehdottomasti tulisi käytyä jos olisi tuohon aikaan Madridissa:D Näyttää myös ihanan lämpimältä siellä, ihanan ruskee oot:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikä, mun on ihan unohtunu vastata sulle Kata! Kannattaa kyllä käväistä tuolla jos Madridiin suuntaa, ne on joka lokakuussa jolloin on vielä suhteellisen lämmintäkin ;)

   Delete