-->

23/04/2016

The Most Magical Place on Earth: Sintra, Portugal


En voi uskoa, että olen unohtanut kirjoittaa teille Sintrasta! Mitä ihmettä?! Tämä oli nimittäin mun lempparipaikka Portugalin reissulla, jonka tein silloin vuoden vaihteessa. Mulla oli kovat odotukset tästä paikasta. Tiedättekö, sellainen Pinterest-paratiisi, josta ihmiset räpsivät henkeäsalpaavan upeita kuvia ja jota hehkutetaan jatkuvasti. Ja arvatkaas mitä! Vaikka näkemättä jäi monia paikkoja, en pettynyt Sintraan. Nyt mä paljastan teille, mitä mä siellä puuhailin, mitä muuta olisi voinut nähdä sekä pari käytännön vinkkiä!

I cannot believe I've forgotten to tell you guys about Sintra! How? And why?! This was my absolute favourite place when I travelled to Portugal on Christmas holidays. My expectations were high regarding Sintra, since it's one of those Pinterest paradises of which people take breathtaking photos and go on about for ages, but it didn't let me down. Even though I only saw a fraction of what Sintra has to offer, I was enchanted of its nature and mysteries. Now I'm going to tell you what I did + give away a few tips for this beautiful place! 

Yläpuolella näkyy kuvia kylän keskustasta. Vaikka nuo rakennukset ovatkin söpöjä, niin en tullut Sintraan asti niitä ihastelemaan, vaan jatkoin maagiseen puistoon ja palatsiin nimeltään Quinta da Regaleira. Tuo paikka on todellinen helmi, jonka kaltaista ei muualta löydy. Jos vesiputoukset, linnatornit, maanalaiset labyrintit, kaunis luonto, salaisuudet ja mystisyys kiehtovat, niin tämä on todellakin sun paikka! Minusta oli kiva, että sai itse tutkia erilaiset oudot käytävät ja luolat ilman pakollista kierrosta ja suurempaa tungosta. Unohdin tuolla kyllä täysin muusta maailmasta. Ajatella, että joku on luonut kyseisen puutarhan!

Above we have pictures of Sintra's centre with its cute alleyways and buildings. Although they look beautiful, they weren't the reason I came to Sintra so I continued to the gardens and palace called Quinta da Regaleira. This place is a true gem which is one of a kind. If you like waterfalls, castle towers, subterranean labyrinths, beautiful nature, secrets and mystique, this is your place! You can go around in your own pace and discover everything Quinta da Regaleira holds inside, which is fantastic. I completely forgot about the outside world there.


Mua jäi harmittamaan, kun en tajunnut varata tarpeeksi aikaa tuolle Sintran reisulle, sillä siellä olisi saanut helposti vietettyä pari-kolme päivää vajaan päivän sijasta. Vaikka kyseessä on pieni kylä, linnoja, museoita, puutarhoja ja palatseja riittää. Eteenpäin jatkoin joka tapauksessa luontoreittiä pitkin linnalle päin, joka sijaitsee mäen päällä. Tässä vaiheessa tein pienen virhearvion, kun kuvittelin käveleväni ylös, vierailevani linnassa ja lähteväni sitten takaisin juna-asemalle, mutta reitti olikin paljon jyrkempi ja pidempi kuin olin kuvitellut. Siispä tuli nautittua pelkästään tästä ihanasta luonnosta. Ottakaa huomioon, että kaikki nämä kuvat on otettu tammikuun alussa eli Portugalissa oli supervihreää!

I was sad I didn't have enough time to see everything in Sintra, because you could easily spend two or three days there even though it's a small place. They just happen to have the most gorgeous gardens, castles, palaces and museums over there. After the first attraction, I headed towards one of the castles which was on top of a hill but I didn't take into account that 1,5 kilometres up the wiggling trails would take me quite long. So I ended up enjoying the nature in all its glory and forgetting about the castle. To be honest, it wasn't such bad a decision after all. Just look at that verdancy and remember it was January when the photos were taken! Luontoseikkailun jälkeen nappasin rautatieasemaa lähelläolevasta leipomosta pari paikallista erikoisuutta mukaan ja suuntasin takasin hostellille illallistamaan kamujen kanssa. Tiivis, mutta ihana päivä Sintrassa!

