-->

14/10/2015

Extempore trip to... Barcelona! 1/3

Viime perjantaina päätin toteuttaa extempore-reissun, sillä ymmärsin että perheitten vaihdon välissä olisi sopiva sauma siihen. Jonnekin vain oli päästävä - ei niin väliä minne. Unelmavaihtoehtoina olivat Lissabon ja Barcelona, joskin olin valmis tyytymään johonkin läheisempään pienempäänkin paikkaan. Ette varmaan usko, kun sanon että juna- tai bussilippuja sai etsiä kissojen ja koirien kanssa, vaikka olin valmis nappaamaan bussin mihin vuorokauden aikaan vaan. Pitkän viikonlopun takia lähes kaikki paikat olivat menneet. Jostain kummasta löysin kuitenkin meno-paluun Barcelonaan sekä kohtuullisen hintaisen ja siistin hostellin. En tiennyt, mitä hemmettiä olin tekemässä, mutta varasin matkan seuraavalle päivälle.

Last Friday I decided to go on a little extempore trip, because I figured out it would be the most ideal time to do it between changing the families. I just had to get somewhere and it didn't really matter where. My dream destinations were Lisbon and Barcelona, although I was more than happy to get away to some smaller and nearer places. You probably won't believe it when I say that it was close to impossible to find bus or train tickets, even though I was really flexible with the departure. It was the long weekend that was behind the full buses. For some strange reason I did find tickets to Barcelona for the following day and a reasonable priced hostel. I had absolutely no idea what I was doing, but I booked my trip for the following day.


Ensimmäinen päivä meni lähes tulkoon kokonaan matkusteluun ja hostelliinkin pääsin kirjautumaan vasta myöhään iltapäivällä. Hostelliksi valitsin Twentytún, joka näytti suht siistiltä ja sijaitsi kohtuullisen hyvällä paikalla. Vaatimuksia kun ei ole montaa, niin on helppo löytää yöpaikka. Heh. Siitä on tulossa lyhyttä arvostelua myöhemmin! Barcelonassa matkailleet varmaan veikkaavat kuvien perusteella minne suuntasin ensimmäisenä, mutta selvennyksenä vielä: Ciutadellan puisto oli ensimmäisen illan pääkohde.

I spent nearly the whole first day travelling and got to the hostel late in the afternoon. I chose Twentytú, which looked rather clean and was well-situated. When you don't have many requirements, it's easy to find a place. I'm also doing a small review on it later! The ones that have been in Barcelona can probably guess where I headed first but just to be sure: the Ciutadella park was the main sight for the first night.


Pulut ottivat rennosti patsaalla!
Puiston jälkeen lähdin haahuilemaan La Ramblaa kohti ilman sen kummempia suunnitelmia. Ilta alkoi hämärtyä ja olin todella väsynyt, joten kierros jäi kohtuullisen lyhyeksi. Ehdin kuitenkin ihastelemaan kauniita katuja, palmuja ja iltavalaistusta. Noilla kapeilla kujilla en halunnut yksin viettää aikaa illalla, koska se tuntui vain liian epäilyttävältä.

After the park, I started wandering towards La Rambla without any specific plans. It was getting dark and I was tired so I only stayed there for a short time. I still had enough time to admire the beautiful streets, palm trees and night lighting. Those narrow allies didn't look very tempting by night so I skipped them and decided to see them some other day.
Kaupan kautta hostellille, pitsa naamaan, jutustelua erään amerikkalaisen tytön kanssa ja nukkumaan. Seuraavasta päivästä tulisi todella pitkä, joten oli hyvä mennä nukkumaan ajoissa - tai ainakin yrittää, kun hostellissa ollaan...

A quick visit to the supermarket, eating a pizza, chatting with an American girl and finally getting to bed. The next day would be long, so it was good to get some sleep early - or at least try, since we're talking about hostels...

