-->

22/07/2016

University Results & Why I Don't Want to Come Back to Stockholm

Hiljaisuutta hiljaisuuden perään... Tiedättekö, tämä kesä on ollut siitä poikkeuksellinen, että vapaapäivät tuntuvat olevan ihan minimissä. Silloin kuin niitä on ollut, mulla on ollut vieraita Suomesta tai oon ollut Uppsala-frendin kanssa. Kahdeksan tunnin hoitotyöpäivän jälkeen ei hirveästi ole jaksanut osallistua nordjobb-juttuihin saati kirjoitella, kun tekisi mieli vain lysähtää sänkyyn, mutta on pakko raahautua suihkuun ja laittamaan ruokaa.

Quietness followed by more quietness... You know, I've had exceptionally few days off at work this summer, or at least that's what it feels like. When I've been free from the chains, I've either had visitors from Finland or been hanging around with my mate from Uppsala. And after eight hours of nursing I just haven't had the energy to participate in nordjobb activities let alone update my blog! I just want to have a shower, eat and collapse on my bed. Ha.

Huomaan, miten henkisesti raskaampia monet työpäivät ovat olleet tänä vuonna viime vuoteen verrattuna. (Tai ehkä aika vaan kultaa muistot. Heh.) Nyt on jostain syystä vähemmän sitä mekaanista "valmista ruoka ja anna lääkkeet" -linjaa ja enemmän kivuista valittelua, pyörätuoleista nostelua, yllätyksellisiä hälytyksiä ja vaikeita asiakkaita, jotka valittavat minulle kaikista mahdollisista epäkohdista, joista en ole vastuussa. Pahimpana stressinaiheena on kuitenkin hoitohenkilöstön puuttuminen. Ei ole tainnut kulua viikkoa, jolloin joku ei olisi ollut kipeänä, "kipeänä", epätietoisena omasta työvuorosta tai muuten vain kieltätynyt tulemasta töihin. Nyt tuli oikeasti sellainen olo, että en kyllä tule uudestaan kotihoitoon töihin tänne. Tämä on nyt nähty enkä jaksa stressata näistä töistä, jos ei ole pakko.

I've realised how much more ponderous my work is compared to last summer. (Or maybe memories grow sweeter with time. Hehe.) For some reason, in comparison to last years "give the medicine and cook food", my days have been full of lifting people up and down from wheelchairs, lots of complaints about pain, unexpected alarms and difficult clients, who whine about all sorts of things I'm not responsible for. The worst thing is, though, is that not everyone comes to work. Not even a week has past without someone being ill, being "ill", being unaware of own work shifts or just refusing to come to work. Now I really feel like never coming back to this job again. At least not back to Stockholm. I've seen it all and don't want to worry about these kind of patients if I can choose.


Aika paljon ajatuksia on täyttänyt myös hemmetin hankalaksi tehty yliopistohaku, mutta kaikki vaiva kannatti, sillä LÄHDEN OPISKELEMAAN MADRIDIIN! Tulen opiskelemaan seuraavat neljä vuotta Lenguas modernas, cultura y comunicación -linjaa Madridin Autónomassa ranska pääkielenä! Monet pitää mua vähän tyhmänä, kun lähden Suomen opetusjärjestelmää karkuun Espanjaan - vieläpä ranskan ja englannin opiskelun takia enkä espanjan kielen - mutta tein sen mikä tuntui parhaalta. Tällä hetkellä ainakin olen niin innoissani siitä, että pääsen takaisin Madridin sykkeeseen opiskelemaan just omaa juttua.

My university application process has pretty much taken over my mind and occupied it, especially during the last month. But every single effort was worth it, because I GOT IN THE UNI IN MADRID! I'll be studying there for the next four years an undergraduate program that's called Lenguas modernas, cultura y comunicación, French as my first language, at the Autonomous University of Madrid! Lot's of people think I'm nuts for escaping Finland just to be in Spain - especially since I'm studying French and English, not even Spanish! - but I'm doing what feels best for me. At least now I'm superexcited about going back to Madrid, feeling the city caressing me and being able to study my passion.  


Nyt on ajankohtaista etsiä kämppä, hakea opintotukea, selvitellä yliopistomaksuja ja opintojen aloittamiseen liittyviä juttuja, tehdä muuttoilmoitus, hakea terveydenhoitopiiriin kuulumista ja ehkä hankkia joku vakuutus Suomesta käsin. Espanjassa sitten muita juttuja muun muassa NIE-tunnuksen hankkiminen kuten myös uuden puhelinliittymän solmiminen ja Santander-tilin aukaiseminen yliopistomaksuja varten. On tämä kyllä työmaa, mutta pikkuhiljaa... Teen muuten lähiaikoina kunnon infopläjäyksen ja tarkat ohjeet siitä, kuinka haetaan Espanjaan yliopistoon Suomesta. Sitä voi sitten lukea ja ihmetellä, vaikka ei olisikaan hakemassa opiskelemaan :P

Now it's time to look for accommodation, apply for financial aid, sort out everything related to tuition fees and starting my studies, notify of change of address, apply for my right to stay in the Finnish health care district and maybe look for some kind of an insurance in Finland. In Spain I'll have a bit of this and that; I will most probably apply for a NIE, buy a new sim card and open a Santander bank account to facilitate the paying of my tuition fees. Everything's still a mess, but a little by little... By the way, I'll write about my process of applying to a Spanish university on my blog (will be only in Finnish since it'll be such a long post and will mostly serve for Finns) but tell me if you want to have it English too!