After this nature adventure, I grabbed a couple of local pastries from a bakery near to the railway station and went back to the hostel to have dinner with my mates. It was a busy but lovely day in Sintra! 

Vinkit:
-Junalippu (meno-paluu) Lissabonista maksaa alle vitosen ja junia menee noin tunnin välein.
-Jos aiot vierailla useissa nähtävyyksissä, kannattaa hyödyntää busseja. Vaikka kartasta katsottuna välimatkat eivät ole pitkiä, maasto on mäkistä ja tiet kiemurtelevia.
-Kannattaa myös varata enemmän aikaa kuin yksi päivä - varsinkin talvikaudella kun aukioloajat ovat lyhyemmät ja ulkona pimenee nopeasti - jos tahtoo nähdä kaikki päänähtävyydet

Tips:
-The return ticket from Lisbon costs under five euros and there's trains circulating approximately once in an hour
-If you're planning on visiting many attractions, I suggest you use the local buses. Even though the distances aren't very long, the terrain is hilly and the streets are serpentine
-You should plan on staying longer than one day if you want to visit lots of places. Especially during off-season when the opening hours are shorter and it gets dark quickly.

Ootteko te käyneet Sintrassa? Mitäs tykkäsitte ja mitä te näitte siellä?
Have you been to Sintra? How did you like it and what did you do there?

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia toden totta!Olet saanut niihin kivoja kuvakulmia.
  Kiva käydä tuollaisissa paikoissa turistiajan ulkopuolella, niin ei tarvitse tungoksessa kärvistellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos paljon! No se oli tarkoituskin; en halunnut pelkästään ottaa kuvia puista vaan vähän tunnelmaakin vangita. Yllättävän paljon ihmisiä oli Sintrassa, mutta esimerkiksi Quinta da Regaleiraan pääsi ilman jonotuksia ja ulkona jaksoi kiertää, koska ei ollut paahtava helle. Huippua! Suosittelen!

   Delete
 2. Sintra ei sanonu paikan nimenä mitään, mutta ton tornin oon kyllä nähnyt tuhannessa kuvassa! Tulipahan vihdoin selville missä päin maailmaa se on :D Sintra näyttää ihan huippupaikalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, arvelinkin että tuo torni on monille tuttu! :) Se on itseasiassa maanalainen torni, joka kuvastaa taivasta ja helvettiä. Todella mielenkiintoinen paikka!

   Delete
 3. Näyttää kyllä aivan upealta paikalta! Mä en oo kyllä edes tainnut kuulla kyseisestä paikasta, mutta tulipa listalle nyt toinen paikka, missä pitäis käydä haha. :-D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös! Tuonne on niin helppo lähteä Lissabonista, et jos joskus sinne päin suuntaat niin älä jätä Sintraa välistä:D

   Delete
 4. Oi! Näyttääpä tunnelmalliselta! :) Mä viihdyn itsekin tuollaisissa linnamaisemissa ja pienillä kujilla, se jäi päälle jo Torontossa :D Vitsit mua kyllä harmittaa, ettei päästy nyt reissuun, mutta hyvin näistä sun postauksista ainakin kertyy listaa Portugalia ja Espanjaa varten! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! :) Joo tuollaiset paikat ovat ihan parhaita, kun niissä on niin paljon tarinoita ja tunnelmaa... täydellistä! Olisi kiva kuulla lisää Kanadasta, kun siellä en ole koskaan käynyt. Sinnekin täytyy kyllä joku päivä matkata!

   Delete
 5. Toi oli meidänkin suosikki Sintrassa! :) Historia ton paikan takana on kiinnostavaa. Ton lisäks käytiin siinä keltaisessa linnassa. Oli kyl huikea paikka toi Sintra, hyvin ois voinu olla pari yötä siellä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei mitenkäs tää kommentti on nyt jäänyt ihan huomiotta! Joka tapauksessa, Sintra oli aivan upea! Se oli varmaan se Penan palatsi (kuulostaapa hassulta näin suomeksiXD) ja olisin halunnnut itsekin sinne mennä. Sekä sinne linnaan ja pieniin museoihin... Ihan helposti olisi voinut viettää muutaman päivän joo!

   Delete