-->

08/05/2016

University Plans & A Summer Job?!

Olen positiivisesti yllättynyt. Kaiken paperihässäkän jälkeen mun arvosana, jolla haen yliopistoihin, oli tiedossa jo puolentoista viikon jälkeen. Voitteko kuvitella! Oikein ripeää toimintaa ottaen huomioon, että ollaan Espanjassa. Ja mitä sieltä paljastuikaan? 8,5/10. En vielä uskalla sen suurempia pippaloita pitää, mutta kyllähän tuo ylittää reippaasti useina vuosina vaaditun pisterajan 6,1-7,4! Mä haluan saada jo varmistuksen opiskelupaikasta, etsiä kämpän Madridista ja lähteä opiskelemaan! Haha.

I'm pleasantly surprised. Spain was incredibly quick with my grade with which I'll apply for universities here. I got to know my entrance grade after only a week and a half which is quick considering we're in Spain! Anyway, what did I get? An 8,5/10. I can't and I won't celebrate my entrance to the university yet, but I must say that 8,5 does exceed the required 6,1-7,4 easily! I want to get my place confirmed already, find a nice flat in Madrid and start my studies! Haha.


Kävi miten kävi, paljastan nyt teille mihin edes aion hakea: Modernit kielet, kulttuuri ja viestintä (ranska pääkielenä) Madridin Autónomaan. Alunperinhän halusin englantia lukemaan tälle linjalle, mutta englannin pisteraja ylittää 10 eli mun pitäisi tehdä naurettavia matematiikan ja piirustuksen kokeita ja kaiken lisäksi läpäistä molemmat, jonka jälkeen olisi edes joten kuten hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Jossain vaiheessa tajusin myös, että linjassa kiehtoo sen viestintäpainotus ja mielenkiintoiset valinnaiset. Ja ranskan rinnalle voi kuitenkin valita englannin, ellen innostu aloittamaan japania tai muuta jännää...

Whatever happens, I'll unveil the secret and tell you what I'm applying for; Modern languages, culture and communication (French as first language) for Madrid's Autónoma. Originally, I wanted to do English as my first language, but they require over 10 for the entrance grade, so I would have to do ridiculous exams AND pass them. After passing them, I'd only have fairly good opportunities to get in. At some point, I also realised that mixing languages with communication and was really cool and I didn't want to find an "easier" English degree. Besides, I could choose English as my second language if I don't happen to start Japanese or something...(which I would love to do!)Sitten toinen juttu, josta olen superinnoissani ja josta en ole teille juurikaan puhunut: lähden taas kesätöihin Tukholmaan! Oli hieman venkslausta saada aupair-, yliopistohaku- ja työnaloitusaikataulut käymään yhteen, mutta loppujen lopuksi sain kuitenkin paikan työpaikasta, vaikka aloitankin pari viikkoa alkuperäistä myöhemmin. Työnaapurusto tulee olemaan eri, mutta yritys ja työtehtävät ovat samat. Parasta tässä on se, että menen samaan kimppakämppään asumaan, joten palaan kotiin Farsta Strandiin:') En tiedä kauniimpaa kuin palata paikkaan, joka jätti sydämeen oman jälkensä.

Another thing that's making me really excited is that I'll be working in Stockholm again! It wasn't easy to make everything work together; quitting my au pair job, applying for the university (and possible entrance exams) and starting my work in Sweden... I'm happy I got the job in the end, even if I have to start two weeks later than we had agreed on. The office and working neighbourhood will be different, but the company and tasks will be the same. The best thing about going back to Stockholm is that I'll be living in the same crazy, lovely, international flat and that means I'm coming back home:') There's nothing more beautiful than returning to a place which left its marks on your heart.Ennen Tukholmaa lähden kuitenkin pikkulomalle Barcelonaan rentoutumaan. Tarviin ne pari-kolme päivää löhöilyyn ja hauskanpitoon ennen kuin täytyy olla vastuullinen aikuinen ja alkaa käymään töissä. Ja sehän on ihan sallittua, eiks niin?;) Mitenkäs muilla menee? Joko on kesän kuviot selvillä?

But before leaving for Stockholm, I'll take a little break in Barcelona. I need a couple of days off for laying on the beach and having fun before being a responsible, working adult. And there's nothing wrong with that, right? ;) What about you guys? Do you already know what you're going to do next summer?

16 kommenttia:

 1. Noi pikkulomat ja vastuista irrottautuminen on enemmän kuin ok, melkeenpä pakollisiakin että jaksaa taas :) Mä vähän arvelinkin että lähdet taas Ruotsiin, kun sanoit siitä sosiaaliturvatunnuksesta (?) silloin aiemmin! Tosi kivaa, että pääset taas takaisin sinne! Mulla iski pari päivää sitten niin jäätävä ikävä Luxiin pitkästä aikaa, että ei voinut kuin itkeä. Vaikka pyrin elämään ajatellen "kaikelle on aikansa ja paikkansa", niin just tällä hetkellä olisin tosi onnellinen, jos voisin hetkeksi palata sinne takaisin. Kyl se vaan oli mun elämän onnellisinta aikaa, vaikka nytkin oon onnellinen Suomessa olosta. Asiaan tosin saattaa vaikuttaa se, että asunto missä asun, ei tunnu yhtään kodilta ja haluan täältä vaan mahd. äkkiä pois.

  Mut hei, pidän peukut pystyssä että saisit opiskelupaikan! Tosi hyviltä kuulostaa noi suunnitelmat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sinäpä sen sanoit! Ja mielelläni lähtisin jonnekin kauemmaksi tai edes uuteen paikkaan irrottautumaan, mutta Barcelonasta on tosi hyvät yhteydet Tukholmaan, niin se on järkevä vaihtoehto :) Haha, ainiin! Joo puhuin siitä henkilötunnuksesta, joka tarvitaan verotukseen yms.

   Eikä! Voin kuvitella. Kaikkiin paikkoihin liittyy ne omat muistot, joita ei saa takaisin ja se jos mikä pistää masentamaan:( Mä ymmärrän ihan täysin. Ehkä mäki palaan Madridiin metsästämään onnellisuutta ja kyllästyn koko paikkaan ja totean, että se olikin sitä aupair-vuoden onnea... no ehkä ei! Tää on ihana paikka:D Ulkomailla tuntee olonsa niin vapaaksi ja tuntuu, että mikä vain on mahdollista. Mä muistakin lukeneeni sun blogista ja/tai snapchatista tosta sun asumisesta tällä hetkellä, joten tsemppiä sen kanssa! Kyllä sä löydät toisen paikan myöhemmin:)

   Ja kiitos paljon Emilia! Nyt vain peukut pystyyn ja sormet ristiin, että en munaa yliopistohakua tai jotain :D

   Delete
 2. Jee onneks olkoon noista pisteistä, kuulostaa ihan mahtavalta noi sun koulusuunnitelmat ja pitäishän sun nyt kaikella järjellä päästä sisälle! :) Ei kuulosta pahalta sun kesätyöpaikkakaan. Mä stressaan jo etukäteen ens vuoden kesäduunipaikkaa :D Suomessa mulla olis todennäkösesti kokoaikainen kohtuullisen hyväpalkkainen duuni, mutta arvaa kuinka paljon tekis mieli tehdä joku kesä töitä ulkomailla! Onneks ei ihan vielä tarvitse alkaa ettimään. Mut onnea siis tosi paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon kyllä innoissani, että ainakin pisteet on riittävät! Toivon mukaan pääsen sisään :) Ehkä ne kelpuuttaa tämmösen suomi-vahvistuksen sinne, heh.

   Aaa uskon! Tuttu ja turvallinen vai ottaako riskejä... onneks tuo on vasta sitten ensi vuodelle niin ehdit vähän miettiä. Niinhän se vaan on, että pitää tehdä siten miten tuntuu parhaimmalta :)

   Delete
 3. Kuulostaa tosi hyviltä sun suunnitelmat! Itekin oon parhaillaan ihan samassa tilanteessa: hakemassa ulkomaille opiskelemaan. Ite en tiiä mitään välitietoja mahkuista päästä sisään ennen kuin lopulliset tulokset tulee heinäkuussa... Peukut pystyyn meille molemmille! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huii ja sähän hait Aasiaan eri kouluihin, eiks niin? Huhhuh, tää on kyllä jännää homma! Erityisesti se, miten pelkkä hakemuksen teko ja tollaset käytännönasiat vaatii omaa aktiivisuutta ja kiinnostusta, koska mulla ainaki löyty paljon ristiriitaista ja sirpaleista tietoa netistä, espanjan opettajakin neuvo mua väärin yhdessä vaiheessa kun ei hänkään ollut varma miten ulkomaalaiset tekee sen haun yms... Mä luulen, et munkin lopulliset tulokset tulee siinä heinäkuussa joskus. Todellaki, peukut pystyyn meille! Eiköhän me päästä sisään!!

