-->

09/10/2016

First Impression of My Uni in Spain

Hejaaa mitenkäs kaikilla on alkanut lokakuu? Madridissa ainakin sää on vieläkin ihanan aurinkoinen ja opiskelut on jo ihan täydessä vauhdissa, jippii! Nyt onkin siis vuorossa mietteitä opiskelusta ja espanjalaisesta yliopistosta, joten luepa eteenpäin, jos haluat tietää lisää. Ekassa puoliskossa opiskelen enkkua, ranskaa, espanjaa, euroopan kirjallisuutta ja sovellettuja kielitieteitä.

Heyyy peeps how's your October been? Mine has been pretty nice, to be honest; the sun keeps shining in Madrid and my studies have taken a kick off already, woo! That's why I thought it's be appropriate to share my thoughts on my new school and studying over here now. During my first term I'll be studying English, French, Spanish, European literature, and linguistics. 

1. Reunited with the best people!! 2. The view from our kitchen one night... can you imagine?! 3. Language exchanges and cheap potato snacks - mmm...

Ensinnäkin oon tosi iloinen siitä, että mulle on sattunut päteviä ja mukavia opettajia. Mä olin jo varautunut siihen, että tunnit on pelkkää luennointia ja muistiinpanoja (toki sellaisiakin tunteja on) mutta meillä kysellään ja keskustellaan jonkun verran sekä kielten tunneilla käytetään sitä kieltä koko ajan aktiivisesti. Jollain tavalla tunnit muistuttaa Suomen lukiotunteja, enkä ole ihan varma onko se hyvä juttu. Noin yleisesti Espanjan yliopisto ei ole läheskään niin vapaa kuin Suomen, joten kai se käy ihan järkeen.

To begin with, I'm happy that I got competent and friendly teachers. I was mentally prepared to only listen to lectures and take notes, but we also ask questions and talk about the subject in class, which is great. In our language lessons, we use actively the language all the time. In some way, the lessons and lectures here remind me of our high school lessons in Finland and I don't know if that's a good or a bad thing. Generally speaking, university and students' freedom here is far from what it is in Finland so I guess it makes sense that way.

Odotin jännityksellä mun englannin ja ranskan ryhmien tasoa sekä totta kai niiden opettajia, mutta pakko sanoa, että olen jopa positiivisesti yllättynyt. Englannissa meillä oli lähtötasotesti ja sijottauduin ylimpään ryhmään, joka meinaa sitä, että harjoitellaan 3h kirjoittamista ja 1h kielioppia viikossa britti- ja aussiopen ohjaamana. Meille painotettiin sitä, että vaikka osaatte loistavasti, voitte aina kehittyä ja teidät laitetaan tekemään paljon töitä - just se, mitä halusinkin kuulla! Ranskassa taas opiskeljoiden taso vaihtelee tosi paljon ja ite oon jossain siinä keskitasolla. Kaikille on oman tason tehtäviä, niin se on ihan jees, mutta voin kuvitella kuinka vaikeaa joillakin on varmasti ymmärtää kokonaan ranskankielistä opetusta ilman kunnollista pohjaa.

I was really looking forward to seeing the level of my Spanish peers in English and French, as well as the teachers', of course, and I must admit I'm pleasantly surprised! In English we had a level test and I got into the most advanced group, which means that a native British and Aussie teachers will be teaching us 3h writing + 1h grammar per week. They emphasized that one can always improve their skills and learning is a never-ending process - it was exactly what I needed to hear! In French everyone's level varies a lot and I'm somewhere there in between. It's cool, because we get to work on our own level but I can imagine how hard it must be for the beginners to understand classes that are taught solely in French...  

1. <3 <3 <3 2. I pass this square every day when going to school 3. Drinking cheap but terribly delicious and cold tinto de verano

   Juttuahan riittäisi tästä opiskelusta, joten siitä sitten myöhemmin lisää. Voitte vaikka heittää kysymyksiä, jos sellaisia löytyy niin siitä tulisi vähän jännempi! Pitää lähteä nyt lukemaan kielitieteistä ensi tunnin kappale, ettei ole ihan eksyksissä huomenna. Kuulemisiin!

I could go on and on but I'll stop now so that there's more to write about later. You may ask me about the school, if you're interested in something in particular, so that I'll write as interestingly as possible! Now, however, I'l go and prepare dinner & study linguistics just for the sake of my mental wellbeing. See you soon! 

4 kommenttia:

 1. Sounds so much fun! Kiva, että opiskelu on suurinpiirtein sitä mitä etsitkin. Nauti opiskelijaelämästä ja Madridin syksystä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jipii, eikös! Tekemistä ainakin riittää enemmän kuin ikinä... toisaalta se on luonnollista, kun kaikki opiskeltavat aineet ovat "niitä omia" eikä niin kuin lukiossa, jossa oli aina pari inhokkia. Kiitos paljon, täällä yritetään nauttia stressaavinakin hetkinä!

   Delete
 2. Mahtavaa että opiskelu maistuu ja se on sellaista mitä just haetkin!:) ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! :) On ollut kyllä tosi kivaa tähän mennessä, vaikkakin kiireistä!

   Delete