-->

20/10/2017

Week 42 - Spanish Autumn Pics

Mitä kuuluu Madridiin? Täällä on vielä nautittu aurinkoisista päivistä (jos iltapäivällä jaksaa jotain ulkona puuhailla - aamulla on kylmä!) eikä koulustressi vielä paina liikaa. Itse asiassa motivaatiota riittää melko tasaisesti kaikkiini aineiseiin niin paljon, että oikeasti lueskelen niitä kirjasuosituksien opuksia etuajassa pelkän mielenkiinnon vuoksi. Nappasin myös yhden ilmaisen neuropsykologian kirjan käytävällä olleesta "libros libres" -laatikosta ja kaveri sanoikin, että ethän sä edes opiskele psykologiaa. No en niiiin, mutta jos joku päivä kyllästyn kieliin... mulla riittää vielä mielenkiintoa niiden lukion psykantuntien jälkeen!

What's up in Madrid? We've been enjoying nice and sunny days (if I manage to do something in the afternoon, that is - it's freezing in the morning!) and there's not too many things to stress about at school. Actually, my motivation is divided pretty much equally towards all my subjects and I got so much into one of them that I'm actually reading one of them books recommended in the bibliography. In advance and purely out of my own will. I also picked up a neuropsychology book from a "libros libres" box from the corridor and my friend blurted out that "you don't even study psychology!" I knooow, but if I get bored of languages some day... I still lust to know more after my high school psychology lessons!

a Spanish snack at uni / some books I picked up for free / having Mexican with my family


Isä ja äitipuoli kävi täällä vierailulla, kuten myös kävi yksi Tukholman aikainen kämppis siskonsa kanssa. Sitten oli vielä heti Espanja kansallispäivä vai miksikä sitä nyt sanotaankaan... Opettajien kanssa taas sovittiin, että perjantaina ei pidetä tunteja, että saadaan pitkä viikonloppu. Kelpaa! Ehkä siis siksi on tullut käytyä enemmän ulkona syömässä ja pyörimässä retiron puistossa, mutta en valita. Musta on muutenkn kuoriutunut aikamoinen foodie täällä, kun hyviä ruokapaikkoja on niin paljon ja kotona "joutuu" tekemään omat ruokansa. Mä ajattelinkin seuraavaksi vakkari välipalapaikat/baarit/ravintolat erilliseen postaukseen, sillä muuten lähtee ihan käsistä tämä homma :D

My dad and step mum came to visit me, as did my roommate from my Stockholm times with her sister. Then it was the National Day of Spain (or what ever you'd call it in English) so we agreed with the teachers not to come to school on Friday to get a long weekend. Fine by me! That's probably why I've been eating out, going out and walking around in Retiro even more than usually, but I won't complain. I've become some sort of a foodie here, since we have so many good restaurants and because I "have to" prepare my own food at home. I was thinking about revealing some of my favourite places to you guys in a separate post, because otherwise this will get out of hand completely :D

the sky after stepping out of the supermarket / the ever-so-busy Gran Vía / peacocks at Retiro
Meidän kadunkulmaan aukesi uusi chino+bazar, eli kiinakrääsäkaupan ja minimarketin yhdistelmä. Ja voi että mä olin taivaissa, kun näin niiden karkkivalikoiman! Espanjassa asuneet tietää, että tällainen irtokarkkivalikoima on pelkkä unelma täällä. Vähän helpotusta suomi-ikävään, vaikka salmiakkia ei täältä vielä löydy, hahah.

A new chino (a corner shop + poundland type of store run by Asians) opened up on the corner of our street. And gosh was I embarrassingly excited when I saw they pick n mix selection! Those of you who live in Spain know that pick n mix isn't really a thing here so seeing this makes me relieve my home sickness, although they still sell no salty liquorice over here, haha!

Eipä sen enempää tai vähempää Madridiin. Toivottavasti muillakin on syksy mennyt hyvin!

So that's all for Madrid this time! I hope your autumn has been good as well x

6 kommenttia:

 1. :O Nyt on karkkivalikoimaa! Parhaita on tuolla hyllyllä pussissa noi valkoiset pötkylät, joiden keskellä on punaista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin! Sekaisinhan tässä menee... nuo kyseiset pötkylät on kyllä hirmu hyviä!

   Delete
 2. Hahaa ihana namitaivas!:D Musta nuo kiinankrääsäkaupat on aina tosi mielenkiintoisia! Itse olin ihan taivaissa kerran Gran Canarialla kun sellaisesta löytyi niitä hileitä ja timantteja mitä käytetään geelikynsissä ja -lakkauksissa. Hamrittaa kun sen jälkeen osasin muuallakin päin Kanariaa etsiä niitä näistä kaupoista, mutta niitä ei ollut niissä sitten myynnissä:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äläpä:'D Musta tulee ihan pikkutyttö, kun astun tonne, hahaa. Niistä kiinakaupoista kyllä löytää kaikkea ja vielä vähän enemmänkin. Jos niillä ei ole jotain, niin sitä ei sitte ole olemassakaan:D Kaikkien tuotteiden laatu ei varmaan ole ihan priimaa, mutta just kaikkea tollasta pientä on kiva niistä ostaa. Ehkäpä sitten ensi reissulla löydät lisää niitä kynsijuttuja! :)

   Delete
 3. Oih irtokarkit! Tahtoo kans, täältä ei löydy etsimälläkään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Tuntuu, ettei pohjoismaiden ja englannin lisäksi muu eurooppa edes syö irtokarkkeja :D

   Delete