-->

03/04/2015

Shopping guide for NYC part 2

Moikkamoi! Puolentoista vuoden blogitaipaleen jälkeen, tuskanhien sekä monien mutkien ja matkojen kautta tulin siihen tulokseen, että alan kirjoittamaan blogia suomeksi! Abivuonna on jollain tavalla korostunut se vapaus, mitä oma äidinkieli tuo kirjalliseen ilmaisuun: sanavalinnat, kielellä leikkiminen ja luovuus. On ollut ihanaa kirjoittaa englanniksi - siinä on oppinut todella paljon! - mutta aika ajoin se käy melko raskaaksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että unohtaisin englannin kokonaan, vaan tulen kirjoittamaan kahdella kielellä tai hätätapauksissa lyhyemmät referoinnit englanniksi. Katsotaan, miten tämä lähtee sujumaan!

Hey guys! As you probably noticed, the previous text was in Finnish. I've realized how much more free one is when they can express themselves in their native language. Therefore, I've decided to write my blog in Finnish. But it doesn't mean that I'll forget about English! No way. I don't want my blog to be readable only for the 5,5 million people in Finland, you know. From now on, I'll continue with two languages - perhaps some of you learn a little Finnish simultaneously :-D Let's see how this goes! 

NINTENDO WORLD
Joo elikkäs nimi varmasti kertoo olennaisimman! Kaksikerroksinen Nintendo- kauppa tuli oikeastaan sattumalta vastaan, kun oltiin menossa MoMAan. Tää siis sijaitsee Rockefeller centerin lähistöllä aukiolla nimeltä Rockefeller Plaza. Siellä sitten ihmeteltiin maailman älyttömyyttä ja pikkuveljellä tarttu kyllä mukaan suloinen Pikachu-pehmolelu, eli ei ollut ihan turha reissu :-D

I guess the name tells everything! We ran into the two-storey Nintendo shop accidentally when we were on our way to MoMA. It's located near Rockefeller center at Rockefeller Plaza. There we just spent time wondering the crazy world we live in and my little brother ended up bying a cute stuffed Pikachu toy, so this visit wasn't totally in vain!

Ylä- ja alakerrassa oli paljon pelejä, joita pystyi pelaamaan kuka tahansa. Kauppa olikin täynnä vaikka minkälaisia pelejä ja tuntui, että suurin osa oli tullut sinne vain pelaamaan. Eipä siinä mitään pahaa olekaan! Taisi olla kaikki mahdolliset Nintendot - vai miksikä näitä kutsutaankaan - vitriinissä. Mukana oli harvinaisempia 80-luvun mallejakin.

Upstairs and downstairs there were lots of games which anyone could grab and play. The shop was full of them and it felt as if most of the people had only come to play. But hey, it's okay! I think they had every possible Nintendo in the showcase. There were also some rarer models from the 80s.


LEGO SHOP
Sitten oli tämä toinen lasten unelmakauppa Rockefeller plazan lähellä. Erityisesti jäi mieleen legopakkaukset, joissa oli maailman kuuluisimpia nähtävyyksiä, kuten Eiffel-torni ja Empire State Building. Teki mieli ostaa itelleenkin niitä ja alkaa rakentelemaan! Keskellä kauppaa oli jättimäinen torni, josta sai ostaa irtomyynnistä erilaisia legopalikoita pieniin pussukoihin. Tämä jos mikä olisi ollut hyödyllinen kauppa penskana! Aina oli tietyt pala hukassa ja niitä sai olla etsimässä sohvien alta ja kaappien kätköistä.

