-->

01/10/2017

My New Student Room in Madrid 2017

Moikkamoi! Tokan vuoden kurssit on nyt aloitettu ja uuteen kämppään kotiutuminen on hyvässä vauhdissa. Muutin tosiaan pois entisestä asunnosta, koska vaikka se oli ihana - melkein täydellinen! - siinä oli myös tosi kallis vuokra. Opintotukien laskiessa mulle olisi tullut huono omatunto törsätessä niin paljon asumiseen. Tässä vielä linkki siihen viime vuoden huoneeseen, joka sai erittäin lämpimän vastaanoton teiltä.

Heya! Sooo I've started my second-year classes at uni and our new flat has already started feeling like home. Yes, that's right - I moved out of my previous flat even though it was lovely - nearly perfect, shall I say! - but it was a bit dear. Considering that the study grants are dropping down this year, I would've been suffering from guilty conscience for splurging so much money on living. This link will take you back to my last year's room, which got a very warm welcome from you guys.


Joten muutin parin kämppiksen kanssa Pacíficoon. Kerrotaanpas ensin hyvät puolet: maksan vajaan satasen vähemmän kuussa, kämppä on tilava, keskustaan pääsee nopeasti ja jaan asuntoa kahden luokkalaiseni kanssa! On niin ihana asua rennosti ihmisten kanssa, jotka tuntee, niin yhteiselo tulee olemaan helppoa. Ainakin toivottavasti... Parketti on myös kiva plussa - sitä ei aina näe espanjalaisissa taloissa.

Therefore, I moved in to a flat in Pacífico with a couple of flatmates. Let's discover the pros first: I'll be paying approximately 100 euros less each month, the flat is spacious, you can get to the centre quickly and I'll be sharing the flat with two class mates! It's so nice to be living with people you know well so living together will be easy. At least that's what I hope... And the parquet is brilliant - here it's much more rare than in Finland.
Ja huonot puolet... koulumatka pitenee entisestään yhden lähijunapysäkin verran, vaikka halusin lyhentää sitä. Ja ehkä sekin, että tuo alue ei ole niin erikoinen ja kiva kuin se viime vuoden, vaikka täältä löytyy kyllä kaikki tarvittava kuten ruokakaupat, apteekit, baareja, kirppari, Tiger sekä elintärkeitä "chinoja". Ja niin... Pacíficossa on varmasti myös rauhallisempaa, eikä roska-auto tule puoli yhdeltä yöllä kolistelemaan tai juhlijat tule huutelemaan kadulle kello kolmelta yöllä. :D

And the cons... my commuting will get longer by one commuter train station more even though I wanted to make it shorter. And also the fact that this neighbourhood isn't as cool as last year's, even though we have everything we need here: supermarkets, pharmacies, bars, a second-hand shop, Tiger and most importantly, "chinos". Also Pacífico is probably a lot calmer than where I used to live, where the rubbish truck came at half past midnight and the party animals would shout on the street at three am in the morning. :DJa yllä vielä havainnollistava kartta niille, joille Madrid ei ole niin tuttu. Eli eipä hirveästi muutosta tule; asun vieläkin samalla metrolinjalla, mutta jo keskustan ulkopuolella. Jos kysytte, missä menee keskustan rajat, niin sitä on vähän hankala sanoa... Itse miellän, että Argüelles - kaikki joen sisäpuolella oleva - Atocha - Retiro - Salamanca - Trafalgar luovat sellaiset suurinpiirteiset rajat. Siihen sisältyy siis paljon muutakin kuin Puerta de Sol, Gran Vía ja Malasaña, heheh.

I'm adding a demonstrative map for you lot who aren't familiar with Madrid. Not much has changed; I even still live on the same metro line, but just outside the centre. If you ask me, where the centre is, I wouldn't be able to give you a straight answer. I personally think the centre's limits go through Argüelles - everything inside the river - Atocha - Retiro - Salamanca - Trafalgar. That's a lot more than Puerta de Sol, Gran Vía and Malasaña, hehe.

