-->

23/02/2016

Family time in MadridViikonloppuna äiti ja isäpuoli tuli pikkuvisiitille Madridiin ja mä sain toimia oppaana! Ihan ensimmäiseksi käytiin läpi kaikki tärkeimmät alueet eli Malasaña, Chueca, La Latina, Lavapiés, Recoletos, Sol ja Gran Vía. Viikonloppuun mahtui hirvittävän kävelymäärän lisäksi myös köysiratasvaunuajelu, El Rastron kirppistelyt, tunnelmallinen San Miguelin kauppahalli, shoppailua, puistoja ja au pair -kodissa vierailu. Totta kai syötiin myös paljon hyvää ja ei-niin-hyvää ruokaa. Ehkä parasta oli kuitenkin se, että päivisin lämpömittari kohosi siihen 15 asteeseen! Kevät on aivan nurkan takana ja mä olen ihan innoissani!

Last weekend was an action-packed one because I had my family visiting from Finland! As I guide, I took them through exciting neighbourhoods like Malasaña, Chueca, La Latina, Lavapiés, Recoletos, Sol and Gran Vía. Apart from making our poor feet really sore, we saw the old San Miguel marketplace, went treasure-hunting in El Rastro, tried the cable cars, went shopping and visited my au pair home. Of course we also at lots of good and, well, not-so.good food. But what made this all more enjoyable was the weather! The sun made the mercury rise up to 15 degrees which means spring is almost here! 

Aloitin muuten viime viikolla (vihdoin viiden kuukauden jälkeen...) espanjan kurssin, jotta saan tässä kevään mittaan virallisen DELE-kielitodistuksen. Tässä tekisi mieli repiä hiukset päästä, kun tempo on nopea ja läksyinä on muun muassa uutisten kirjoittamista espanjaksi - tällä hetkellä tuskin osaisin tehdä kunnollista edes suomeksi - mutta tästä painetaan eteenpäin! Luultavasti jotain samantyylistä tulen tekemään yliopistossa, joten parempi totutella jo tässä vaiheessa.

I also had to tell you about something that's been keeping me busy lately, namely my Spanish classes ( yes, I finally took them up after five months) It's the smartest thing to do in order to pass the official DELE language test. I just felt like quitting that shit after we were given our homework, which was writing pieces of news in Spanish. I can hardly do that in Finnish! But it's not time to give up now. I'll probably do something similar in uni, so better get used to it at an early stage.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Have a lovely week! 

10 kommenttia:

 1. Kertaus on kaikkien opintojen äiti, harjoitus tekee mestariksi ja sitä rataa! Kyllä se siitä helpottaa kun pääsee tarpeeksi pitkälle(tai sitten ei köh köh, mun ranskan opettelusta ei meinaan meinaa oikeasti tulla mitään)! Pakko muuten mainita, että Madrid kiehtoo matkakohteena erittäin paljon, nyt kun saimme vihdoin päätettyä edes maan johon pitäisi matkata toukokuussa! Saa nähdä muuttuuko kaupunki, mutta jo sun blogin ja kertomusten perusteella Madrid vaikuttaa siltä ykköspaikalta lomamatkalle ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinäpä sen sanoit! Pitää vain opiskella, opiskella ja opiskella. Ja siinä samalla yrittää motivoida itseään:D Joooo voin kuvitella! Itekin tässä itken sisäisesti, kun tuntuu et ne vähäisetkin ranskan taidot rapistuu olemattomiin kun en käytä kyseistä kieltä.

   Mä suosittelen kyllä Madridia! Täällä ei ehkä oo upeeta jokea tai merta tai kuuluisia monumentteja niin kuin monissa kaupungeissa, mutta tämä kaupunki on erikoinen. Se on suuri ja vilkas, mutta samaan aikaan myös yllättävän pieneltä tuntuva:D Museoita löytyy joka lähtöön, siis aivan ties minkälaista löytyy. Yöelämä on todella vilkasta ja jos kaipaa luontoa, niin vuoret ovat aivan lähellä. Lähette siis Espanjaan? Toivottavasti tulee ihana ja ikimuistoinen reissu! <3

   Delete
 2. Vitsi sä oot ihan äitisi näköinen! Teillä on ihanat kevätilmat siellä jo!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, kaikki sanoo samaa! Nyt kun noita kuvia katsoo niin joo, kyllä. Ollaan aika lailla saman pituisiakin ja niin pois päin:D

   Ja nuo päivät olivat siis niin upeita! Koko ajan ei ihan noin keväiseltä ole näyttänyt (5 astetta lämmintä, kovaa tuulta ja sadetta...) mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

   Delete
 3. No oot kyllä hurjan paljon äitisi näköinen! Ihanaa miten keväisissä tunnelmissa siellä jo mennään, olisipa täälläkin. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah, sitähän ne sanoo! Juu täällä alkaa aurinko paistaa enemmän ja enemmän päivä päivältä:) Kyllä se sinnekin tulee pian!

   Delete
 4. Sulla on ihan mahtava blogi! Tosi upeat ja onnistuneet kuvat :)♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos paljon ♥ Ihana saada tällaista palautetta :)

   Delete
 5. Oi, kivaa, kun tulivat Madridiin vierailemaan ja sinua näkemään! :) Paljon kyllä tosiaan muistutat äitiäisi -tai äiti sinua. ;) :) Mukavaa viikon jatkoa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö ookkin! Ja mikä parasta: kolmen viikon päästä tulee isä, äitipuoli, siskopuoli ja pikkuveli! Pääsee uudestaan esittelemään kaupunkia ja espanjalaisia ruokia:D Ehkä me ollaan aika saman näköisiä juu, hehe! Kiitos samoin sulle Vivi:)

   Delete