-->

22/11/2017

A Day Trip to the Fascinating UNESCO City of Cuenca

Hei jou! Mitäs kaikille kuuluu? Täällä on ollut parikin pidennettyä viikonloppua nyt lähiaikoina (espanjaksi siis puente - kirjaimellisesti silta) ja niiden kunniaksi ajattelin tehdä päiväreissun Cuencaan, josta olen kuullut vain paljon hyvää. Sen historiallinen keskusta on tosiaan Unescon maailmanperintökohde enkä yhtään ihmettele miksi. Koko Cuencan keskusta oli kuin jättimäinen linna ilman kattoa, jonka useat holvikaarimaiset käytävät johtivat kauniisiin luontomaisemiin.

Heya people! How's everyone? Spain has had a few long weekends lately (which, by the way, is puente in Spanish - a bridge!) and because of that I decided to go on a little excursion to Cuenca, of which I had heard only positive things. Its historical centre is a UNESCO world heritage site and frankly, I'm not surprised. The whole of Cuenca's centre was like a gigantic castles without a roof, whose archlike corridors lead to graceful scenery.


Ensimmäisenä oli tosiaan suunnistaminen riippuvien talojen luokse, Casas Colgadas, jonne pääsee loistavasti nousemalla ensin ylämäkeä autotien vierestä ja sitten ylittämällä sillan. Toi silta oli kyllä aikamoinen kokemus, sillä jokainen askel heilutti lankkuja puolelta toiselle. Voitte siis kuvitella ihmisten reaktion, kun joku lenkkeilijä paineli menemään kunnon rytinällä. Lapsi kysyi isältään, että miksi tuo setä saa juosta ja minä en saa. No, annapa siinä joku järkevä vastaus lapsoselle...

So my first thing was to find my way to the hanging houses, Casas Colgadas, which can be easily reached by following the uphill road and then crossing the bridge. Mind you - that bridge was quite an experience, each and every step waving it about from one side to the other. Having said that, you can probably picture the people's reaction when a jogger came pounding, leaving behind an enormous clatter. A kid asked his father why he wasn't allowed to run on the bridge but that man just did. Try and think of an answer for that poor little thing!

Casas colgadas


Spot the odd one out... a great contrast between old buildings and a modern museum!
Riippuvien talojen jälkeen oli aika mennä tutkimaan Cuencan historiallista keskustaa, joka odotti edessä päin. Sieltä löytyikin suuri, kaunis katderaali; paljon pieniä tasanteita, joista näki kaupungin ulkopuolelle sekä linnan raunioita.

So after discovering the hanging houses, it was time to enter the historical centre, which was waiting for me ahead. That's where a gorgeous cathedral, lots of small lookouts from which you could see beyond the city and the ruins of an ancient castle.The ruins of the castle which has been partly restored.
Nälkä oli jo suurenmoinen, joten menin ensimmäiseen aukiolevaan ruokapaikkaan Plaza Mayorin lähelle. Tarjoilija tulikin niin nopeasti, etten ehtinyt miettimään sen kummemmin, mitä haluaisin edes syödä, joten kun näin sanat "bacalao" ja "plato típico", päätös oli tehty. Enkä muuten katunut ollenkaan - tuo perunamuusinnäköinen Bacalao al ajoarriero, eli turska-peruna-valkosipulimuusi, oli törkeän hyvää!

The hunger was real, so I went to the first restaurant I saw that was open close to Plaza Mayor. The waiter came so quickly that I didn't have the time to ponder which dish I should have, so the words "bacalao" and "plato típico" made up my mind for me. And I didn't regret for a minute! That mashed-potato-like dish, Bacalao al ajorriero, cod with mashed potatoes and garlic was to die for!


Harmikseni lippuja ei ollut enää jäljellä iltapäivän tunnelikierroksiin, Tuneles de Alfonso VIII, joten se jäi nyt välistä tällä kertaa. Sen sijaan, käännyin ilman sen kummempaa päämäärää yhdestä holvikaarikäytävästä ja olen iloinen, että tein niin: sieltä pääsi nimittäin laskeutumaan polkua pitkin joen luokse karkuun hälinää.

Unluckily, there were no tickets left for the afternoon tunnel tours at Tuneles de Alfonso VIII, so that's something I had to skip. Instead, I wandered around and ended up on one of those archlike corridors and I'm so happy I did; it opened a path which lead to a serene river, away from the touristy centre.


The ascending path leads to the river by the slanted wall


Itse lähdin matkaan avanzabusilla, jolla kesti aika lailla se pari tuntia Madridin Estación Sur linja-autoasemalta - sopii siis hyvin päiväreissuksi tämä Cuenca. Miltäs tämä teistä näytti? Oliko Cuenca ennestään tuttu?

I set off on my journey with avanzabus which took be about two hours from Madrid Estación Sur coach station, therefore Cuenca is the perfect destination for a day trip. So what do you think of the city? Did you already know about Cuenca?

10 kommenttia:

 1. Niin ihanan näköistä ja nuo rakennukset ovat aivan upeita! En itse ole koskaan edes kuullut paikasta, mutta varmasti vierailun arvoinen paikka :)!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö vaan! Kaikki tollasta ihanan vanhaa ja kaunista. Jos joskus pukkaa reissua Madridiin, niin kannattaa tosiaan harkita Cuencaa siihen sivuun :)

   Delete
 2. Kaunis paikka ja tästäkin saa yllättävän harvoin lukea blogeista. Tuo tunnelikierros olisi varmasti myös ollut mielenkiintoinen. Nyt sulla on hyvä syy palata joku päivä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo oli kyllä lumoava. Pakko sanoa, että en ollut sen kummempaa lukenut Cuencasta koskaan, mikä on vähän harmi. Ei varmaan ole se turistien ensimmäinen kohde tuo Cuenca! Ja se on tosiaan kiva, että jää vielä jotain näkemättä, niin pääsee palaamaan hyvällä syyllä :)

   Delete
 3. Upeita kuvia ja muutenkin hienon näköinen kaupunki! Aina kiva lukea just tälläisistä paikoista, joista ei etukäteen tiedä :) Jos vaan olen noilla seuduilla taas joskus niin pitää kyllä todellakin käydä Cuencassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vera! No niinpä, kaikki tällaset pienemmätkin paikat ansaitsevat huomionsa - näistä kun ei niin paljoa yleensä puhuta :) Ehdottomasti Cuencaan, jos keski-Espanjaan oot matkalla!

   Delete
 4. Joskus mietin oikeesti miten hemmetin paljon sä näet kaikkea kaunista ja erilaista:D Tuollainen on niin rikkautta ♥ Upeita kuvia kerta kaikkiaan, ihan varmasti tämäkin oli vierailunarvoinen paikka. Ja lisäksi hei aivan ihana takki! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuhan vaan jaksaa välillä irrottautua arjen ympyröistä, niin löytää kyllä ihania paikkoja! <3 Ja hei kiitos paljon, kuvailu on matkoilla aina ihan parasta :) Toi takki oli ihan huippulöytö zarasta - makso vaan 40€!

   Delete
 5. Ooioioi miten kaunista tuolla on! Ja toi ruoka näyttää hyvin erikoiselta, mutta niin herkulliselta nam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä! Ihan huippukaunista <3 Sitä ruokaa suosittelen kyllä jos koskaan tulee vastaan :)

   Delete