-->

04/05/2017

MADEIRA: Flower Power & Tight Curves Ahead

Ekana päivänä olin niin innoisani Madeiralle tulosta, että altaalla löhöily ei todellakaan kuulunut suunnitelmiin! Otettiin siis köysiratashissi Montea kohti, josta oli aivan huikeat näkymät merelle. Mietittiin kasvitieteellisen puutarhan ja trooppisen puutarhan välillä kumpaanko mentäs, mutta päädyttiin lopulta jälkimmäiseen, koska sinne ei tarvinnut ottaa toista hissiä. Eikä ainakaan ollut huono valinta tuo Monte Palace Tropical Garden, sillä joka nurkka oli täynnä ties minkälaisia kukkia, erilaisia teemoja ja eläimiäkin!

I was so excited on my first day at Madeira that starting the holiday by lying by the pool was out of the question, so we took a cable car up towards Monte. Once we arrived, stunning views of the sea opened up to us and we found ourselves seeing beauty everywhere! There was just one 'but': we were stuck between two garden options (Monte Palace Tropical Garden or the Botanical Gardens). Eventually, we made up our mind and decided to head to the first option, since it didn't require another cable car trip. And it certainly didn't let us down; the whole park was blooming with different colours and kept surprising us with different themes!  
Lippu puutarhaan maksoi sellaiset 12,5€, mikä sinänsä on aika paljon puistosisäänpääsymaksusta, mutta toi paikka oli jättimäinen! Hyvillä mielin lähdettiin puistosta etsimään perinteistä koriajelupaikkaa, että päästäis vuorelta alas keskustaan päin. Kyllä, luitte oikein: tultiin koreilla alas. Se oli (ja on varmaan vieläkin, vaikka se on vain turistikäytössä) kätevin tapa tulla alas mutkittelevia teitä, Ja ainakin se oli superhauskaa, vaikka välillä tuntui, että koko pulkka menee nurin!

The entrance cost 12,5 euros which is, let's face it, quite a lot for a simple garden. But this place was well-kept and massive!! We left the park content and went on to look for the traditional basket ride, so that we could get down this mountain in a matter or minutes. Yes, you read that right: we came down by baskets. It was (and probably continues to be, albeit only among tourists) the quickest way to come down the meandering roads. And at least it was so much fun, although I felt like the basket would topple and leave us rolling down the hill! 
Siinäpä nyt tokan päivän tunnelmia! Muina päivinä ei tullutkaan ihan niin paljon edestakaisin kävelyä harrastettua, mutta kerrottavaa riittää, joten pian lisää sitten muun muassa ruokapaikoista, vuoristosta ja julkisesta liikenteestä! Toivottavasti kaikilla menee ihan jees siellä, hasta pronto <3

That's what we did on our second day! The other ones weren't as busy, to be honest... but they did include gorgeous food, great moments at the pool and some sightseeing. I'll tell about that later then guys! Hope you're all alright, hasta pronto <3


8 kommenttia:

 1. Vautsi, upeen näköisiä kuvia taas. Puisto näyttää aivan upeelta, mäkin olisin valinnut trooppisen puutarhan, hinta tosiaan on aika korkea puiston sisäänpääsyyn mutta ehdottomasti sen arvoinen ja jos se oli vielä isokin alue! Mikä ettei:) Ihana tuo vika kuva, olet upeen näkönen ja tykästyin kovasti asukokonaisuuteesi ♥ Mä vähän vierastan vielä tuota verkkosukkistyyliä mutta tossa asussa, vau!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, Kata! <3 Se oli kyllä upea ja varsinkin kun ei ollut mitään sen kummempia odotuksia niin se ylitti kyllä ne! Hahah, ne sukkikset tuo pientä twistiä tuohon. Ei ne välttämättä kaikkien juttu oo ja seki on ihan jees:P Kiitos kivasta kommentista <3

   Delete
 2. Oii miten upean näköistä! Ja tosi kivat nuo sun hiukset! :-D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thäänks! Ja hiukset kiittää myös :D Ne on nyt väliaikasesti tollaset yksittäisen päähänpiston takia, hahah!

   Delete
 3. Vitsit, miten upea puisto! Näyttäis olevan hintansa väärti. Toi koriajelu kuulostaa ja näyttääkin vähän pelottavalta... Mut ehkä noi sedät on tehneet sitä "joskus aiemminkin"... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli kyllä loistava! Siis siellä varmasti menis koko päivä jos lukis kaikki tietolappuset läpi ja kiertelis kaikki näyttelyt ja kukkaset... Joooo tuo ajelu alas oli hurjaa! Ohitettiin jopa yks pulkka siinä matkalla, taisi olla hoppu meidän ukoilla :D

   Delete
 4. Apua ihania kuvia :D Mun eka (kunnollinen) ulkomaan reissu oli Madeiralle, tosin siitä on jo aikaa 5-6 vuotta... Pitää päästä takaisin vielä joskus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa kiitos paljon :) Uii on ollut kyllä hyvä kohde ekaks reissuks! Tuonne voisi kieltämättä palata millon vain!

   Delete