-->

28/03/2016

Mysterious hooded men in Andalusia


Moikka! En edes ilmoitellut sen suuremmin blogin puolella, mutta lähdin tosiaan muutamaksi päiväksi sukulaisten luo Fuengirolaan ja sen lähiseuduille. Varsinkin Andalusiassa järjestetään huikeita pääsiäiskulkueita, joten ne oli tietysti nähtävä. Rumpujen pärinää, voimakasta suitsukkeen hajua, koristeellisia valtaistuimia, satoja kantajia, huppupäisiä "nazarenoja" ja haltioituneita ihmisiä. Kaikkea tätä kulkue piti sisällään.

Heya! I didn't even tell you about the small trip I did to my relatives' house in Fuengirola and its surroundings. Andalusia is well known for its Easter traditions which are the largest ones in Spain so it was clear I couldn't miss them. Drums rolling, strong incenses, elaborate thrones, hundreds of carriers, hooded "nazarenos" and people in awe. That's what procession was like. 


En voinut kuin ihmetellä espanjalaisten omistautumista pääsiäiselle; Málagassa ihmisiä istui odottamassa ja katsomassa kulkuetta iltapäiväneljästä ihan iltaan aina aamuyöhön saakka. Mietittiin just isosetäni kanssa, että Suomessa tuollaiset kulkueet eivät toimisi, kun suomalaiset eivät yksinkertaisesti jaksaisi odottaa tai sitten he olisivat ympäripäissään riehumassa... Ja sitten jos jotain uskonnollista tapahtumaa järjestetään Suomessa, niin etupäässähän siellä ovat eläkeläiset ja vanhempi sukupolvi - ei nuoria oikein jaksa kiinnostaa. Täällä kaikki kokoontuvat yhteen seuraamaan kulkueita ja niitä arvostetaan todella paljon.

I couldn't help but wonder how dedicated the Spaniards are to Easter; in Málaga people were sitting outside, waiting for the ceremony to begin at 4 in the afternoon, while the procession actually started around 8 and lasted up till the small hours. We just talked this through with my grand-uncle and realized these kinds of events wouldn't work in Finland: everyone would either get sick off waiting for hours or they'd be drunk. Also, the only people who would come would probably be the elderly and super religious people.


Tosiaan Fuengirolan kulkue oli vähän pienemmässä muodossa, joten nautin siitä enemmän kuin ruuhkaisessa Málagassa odottamisesta. Joka tapauksessa hyvää pääsiäistä kaikille! Mä kehittelen teille parit postaukset Andalusiasta pian!

The procession in Málaga was small-scale and neat which is why I enjoyed it more than the one in busy Málaga. There it was all waiting and waiting and struggling to see something behind other people's heads... not so relaxing. But Happy Easter everybody! Shortly I'll be working on a few posts about Andalusia!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää kyllä niin huipulle kyllä. :) Kanarialla oon nähnyt niitä ihania kulkueita missä jokaisella ns porukalla on joku asu, ai että ne ovat mielettömän upeita! ♥_♥ Ei ehkä onnistus suomessa ei!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, vähän eri meininki Suomeen verrattuna! :) Itse tietenkin olin enemmänkin vain hämilläni ja kaipailin suklaamunia muiden hurratessa Jeesukselle ja kulkueelle... Kai nämä on niitä juttuja joita ei voi täysin ymmärtää, jos ei ole syntynyt siihen kulttuuriin. Ja Kanarian kulkueet ovat asia vielä erikseen! Kuulemma hirmu isot bileet ja hulabaloot siellä käynnissä ainakin keväisin:D

   Delete
 2. Noista huppupäisistä miehistä tulee ensimmäisenä kyllä mieleen jotain ihan muuta... :D Muttamutta, itse asiaan! Mä olen itseasiassa huomannut myöskin sen, että eäällä ei oikein kunnioiteta mitään suurempia uskonnollisia juhlia. Itse olen seurannut pääsiäisen tärkeyttä ortodokseille Pietarissa jo monien vuosien ajan, eikä sellaista tärkeyttä ja omistautuneisuutta todellakaan löydy täältä. En ole itse uskonnollinen, mutta mua ainakin kiinnostaa jokainen paraati ja juhla, johon on mahdollisuus osallistua! :D Tuollakin oli varmasti ihan huikea meno! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No eikö tulekin! Hieman hämärä tunnelma todellakin, kun nuo näkee... Jep, sitä osaa peilata Suomen uskonnollisia menoja, kun on nähnyt millaset meiningit on muissa maissa. En itsekään sen kummemmin pidä itseäni uskonnollisena enkä totta puhuakseni edes tiedä mihin haluan uskoa, mutta on aina hurjan mielenkiintoista saada tietää lisää muiden maiden tavoista ja uskonnoista. Tuota kulkuetta seurasi todella hämmentyneenä; toisaata se veti kananlihalle kaikessa upeudessaan, mutta toisaalta en kyvennyt ymmärtämään, kuinka suuri asia nuo kulkueet ovat espanjalaisille. Kiitos kivasta kommentista Sofia! :)

   Delete