10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalta extempore-reissulta! Barcelona, tai oikeastaan Espanja ylipäätään, on yksi niistä paikoista, joissa haaveilen joskus vielä vierailevani :)

  Hei, saisko sua muuten pyytää fb kaveriks? Oon ihan täpinöissäni jo ens syksyn takia, kun on hyvinki mahdollista, et päädyn au pairiksi johonki päin - ois tosi kiva jutustella vähän jonku kaa joka tietääkin aiheesta jotain! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, eikös! Ja tässä oli vasta alkua, ne isommat nähtävyydet on sit seuraavissa postauksissa;) Espanja on kyllä ihana paikka, ei siitä pääse mihinkään!

   Joo totta kai! Mä ymmärrän :D Sillon on ihan kiva jutella jollekin etukäteen. Ja kyllähän me täältä blogipuolelta tunnetaan jo joten kuten, joten antaa mennä :) Rosa Ryhänen on nimi jos sitä ei täällä lue missää, en oo ihan varma!

   Delete
 2. Uyuyuy!! Säkin olit Barcelonassa! Nythän mä jään lueskelemaan sun reissuraportteja ja katselemaan missä sä kävit! Me ei muuten käyty koko Ciutadellan puistossa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No älä muuta sano! Melkein samoihin aikoihin ollaan pyöritty siellä! Ehdin lukemaan pari sun postausta ennen tuonne menoa. Jep, voin sanoa että joitakin samoja paikkoja siellä näkyy :D Jäi multakin välistä joitakin juttuja ihan jaksamisen tai ajanpuutteen takia, se on valitettavaa :(

   Delete
 3. Kivalta kuulostaa! :) Menitkö siis lopulta bussilla? Se on varmaan ollu ainakin halvin vaihtoehto. Ite meen aina Alsalla. Hätätapauksissa voi ostaa lipun netistäkin, mutta siihen tulee palvelumaksua pari euroa lisää, mikä on aika tyhmää... Eli itekin ostan mieluiten lippuluukulta kuin netistä ja kaiken kukkuraks voi saada alennusta hyvällä säkällä. :) Muistelen, että carnet joven -kortilla sais alennusta ainakin ave-junista, ellei myös peräti busseista. Ja täällä ainakin sillä pääsi edullisemmin elokuvateatteriin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, bussi kuljetti minut edes takaisin! Se on joo ilmeisesti halvin, mutta ei todellakaan se nopein vaihtoehto... olin ihan järkyttynyt, kun katsoin että matkaan menee yli seitsemän tuntia. Mutta hei, tuota en tiennytkään! Hyvä kun sanoit :) Tuona päivänä oli tosin pakko ostaa netistä, ettei jäisi ilman, kun kaikkialla oli niin täyttä. Carnet joven voisi kanssa olla ihan tarpeellinen, hmmm... onpas paljon asioita hoidettavana! Ihan ensimmäiseksi hankin kortin Madridin julkisiin ja mietin sitten :'D

   Delete
 4. Okei joo, tämä ei helpottanut mun Barcelona kuumeeseen yhtään. Haaveilin että pääsisin ensikesänä Barcelonaan mutta tulikin mutkia matkaan ja suunnitelmiin, taitaa siirtyä myöhemmälle:D Ehkä lähen sitten johonkin muualle:') Ihania kuvia, en malta odottaa lisää postauksia Barcelonasta ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikä! Höh voi harmi että se siirtyy :( No, Barcelona on onneks sen verran lähellä että sinne pääsee Suomesta millon vain lyhyillekin reissuille. Kannattaa lähteä myöhemmin vaikka tsekkaamaan miltä se näyttää;)

   Delete
 5. Tällaiset extempore-reissuthan ovat ihan parhaita! :) Kun ei kerkee stressaamaan suunnitteluista ja muista, menee vaan :D Ihania ja upeita kuvia oot ottanu matkalta! ^_^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne ovat kyllä! Ja tuo stressittömyys on hyvä, voi vaan mennä ja katsella :D Tosin mulla meinas pukata stressiä, kun ei meinannut löytää hostellia, mutta sen löydettyä vähän helpotti. Iltaisin pysty katsomaan hostellin wifillä seuraavan päivän nähtävyydet ja suunnittelemaan, mikä oli hauskaa:)

   Delete