-->

30/07/2015

The Vasa Museum

Hei! Jonkun ajan jälkeen muistan jopa laittaa kuvia Vasamuseosta, jossa käytiin jo pari viikkoa sitten Eevan kanssa. Monet olivat sanoneet, että museossa kannattaa ehdottomasti käydä, joten lähinnä sen takia sinne tuli lähdettyä. Ilmeisesti muutama muukin oli kuullut saman, sillä jonoa riitti pitkään ulos asti maanantaiaamuna. Oli siinä muuten paatilla kokoa! Ihmeteltiin myös - kuten varmasti kaikki muutkin - kuinka hyvin laiva säilyi päälle kolmesataa vuotta merenpohjassa. Värit tottakai olivat lähteneet, mutta upeat kaiverrukset säilyivät. Sen lisäksi nähtävillä oli kasa vaatteita, köysiä, astioita ja jopa jonkun miehestön jäsenen kultasormus!
Tuossa pienoismallissa näkyykin laivan alkuperäiset värit. Mutta tällaista tällä kertaa! Suosittelen lämpimästi käyntiä kyseisessä museossa. Me nähtiin aluksi noin vartin mittainen filmi, jossa valotettiin laivan alkuperää, jotta pystyi edes hitusen paremmin ymmärtämään kaikkea. Tukholman kiinnostavista museoista on jo huomattavan suuri osa koluttu läpi, mutta Tekniska museet houkuttelisi samoin kuin Abba. Kuulemisiin!

8 kommenttia:

 1. Suosittelen lämpimästi Abba museota, sillä itse vierailin siellä hiihtolomalla! Tekniska museet sen sijaan oli pieni pettymys, sillä koko paikka oli täynnä pieniä lapsia ja en saanut museon näyttelyistä juuri mitään irti. :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitos vinkistä! Pitää katsoa minne sitä päätyy nyt viimesinä viikkoina Tukholmassa :) Tekniska museetissä oli nyt jotain mielenkiintoisen oloisia näyttelyitä, joissa voi testata kaikilla aisteilla jotain:D Sen voisi käydä testaamassa kyllä.

   Delete
 2. Mahtavia kuvia! Nuo on tosi mielenkiintoisia juttuja ja pistää mut aina miettimään:D Miten on oikeasti voinut säilyä niin hyvin merenpohjassa ja ajatella että se on niin monien monien vuosien takaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! No älä muuta sano :D Mä en niin historian kirjoista välitä, mut tällasta tietoo on aina hauska haalia museoista!

   Delete
 3. Oijoi ihana postaus ja sen ansiosta haastoin sut mun blogisssa! :)
  http://miira-kertoo.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos:)<3 mäpä käyn kattelemassa piakoin!

   Delete
 4. Kivoja kuvia! Itsekkin olen käynyt tuolla museossa ja oli kyllä mielenkiintoinen paikka :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiiitos! <3 Oi miten kiva kuulla:) Siellä oli hauskaa käydä!

   Delete