Then there was this paradise for children near the Rockefeller plaza. Especially the lego packages that had world famous sights, such as the Eiffel tower or the Empire State Building, stuck into my mind. Would've wanted to buy them and start building! In the middle of the shop there was a gigantic tower from which you could choose different lego bricks into small bags and purchase them. Boy, how this would've been useful as a kid! Always some of the bricks went missing and we would have to search for them under couches and inside cupboards.Luvassa olisi vielä jonkun verran New Yorkin postauksia, kun kerta tämä bloggailu jäi vähemmälle kirjoitusten ja muiden kiireiden vuoksi. Tulihan tuota käytyä Budapestissäkin kuukausi sitten, joten siitä kanssa lisää myöhemmin sitten! Hyvää pääsiäistä kaikille 

There are still some posts about New York coming up, since I've been away from the blogosphere due to my matricultation exams and other things that have kept me occupied. We did visit Budapest about one month ago with my friend, so more about that later on then! Have a happy Easter everyone

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olet palannut! Ajattelinkin sinulla olleen "jotain muuta" pohdittavaa ja tekemistä tässä viime aikoina... ;)

  Raikas uusi ulkoasu blogissa muuten! Mitä kieleen tulee, itsekin kahdella kielellä kirjoitellessa huomaa, ettei kuitenkaan sillä toisella osaa leikitellä niinkuin omalla äidinkielellä. Joskus taas sanaleikki ei toimikaan suomeksi. Olenkin pyrkinyt pois suorasta kääntämisestä vaan kerron asiat molemmilla kielillä sen kielen keinoin ja sanoin. Kyllä sinäkin löydät sinulle sopivimman tyylin.

  Budapest kuulostaa mielenkiintoiselta, jään odottelemaan matkakertomusta.

  P.S. Olisin heittänyt sinulle Liebster Awards-haasteen, mutta täällä oli sen verran hiljaista, etten sitten kuitenkaan. Jos innostut, haaste kysymyksineen löytyy: http://paivansateenmenninkainen.blogspot.fi/2015/03/liebster-awards-haaste-reto-liebster.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, ihana kuulla ettei minuakaan ole ihan kokonaan unohdettu, vaikka onkin ollut kahden kuukauden hiljaiseloa! Nyt on suurimmat kiireet ohi, niin voipi palata blogin pariinkin ja vähän nopeuttaa postaustahtia, hahah.

   Kiitos paljon! Kahdella kielellä kirjottaminen on omalla tavallaan aika haasteellista, mutta tuo toisaalta uusia mahdollisuuksia - juurikin nämä sanaleikit todistavat sen. Minustakin on ollut ihana lukea sun blogia espanjaks ja suomeks, kun siinä oppii niin hyvin espanjaa samalla. Ja tärkeää just onkin, ettei käännä sanasta sanaan, kun siitä voi syntyä vähän tökeröä tekstiä.

   Taidan käydä tekemässä tuon Liebster Awardsin, niin saisi vähän lisävauhtia tähän bloggaamisen jatkamiseen:-) Kiitos piristävästä kommentista jälleen kerran!

   Delete
 2. Olipa kiva lueskella sulta postausta pitkästä aikaa!

  Niin ja hei ihan pakko sanoa, että itse henkilökohtaisesti oon nauttinut sun blogin lukemisesta nimenomaan englanniksi, kun harvoin näin hyvin kirjoitettuja suomalaisia blogeja löytää. Että jos vaan jaksat, niin pidä englanti mukana matkassa! Itsellä kahdella kielellä bloggaminen ei tosin toiminut yhtään... mut ehkä se oon vaan minä joka kokee hankalaksi ilmaista samat asiat kahteen kertaan :D

  Innolla oottelen kyllä Budapest-postauksiakin :) Ja pakko vielä lisätä, että aivan ihana tää uudistunut ulkoasu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan huippua, kiva kun tykkäsit! :)

   Mä ajattelin nyt sinnikkäästi blogata kahdella kielellä, kun se tuntuu oikeimmalta ratkaisulta. Ihana kuulla, että toi englanninkielinen teksti on ihan hyvin onnistunutta! Sen pidän kyllä ehdottomasti mukana. Se tuo samalla niin hyvää rutiinia kirjoittamiseen. Toivotaan vaan, ettei sitten käy samalla tavalla:'D En tiedä, onhan se toisaalta vähän ärsyttävää kirjoittaa sama asia kahdesti jatkuvasti,

   Jees! Kohta onkin luvassa vaikka minkälaista tarinaa. Kiitos hei:)

   Delete