   Delete
 4. No nyt kuulostaa hyvältä, peukut pystyyn loppuun asti! Ja mahtavaa, että pääsit myös takaisin Tukholmaan. Varmasti kiva tunne, kun on tuttu asuinpaikka ja työkään ei ole enää alusta asti opeteltavaa.
  Meidän kesälomareissu alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Kohta tartteis alkaa varailla matkoja ja majoituksia. Siitä ehkä myöhemmin lisää blogissa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Pikkuhiljaa pystyy rauhottumaan näitten asioitten kanssa, kun tulee selkeyttä. On niin outo olo tosin, kun hirvittää jättää Madrid, mutta oon innoissani Tukholmaan menosta. Saa nähdä, minkälaisen kulttuurishokin siellä kokee kun viinit vaihtuu fikailuun ja vuorokausirytmi kääntyy kokonaan...

   Hei, sehän on huippua! Niistä lukisinkin mielelläni lisää, ainakin sitten kun on jotain suunnitelmaa:P

   Delete
 5. Kuulostaa kyllä taas niin mahtavalta! Onnea työpaikasta ja on tosiaan ihanaa että pääset palaamaan sinne mihin osa sydäntä jäi, se on aina yhtä parasta;) Mahtavaa myös että pääset pikkulomalle Barcelonaan! Oot sen ansainnut;) Tsemppiä sinne!:3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiitos Kata! Nautin kyllä tosi paljon siitä, että pääsen palaamaan yhteen kotiin uudelleen:') Ja Barcelona on tosi jees! Siellä on ranta toisin kuin Madridissa:D Muuta ei tällä hetkellä tarvitsekaan - lämpöä, rantaa ja rentoutumista ja se on siinä. Hyvää alkanutta viikooo sinne päin!

   Delete
 6. Kuulostaa hyvältä! :) Toivottavasti pääset sisään ja onnea kesätyöpaikasta Ruotsissa! :) Omat kesäkuviot on jo selvillä, paitsi matkat, niitä pitää viel miettiä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti tosiaan! Ja jos ei, niin täytyy alkaa keksimään suunnitelma B. Toistaiseksi ei kiinnostaisi sellaista tehdä vaan alottaa ne opinnot :D Hyvä että sielläkin on selvillä:) Matkojen suunnittelu on onneks aika kivaa!

   Delete
 7. Ihania juttuja tapahtuu siun elämässä, muista nauttia niistä täysillä :) itse tykkään viestinnästä ihan mielettömästi, miulla se onkin sivuaineena :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon kyllä niin innoissani! Tätä mä ootin koko lukion ajan ja nyt pääsee olemaan ulkomailla.

   Ja hei viestintä on kyllä niin mielenkiintoista! Kävin pari kurssia lukiossa ja olin Savon Sanomien nuorisotoimituksessa pari vuotta. Meinasin lähteäkin opiskelemaan journalismia, mut nuo kielet oli loppujen lopuks tärkeempiä mulle :)

   Delete
 8. Vitsit mitkä suunnitelmat, tuossahan riittää touhuttavaa! Ensinnäkin mahtavaa, että pääset takaisin entuudesta mukavaan paikkaan takaisin töihin, se on varmasti helpottavaa! :) Ja peukut pystyyn koulupaikasta, toivottavasti pääset opiskelemaan minne haluat! Ja hei, ei ranskakaan ole kirlenä yhtään hassumpi, onhan se aikamoinen vahvuus euroopassa. Toinen varma valinta voisi olla esim kiina! Ihanaa, että pääset vielä lomailemaankin, se kelpaisi tännekin vaikka pientä reissua nyt onkin tiedossa :D Omat kesäsuunnitelmat jäävät vain pariin reissuun, vakkaritöissä kun olen jo, mutta onneksi kotikotonakin riittää puuhaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, tässä on kyllä riittänyt tekemistä! Sorisori tämän kommentin ignooraamisesta, jotenkin jäi ihan kokonaan huomaamatta. On samalla niin outoa mutta huippua olla takaisin Tukholmassa. Ja toivon tosiaan, että pääsen kouluun!

   Ja sun suunnitelmat kuulostaa huipuilta :) Pikkureissuista lukisin kyllä mielelläni!

   Delete