-->

05/10/2015

Fajitas in Madrid

Hola! Tähän lataisin suuren määrän Madrid-kuvia... jos minulla olisi niitä. Nimittäin nämä ovat ainoat kappaleet, jotka otettiin: herkullinen ruoka-annos Friday'sissa sekä todistekuva siitä, että mulla on joku kaveri seuranani täällä. Hehe. Pari kauppaa tuli kierrettyä ja - mikä tärkeintä - uusi tuleva au pair -perhe tuli tavattua, joten siihenpä se päivä menikin. Jäi tosi ihana kuva kyseisestä perheestä ja olen todella helpottunut, että asiat järjestyvät!

Hola! This is where I would upload all my Madrid photos... if I had some. Namely, these two are the only ones we took: our delicious food in Friday's and proof that I actually have a friend with me. Haha. We went through a couple of shops and, most importantly, met my future au pair family. They seemed really friendly and laid-back and I'm feeling so relieved that everything's working out right now. 

Guadalajaran päässä päätin, että menen bussilla kotiin, sillä ilta alkoi hämärtyä. Enhän minä busseilla ole koskaan kulkenut, joten turvauduin erään paikallisen apuun, joka odotteli pysäkillä. Apuvälineenä toimi Guadalajaran kartta, johon olin ympyröinyt meidän kotikadun. Hänen autettuaan minua juttelimme niitä näitä ennen bussin tuloa. Ja voi kamala, että minua nauratti jutella tämän miehen kanssa! Kerroin hänelle, että olen tullut au pairiksi tänne. En tiedä, kuinka moni loppujen lopuksi edes tietää mitä au pair tekee, sillä hänellä oli aika ihmettelevä ilme ja näin, kun hän yritti keksiä jotain sanottavaa. Ennen kuin ehdin tarkentaa, että työskentelen lapsien kanssa, hän toteaa iloisena: "Aijaa, vai että oopperaa! En ole kuullut paljoakaan suomalaisesta klassisesta musiikista... mutta minulla on yksi ystävä joka on soittanut viulua."

Back in Guadalajara I decided to take the bus home, since the night was starting to fall. I had never used the buses here, so I relied on a local who was also waiting for the bus. A map with my home circled on it as my guiding light, I asked him if he knew how I could get home. We kept talking for a while before the bus came and let me tell you, it was just terrible! I told him I was an au pair here and I think not many know what au pairs even do judging by his marveling look. Before I had a chance to specify that I work with kids, he said: "Oh wow, opera! I haven't really listened to Finnish classical music... but I have a friend who used to play the violin"

Voitteko kuvitella? Olin aivan liian väsynyt korjaamaan häntä, joten mietin vain mielessäni, että en minäkään pahemmin tunne suomalaista klassista musiikkia. Tuli suorastaan mieleen ne lukion Dime! -kirjasarjan muka-hauskat kielikömmähdykset.

Can you imagine? I didn't bother to correct him and just thought to myself: I know just as little as you about Finnish classical music. You know, the whole situation reminded me of the oh-so-funny mistakes in our high school Spanish books. 

4 kommenttia:

 1. Juttelitteko espanjaksi vai englanniksi? Ihana väärinymmärrys! :)

  Ja kiva, että uusi perhe on mukavan oloinen!

  ReplyDelete
 2. Espanjaksi me kommunikoitiin. Tällä hetkellä on ihan hakusessa vielä monet perussanat, mutta kyllä tämä vielä tästä :D Jostainhan se oppiminen on aloitettava!

  ReplyDelete
 3. Mietin vaan, että enkusta sais ton "oopeer" (aupair) - yhteyden... Hyvä hyvä, että puhut espanjaa! Yleensä kyllä ulkomaalaista autetaan vaikka miimaamalla, jos ei jutustelun sanat muuten löydy! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, hyvin päätelty! Nyt jälkeen päin mietittynä espanjalaiset sanosivat varmaan sen enemmän siten miten se kirjoitetaankin, mutta oopeer tulee vaan luonnostaan. Typerää kun tuollainen ranskankielinen sana on siirretty joka ikiseen kieleen:-D Joo, porukka on kyllä heti auttamassa täällä, kun kilometrien päähän näkyy, että tuo ei ole spanjalainen..

   Delete