Hyvää viikkoa kaikille siellä! Kertokaapas joku kohokohta teidän parista viime viikosta, niin pidetään hyvää mieltä yllä <3

I wish you all a really nice week! Now, tell me a highlight of you're last few weeks so we'll keep up the positive energy <3 

13 kommenttia:

 1. Onnea opiskelupaikasta!

  Mulla oli nimpparit ja ostin itselleni lahjan, äidin lahjarahoilla leikkautin tukkani veljen vaimolla ja meidän Vinski täytti 10 vee! (näistä pian lisää blogissa...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!

   Oi, kaikkea mukavaa sielläkin päin siis:) Täytyypä lukasta sitten kuulumisia. Ja ylipäätään vähän aktivoitua blogimaailmassa:D

   Delete
 2. Vielä kerran onnea opiskelupaikasta! Se on mahtavaa, kun oma juttu löytyy :-) Mun viikkoon on kuulunut mökkeilyä, paljon sukulaisia ja ystäviä, ja rinkan osto! Vaikka onkin ollut ihana viikko, niin ei jäähyväisitkuilta olla vältytty ja hirveä stressi päällä, kun tuntuu et unohdan kummiskin jotain tärkeää... Viikon päästä oon jo Ausseissa enkä vieläkään tajua tätä, ihan hullua koko ulkomaillemuuttorumba, että onnea vaan matkaan Espanjan osalta! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thaaanks! No se tuntuu kyllä tosi hyvältä!

   Oi ei, uskon että on aika tunteelliset fiiliket siellä... Huippuja seikkailuja sulle Ausseihin! Sinne pitää kyllä joskus päästä käymään :) Tavaramäärän raahaaminen hirvittää jo nyt; en todellakaan tiedä miten saan kaiken Espanjaan. Mutta samat sanat sulle, tsempit sinne pakkailuihin!

   Delete
 3. Ihanaa, onnea paljon opiskelupaikasta!!! Jännitin oikeasti tätä postausta lukiessani ja olin niin ilonen kun luin, että pääsit sisään :D nyt vaan kaikkia käytännönasioita järjestelemään ja kohta ootkin madridilainen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiiitooos! Ihan huippua, että molemmat päästiin opiskelemaan :) Ja jotenkin ihanaa, että muita jännittää mun puolesta :'D Jeps, kaikki käytännönasiat vie nyt jonkun verran ajatuksista ja ajasta tällä hetkellä... kyllä tästä selviää!

   Delete
 4. Onnea opiskelupaikasta !

  Itse sain just keikkatyöpaikan, ja nyt vaan toivon, että saan mahdollisimman paljon vuoroja, että saan rahaa lentolippuihin. Etelä-Koreaan on kova kaipuu, eikä 2½ viikkoa riittänyt mihinkään... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jenna! :)

   Oi miten kiva, onnea työpaikasta! No sepä se! Lentoliput on ehkä paras juttu, mihin voi rahansa sijoittaa :P Toivottavasti pääset pian uudelle matkalle!

   Delete
 5. Nyt vasta tän selvisin lukaisemaan, mutta joka tapauksessa, ihan huikeeta! Hurjasti onnea koulupaikasta, eikä se Suomesta pois pysyminen välttämättä huono asia ole ;)

  Mullakin uudet tuulet puhaltaa sen verran, että elo-syyskuun vaihteessa alkaa koulu Jyväskylässä, ja ylihuomenna alkaa vielä kuukauden työputki. Mulla kävi hyvä tuuri ja löysin kuin löysinkin kivan kämpän läheltä koulua ja keskustaa, toivottavasti sullekin löytyy kiva koti ja alkaa hommat muutenkin rullaamaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiva kun tulit lukemaan joka tapauksessa! Ei se lähteminen liian pahalta kyllä tunnu, melkein sitä ihan nauttii siitä :D Suomi odottaa kyllä sopivampaa aikaa...

   Toi kuulostaa mahtavalta! Ihan tosi hyvin menny sulla kaikki noi järjestelyt ja onnee koulupaikasta vielä sinnekin :) On tosi jees, kun on oikeesti jotain suunnitelmia muutamalle seuraavalle vuodelle!

   Delete
 6. Voi vitsit, paljon onnea opiskelupaikasta (tälleen vähän myöhässä)! Hommaa kuulostaa riittävän, mutta kyllä kaikki järjestyy. Oon kyllä ehkä vähän huono sanomaan, mutta ei tuo musta yhtään tyhmää/hullua oo. :P Parhaimmillaan vietät elämäsi huikeimmat 4 vuotta Madridissa, ja jos et, niin elämä kyllä heittää eteen jotain uutta huikeaa. Ei pidä jättää asioita tekemättä siks että on teoriassa mahdollista että se ei olekaan kivaa. Koska mitä jos se onkin?

  Oman kesän kohokohta oli ehdottomasti viikon Luxin reissu, jolta palasin eilen yöllä :) Olin viime talven/kevään vähän horroksessa ja huomasin reissuun päästyäni että olin vaan unohtanut, mihin suuntaan oon menossa. Ei ihmekään jos tuntui vähän pahalta. Nyt oon taas täynnä tarmoa ja motivaatiota unelmien toteuttamiseen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiiitos paljon! <3 Vastauskin tulee sulle nyt vähän myöhässä, sori siitä:P Kyllä tää tästä järkkääntyy, vaikka koko ajan onkin jotain mitä täytyisi saada tehtyä... ja niinpä! Lähinnä halusin ulos pohjoimaista muualle opiskelemaan+oppimaan kieliä paremmin. Mua ainakin jäisi niiin kaduttamaan jos jättäsin tämmösen tilaisuuden käyttämättä.

   Ah,se oli varmasti ihana reissu! Seurasinkin snapista sun menoo siellä :) Voii, toivottavasti nyt jaksaa sitten taas ahertaa! Ymmärrän ihan täysin sua :)

   Delete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete