-->

08/09/2016

Getting ready for uni and Madrid!


Moooikka! Mitenkäs kaikilla on lähtenyt syksy menemään? Täällä päin on jäljellä usean matkalaukun pakkaaminen, Tampereen reissu ja rentoutuminen ennen kuin kone lähtee kohti Espanjaa! Liikaa oon ehtinyt suomessa stressaamaan tutustumispäivää (josta ei siis vieläkään. ennen kahta viikkoa, ole kerrottu mitään muuta kuin päivämäärä) sekä opintotukea, että ajattelin, että nyt saa riittää. Mitään ei ole tehtävissä, joten voin vain ottaa hälläväliä -asenteen. En edes jaksa selittää teille mitä kaikkea siellä päässä möhlitään, mutta paljastetaan sen verran, että sihteeri ei monen rauhallisen selityksen jälkeenkään ymmärtänyt tämän suomalaisen olevan koulun listoilla. Hän vain toisti samaa kysymystä: ¿estas matriculada? ja puhui vaihtovuodesta, kun olisin halunnut opiskelutodistuksen. Hoidetaanpa Espanjassa nämä asiat sitten :D

ENG: Hey everyone! How has autumn started off for all of you? Over here it's all about packing several suitcases, visiting Tampere and relaxing before I get on my plane towards Madrid! I've been relatively busy worrying about my reception day (of which they've informed purely and simply the date, regardless of it being in two weeks) and financial aid so I thought this is enough. There's nothing I can do about these matters, so I might as well just let the 'no pasa nada' attitude take over me. I can't be bothered to explain all the stuff I've had problems with with the university, but I'll reveal a little something. After several, slow explanations, the secretary still didn't understand that I was registered in the university, not an Erasmus student. She kept repeating the same question: ¿estas matriculada? while I would've just wanted to get a certificate saying that I'm enrolled. Let's sort these things out in Spain :D

Multa voi jatkossa ehkä odottaakin vähän lyhyempiä postauksia, kun blogin kirjoittaminen alkaa aina kehtuuttaa muiden asioiden varjossa, enkä kuitenkaan halua unohtaa tätä sivua. Enkä haluaa luopua kaksikielisyydestä, vaikka se pidentää postauksia, koska niin suuri osa mun kavereista ei osaa suomea. Haha. Onks muilla muuten blogger ollut jotenkin oudon "kapea" lähiaikoina? En pysty vaihtamaan banneria tai uusimaan widgettejä, kun muokkaa -napit jäävät piiloon. Nyyh.

I think you can expect a bit shorter posts in the future, as other exciting things are overshadowing my blog lately, but I still don't want to give up writing. Also, I don't want to get rid off the bilingualism, even though it makes the posts a lot longer, because I know most of you lovelies don't understand Finnish! By the way, have any of you found blogger exceptionally 'narrow' lately? I'm not able to change the banner nor renew the widgets, because they are hidden. Boohoo. 

P.S. Tarkkasilmäiset ja ei-niin-tarkkasilmäiset ovat varmasti huomanneet, että ulkoasu lähti vaihtoon. Siinä olisi vähän hiomista, mutta en silläkään jaksa rassata päätä, joten se saa olla tällainen hetken. Mitäs mieltä olette siitä?

P.S. The most sharp-eyed and the not-so-sharp-eyed ones have probably noticed that I ditched the old layout. This one needs a bit touching up, but I can't be bothered to stress about that either, so it'll stay like this for a while. What do you think? 

8 kommenttia:

 1. Ulkoasu näyttää mielestäni hyvältä, ei kannata ressata!:) Lyhyet poustit passaa myös, parempi se kun ei mitään eikös;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kata! :) On ne lyhyet postauksetkin parempia kuin ei mitään, se on ihan totta! Joskus jopa parempia, kun lukijat jaksaa ainakin lukea loppuun x)

   Delete
 2. Kivalta tää blogin ulkoasu näyttää edelleenkin, vaikka edellinenkin miellytti mun silmää tosi paljon!

  Ja olipa mukava myös kuulla sun kuulumisia pitkästä aikaa :) Innolla odottelen lisää Espanja juttuja - olipa ne sit lyhyitä postauksia tai ilmestyipä ne sit kuinka harvoin tahansa, kirjoittelet sillon kun on aikaa ja jaksamista, mut minä ainaskin luen joka tapauksessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiva, että on mieleen! :) Kyllä vähintään kerran vuodessa oon vaihtanu ulkoasun... en oikeastaan tiedä miksi, koska kaikki ovat olleet ihan kivoja :D

   Ja ihana kuulla, että tykkäät näitä lueskella:) Nyt tuli sellainen pieni inspiraatio, joten mä toivon, että se pysyy yllä! Pidä hauskaa Ausseissa - mä kurkin sun blogiin nyt vähän useammin, kun oon koneella enemmän!

   Delete
 3. Tsemppiä ihan sikana näihin Espanjassa hoidettaviin juttuihin! Ja älä huoli, sun postauksia on aina mukava lukea - oli ne sitten pitkiä tai ei. Kaksikielisyys kuitenkin on niin suuri plussa, että on hyvä ettet halua luopua siitä :) Kirjoittelet sillon kun siihen on fiilistä, ei kannata ottaa paineita blogista kun on suurempia ja tärkeämpiäkin asioita mietittävänä :)

  http://iinaemiliasd.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos, Iina! Jep, kyllä ne siitä sitten ajan kanssa. Suomalaista vain ärsyttää, ettei saa hoidettua "ajoissa" kaikkia näitä:p

   Aina ihana kuulla, että joku jaksaa lueskella näitä selityksiä x) Se vaan just, kun ihmiset ei yleensä kommentoi mitään (en mäkään läheskään aina jaksa/muista) niin jää vähän kysymysmerkiks kiinnostaako ketään. Ja niinhän se on, että ilman paineita tulee parasta:)

   Delete
 4. Tsemppiä yliopisto-opintojen alkuun:) Täällä etelä-Euroopassa ei asiat suju niin helposti, itsekin oon joutunut aika paljon tuskailemaan kaiken maailman sihteereiden kanssa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon!! :) Eikä! No niin kai se tahtoo olla - Suomessa on totuttu siihen että asiat hoituu ja vielä suht nopeasti kaiken lisäks. Siihen kun otetaan päälle vielä kelan laput ja koko konseptin selittäminen sihteereille ja kielimuuri niin kyllä hyvä tulee :D

   Hyvää syksyä sulle sinne etelään! :)

   Delete