-->

15/04/2016

Málaga in One DayPääsiäisviikolla Málaga oli sekaisin. Kaupunki oli täynnä ihmisiä, jotka olivat tulleet katsomaan kulkueita ja nauttimaan aurinkoisesta pääsiäisviikonlopusta. Me suunnattiin isosetäni kanssa yhdeksi päiväksi kiertämään kaupunkia, ja päämääränä oli käydä Picasso-museossa ja nähdä edes vähän tuota pääsiäishumua siellä. Uusissa paikoissa kun on parasta kierrellä ja nähdä maisemia, niin siihenpä meidän tekemiset jäivätkin.

Málaga went crazy during Easter week. The city attracted lots of people who had the intention to see the processions and enjoy the beautiful day. We went to see the city with my grand uncle, visiting the Picasso museum and seeing a glimpse of the processions as our main goal. My favourite thing in new cities is to roam around, so that's about all we did.
Mua hämmenti andalusialaisten tapa puhua. Välillä heidän aksentti kuulostaa mun korvaan niin suloiselta ja sympaattiselta ja välillä taas hieman ärsyttävältä lässytykseltä. No, ehkä mun ei tarvitsekaan muodostaa mielipidettä asiasta. Olin mä tosissaan helpottunut palatessani Madridiin, jossa oikeasti ymmärrän lähes kaiken mitä mulle sanotaan ilman niitä hassuja sanoja ja ässien tiputuksia.

I was confused by the way Andalusians speak. Once in a while, their accent sounded so sweet and sympathetic whilst at times I found it annoying. Be that as it may; fortunately, I won't have to form an opinion about it. To not admit that I was relieved coming back to Madrid would be a lie: I actually understand what people are saying to me without the funny words and dropped S's.

Pääsiäiskulkueen ruokakojuja nälkäiselle kansalle, joka jonotti tunteja.

Matkalla Madridiin tutustuin dominikaanilaiseen tyttöön, joka istui mun vieressä. Moikkausta lukuunottamatta mä ignoorasin hänet ennen huoltsikkataukoa nukkumalla ja kuuntelemalla musiikkia. Soitin tauolla sitten äidille ja kun tämä tyttö näki minut yksin, hän riensi istumaan viereeni ja heilutteli oreo-keksejä ja cokista mun edessä. Hämmentyneenä otin vähän hänen eväistään, etten vaikuttaisi törkeältä. Loppubussimatka rupateltiin kaikesta ja taidettiin olla ainoat matkustajat, jotka pitivät desibelitasoa yllä. Hän kertoi asuvansa Málagassa kahden lapsensa, äitinsä, lastenhoitajansa ja kaverinsa kanssa. Näytettiin toisillemme hassuja kuvia kännyköistä ja juteltiin tulevaisuuden suunnitelmista. Tuona hetkenä tajusin, miten älyttömän iloinen olen, että puhun espanjaa - ja että mulla on ollut edes mahdollisuus opiskella sitä! - sillä meidän mielenkiintoiset keskustelut olisivat jääneet käymättä ilman yhteistä kieltä.

On my way to Madrid, I got to know a really nice girl sitting next to me who was from the Dominican Republic. Apart from saying hello, I kind of ignored her by immersing myself into music and attempting to sleep. Until we stopped for a 15-minute break which changed everything. Talking with my mum on the phone, she ran to me and shifted back and forth her oreos and coke in front of me. I took a couple of biscuits and a sip and a great conversation began. We were probably the only responsible ones for the noise in the bus as we chatted. She told me she had two children even though she wasn't much older than me, and we shared our future plans as well as funny photos. In that moment I realised just how happy I am to be able to speak Spanish - and that I've had the possibility to study it! - because without it, we wouldn't have had our interesting conversations.

Semmoiset kuvat ja sepustukset Málagasta! Pikakatsauksella aika kivannäköinen paikka, jonne pitäisi palata joskus paremman ajan (ja sään) kanssa. Onkos jollain kokemusta kyseisestä paikasta?

