-->

15/04/2017

KUN YKSI MATKUSTUSPAINAJAISISTA KÄY TOTEEN

Meidän matkan viimeiseen päivään tuli pieni odottamaton käänne; me nimittäin myöhästyttiin meidän lennolta Madridiin (kai se kerran elämässä pitää kokea). Mites tämmönen on mahdollista?

Jean Jaurèsin asemalta lähtiessä metroa täytyy vaihtaa, jos on matkalla lentokentälle. Me vaihdettiinkin väärään ratikkaan, sillä kyseinen pysäkki on hieman sekava pääteasema, ja kuljettajat neuvoivat meitä väärin. Hätä ei onneksi ollut tämännäköinen, koska linjat yhdistyvät vielä useilla pysäkeillä ja me huomattiin virhe tarpeeksi ajoissa. Siinä sitten hypättiin pois, ja kun tuli lipun leimaamisen aika, mun kaveri sanoi, ettei löydä lompakkoaan. Se oli jäänyt kiireessä edelliseen ratikkaan. Heihei, lompsa.

Kerrottiin kuljettajalle, mitä tapahtui ja hän lupasi soittaa kuljettajille ja kysyä, onko muut nähneet lompakkoa. Hän ehdotti, että jäätäis laiturille kyselemään vastaantulevilta ratikoilta, ja niinhän me tehtiin. Perfecto - kunnes erään ratikan kohdalla erehdyin hyppäämään sisään tulkkaamaan ja matkalaukut jäi laiturille. Jooooder, adiós, maletas.


Kaveri lähti pää kolmantena jalkana juoksemaan matkalaukkujen perään heti kun ratikka pysähtyi. Yllättäen sain tietää, että lompakko on löydetty, mutta kyseinen kuljettaja ei tiennyt missä/kenellä se oli. Kuulemma seuraavana päivänä voisi käydä kysymässä löytötavaratoimistosta. Eihän meillä sellaiseen ollut aikaa - lento lähti jo samana iltana! Juuri "sopivasti" kaikki ratikat pysähtyi jostain kumman syystä ja jouduttiin etsimään korvaava bussi lentokentälle. Se löytyi helposti, mutta vitsit että sitä odotettiin kauan. Onneksi pysäkillä oli muitakin espanjalaisia menossa samalle lennolle.

En edes mene yksityiskohtiin; lentokentän toiminta oli törkeän hidasta ja nihkeää, vaikka nätisti sanottiin että meillä olisi aika kiire. Tässä vaiheessa meitä oli joku kolmisenkymmentä menossa samalle lennolle, ja kun juostiin portille, oli jo liian myöhäistä mennä lennolle. Kello oli kirjaimellisesti 20:42 ja meidän olisi pitänyt olla jonossa viimeistään 20:40. Ymmärrän, ettei turvallisuussyistä voi päästää ihmisiä tietyn ajan jälkeen, mut c'mooon. Jäätiin sit koko porukka yöks lentokentälle ja ostettiin lippu aamulennolle.

Oottekste koskaan myöhästyneet lennolta? Mitä te teitte sillon?

8 kommenttia:

 1. Voi apua mitä koettelemuksia!! Itse en koskaan ole myöhästynyt lennolta *koputtaa puuta*. Pitää olla varovainen, etten manaa sitä kohtalokseni sillä jos myöhästyn Thaikkujen kotilennolta, saattaa jäädä yhden kurssin projektin esittely välistä ja sitten onkin mukava uusia koko kurssi... noot :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No äläpä! Oli kyllä hieman epätoivoinen olo tuona päivänä, mut onneks muiden ihmisten seura pelasti. Ei tuntunut niin pahalta jäädä kentälle, kun moni muukin jäi :'D Ei sitä ikinä tiedä, mutta ei kannata toisaalta pelätäkään liikaa tietenkään!

   Delete
 2. Voi herranjestas, jo on ollut huonoa tuuria...

  Tässä hyvä esimerkki, kun oppilas kysyy, että miks ope laittaa Wilmaan merkin, jos on vaan kaks minuuttia myöhässä...? "Onks se niin tarkkaa..." No joissain tilanteissa se kaksi minuuttiakin on liikaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä muuta sano... tuossa tapahtu niin paljon, että piti itsekin vähän kelata tapahtumia.

   Jep, monesti ne parikin minuuttia ovat ratkaisevia. Ihan turvallisuussyissä varsinkin! :D

   Delete
 3. Apua, onpa ollut huonoa tuuria matkassa! :/ Onneksi kuitenkin saitte uuden lennon. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä kyllä oli pari ei-toivottua mutkaa matkassa! Onneksi lopussa kaikki oli hyvin eikä uus lento maksanutkaan kuin 60€.

   Delete
 4. Voi ei, kuulostaapa kyllä ikävien sattumusten summalta! Itse oon joskus missannut jatkolentoja edellisten ollessa myöhässä, mutta yhtä kertaa lukuunottamatta on ollut kyse lennoista, jotka lentoyhtiön on täytynyt korvata ja järjestää uusiksi.. silläkin ainoalla kerralla kun itse olin vastuussa, olin helsinkivantaalla odottelemassa sitten muutaman tunnin seuraavaa konetta kotiin :D Sata euroahan sinne hävisi kuin tuhka tuuleen, mutta elämä on eikä se nyt muuten suuremmin mihinkään vaikuttanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin! Ja tuo on kyllä aika perseestä myös... mulle on meinannut käydä noin, mutta onneksi on sitten just ja just ehtinyt lennolle, esim. viimeks se kone odotti meitä matkustajia kymmenen minuuttia lisää. Onhan toi ärsyttävää rahantuhlausta, mut minkäs teet... sellasta se joskus on:D

   Delete