Tekis mieli uusia noita sänkykamppeita sekä ostaa tummat verhot kehystämään huonetta ja ja... mutta se tietäisi taas tavaramäärän kasaantumista, joten ehkä pärjäilen näillä vanhoilla. Onks muilla ulkomailla asuvilla ollut samaa "ongelmaa"? :D

I'd love to buy new bed sheets and stuff, as well as new dark curtains to complement my room and more... but that would mean more stuff accumulating so I guess the old things will do. Has anyone else living abroad had the same "problem"? :D

10 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköinen tää sun uusi kämppä! Varmasti myös helpompaa asua ihmisten kanssa, jotka tuntee :) Itsellä kävi onneks ihan älyttömän hyvä tuuri näiden kämppisten suhteen ja oon viihtynyt hyvin, kun tuntuu että ollaan kaikki kavereita keskenään (lukuunottamatta viidettä tyyppiä, jota en ole taaskaan nähnyt varmaan viikkoon... mutta eipä kaikkien kai niin sosiaalisia tarvitse ollakaan). Harmi tietty, että koulumatka piteni, mutta puolensa ja puolensa kaikessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Fiia! :) No on todellakin - niille voi vaan mennä höpöttämään randomisti tai pyytää vaikka mukaan ulos milloin vaan. Eikä, toi on kyllä aika perus jos on iso porukka, et ei kaikki vaan oo niin hirmu sosiaalisia. Toi junamatka ois saanu kyllä lyhentyä, mut sille ei voi mitään. Onneks se on vaan yhden pysäkin pitempi nyt.

   Delete
 2. Oi, siulla on tosi ihana huone! :) Varmasti tulet viihtymään ja toivottavasti kämppisten kanssa kaikki sujuu. Jäin miettimään tuota opintotukijuttua, siis eihän Espanjassa saa opintotukea (vai saako?). :O Vai voiko Suomen opintotukea hakea toiseen EU-maahan? Kysyn ihan mielenkiinnosta, koska itsellä ei ole mitään tietoa. En ole koskaan opiskellut ulkomailla (kielikoulua ei lasketa, hehhe).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Oon jo ihan varustautunut syksyyn lamppuvirityksineen päivineen :D Ja siis voi hakea! Sitä voi hakea itse asiassa tosi moneen maahan - nyt en enää muista, oliko siinä jotain ihan maakohtaisia rajotuksia, mut tiettyjen kriteerien pitää täyttyä. Ainakin oppilaitoksen täytyy olla julkinen/julkisen valvonnan alainen, opiskelun täytyy olla kokopäiväistä ja vastata Suomen opintoja. Tuosta vastaavuudesta en nyt niin tiedä kaikkien alojen kohdalla, mutta Euroopassa on aika helppoa, kun on eurooppalaiset opintopisteet ja sama työmäärä, vapaa liikkuvuus yms. Eli joo. Sama opintotuki + sitten opintolaina, joka on ulkomailla opiskeleville vähän suurempi. :)

   Delete
  2. Unohdin vielä sanoa, että onhan toi Suomen systeemi nyt aivan loistava mitä opiskelijoihin tulee. Joo, leikkauksia tehdään ja se vaikuttaa moniin taloudellisesti heikkoihin ryhmiin, mutta en mäkään varmaan olis Espanjassa opiskelemassa, jos tota tukee ei myönnettäs Suomen ulkopuolelle. Tajuaa vaan että on aika onnekkaassa asemassa, kun voi käytännössä valita opiskelumaansa, toisin kuin Espanjassa tai Italiassa, jossa ei noin vain lähetä ulkomaille suorittamaan koko tutkintoa.

   Delete
  3. Onpa hieno juttu! :) Todellakin on suomalaiset opiskelijat onnekaita. Tuo on hyvä mahdollisuus parantaa kielitaitoa plus se tuo elämänkokemusta. :) Tsemppiä opiskeluihin! :)

   Delete
 3. Ihanan näköinen huone! :) Myös tuo sun edellinen huone oli kiva, mutta jotenkin tykkäsin tästä enemmän! Lisäksi on mukavaa asua semmoisten ihmisten kanssa ketkä jo tuntee :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, Niina! Nyt kun katoin noita viime vuoden kuvia, niin on toi uus huone jotenkin kodikkaampi ja lämpösempi :D entinen oli isompi ja kaikki noi huonekalut oli ihan jättimäisiä, heheh. Onpahan vähemmän siivottavaa nyt. Kavereiden kanssa on kyllä kiva asua :)

   Delete
 4. Oh my! Sulla on aivan ihana tyyli, en osaa kuvailla muulla sanalla kuin "cosy". Varmasti viihtyy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon :) tekisin vähän muutoksia huonekalujen suhteen, mut ne nyt oli valmiina, niin niihin ei voi vaikuttaa. Mustakin on kyllä ihanan viihtyisää!

   Delete