So that's that about Málaga! Judging by one day, I'm going to have to go back with more time and with better weather. Have some of you been over there?

6 kommenttia:

 1. Serkkuni on ollut siellä nyt muutaman kesän kesäoppaana, kun Kanarialla kausi päättyy. Tekisi mieli käydä kurkkimassa Malagaa, juuri tuon mainitsemasi aksentinkin takia! :D
  Sanotaan, että se on Espanjan murteista lähimpänä Kanarian murretta.
  Muistan, kun opiskelin yliopistossa espanjaa, niin meitä oli kaksi, jotka olimme lukeneet kauemmin espanjaa jo ennen yliopistoa. Opettajaa huvitti keskustelukurssilla, kun muut vasta-alkajat eivät meinanneet ymmärtää meitä, kun tämä toinen tyttö puhui andalusian murteella ja minä kanarialaisittain! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai vitsi, vähänkö kiva! No ihan vain senkin takia sinne voisi lähteä :D

   Voin kuvitella sitä hämmennyksen määrää. Aika hassua:') Meilläkin taisi olla jossain kuuntelussa joku "vaikeampi" aksentti ja kaikki oli ihan suut pyöreenä. Nyt kun kieli alkaa muuten olla hallussa, niin andalusialaisia ymmärtää, jos he malttavat vähän hidastaa puhetta:D

   Delete
 2. Malagassa en oo viettänyt aikaa, paitsi kun oon laskeutunu sinne lentokentälle ja sieltä lähtenyt suoraan Marbellaan. Olis kyllä kiva viettää pari päivää Malagassakin joskus, mutta nyt oon neljättä kertaa täällä Marbellan lähistöllä, eikä tässä mitään valittamista oo hehe. :-D Olis kyllä mahtavaa oppia espanjaa! Lukiossa sitä ei meille tarjottu, joka harmitti kyllä tosi paljon, eikä kursseja muutenkaan oo mun kotikulmilla kauheasti saatavilla. Jenkeissä opiskelin vaihtarivuonna puolisen vuotta espanjaa, mutta opettaja oli huono ja ne taidot unohtu... :-(

  http://olderthanyesterday.blogspot.com.es

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oii Marbella! Sinne mun piti mennä Malagan reissulla, mutta se vain jotenkin jäi. Varmasti upea paikka sekin! Rantaa ja hyvää ruokaa riittää :D Nautihan ajastasi siellä! Mä seurailen sun matkaa sun blogista (:

   Kielet unohtuu helposti, jos käy vaan alkeita:/ Mäkin kävin lukiossa italiaa ja venäjää pari kurssia eikä niistä kyllä paljo mitään ole enää päässä. Opettajakin vaikuttaa tosi paljon oppimiseen ja motivaatioon. Varsinkin näin jälkeenpäin osaa arvostaa sitä, että itellä ainakin on ollut kielissä hyviä opettajia aina. Tosi harmi, että teidän lukiossa ei tarjottu espanjaa! Taas huomaa sen, miten ei oo tasavertaiset mahdollisuudet opintoihin ympäri Suomea. Todella harmillista.

   Delete
 3. Teillä oli oikeen pikareissu! Ihanan värikkään ja eloisan näköistä. Miten pitkään tuo bussimatka kesti? :o Vaikuttaa aika pitkältä matkalta!

  Ei oo ikinä tullut käytyä Malagassa, varmaan sitten kun joskus pääsen Espanjaan asti reissaamaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, yksi päivä vain tuolla:') Tosin vietin neljä päivää Malagan lähistössä, joten en sentään päiväksi lähtenyt etelään Madridista. Bussimatka taisi kestää jotain 7-8 tuntia eli ei mitään herkkua:D

   Suosittelen kyllä tuota Malagan seutua varsinkin rantalomille! Siellä rentoutuu just sopivasti :)

   Delete