-->

10/01/2018

First Christmas in Finland Since 2014

Kukkuu. Täällä sitä ollaan taas joululoman "joululoman" jälkeen palattu Madridiin. Pakko kyllä sanoa, että oli vähän kurjaa lukea kokeisiin ja kirjoittaa valokuva-analyysi sekä kirjallisuuden työ tuon parin viikon aikana, kun kerrankin meni jouluksi Suomeen. Käytännössähän täällä on nyt vielä koko tammikuu vapaata, eli nyt on vain pari viikkoa kokeita ja sitten on taas parin viikon loma ennen seuraavaa jaksoa. En tiedä, mikä järki siinä on, mutta näin ne asiat on haluttu järjestää Espanjassa.

Hello! Here we are, back in Madrid after a nice little Christmas break "break". I have to say it was a bit miserable to spend nearly all my time studying for exams, writing a photo analysis and finishing my French literature assignment during those two weeks when I finally went back to Finland for Christmas. Practically, we have the whole of January off, so that's just a few weeks of exams and then we're on holiday before spring term. How exciting. I don't understand the logic behind it, but this is how Spain has decided to organise stuff.


First time at the main square at wintertime in three years - this time in a little blizzard! 

Kuopio market hall all christmassy - notice the guy sweeping off snow after being outside!

Ensimmäinen koe oli toissapäivänä ja se olikin kertaheitolla se pahin alta: ranskan keski- ja renessanssiajan kirjallisuutta. Luennoilla ei hirveänä tullut käytyä eikä niitä vanhalla ranskan kielellä kirjoitettuja tekstejä tullut luettua, joten lopputyö ja koe-essee ovat varmasti vähintäänkin mielenkiitoista kamaa...

I had my first exam the day before yesterday and that was the worst one out of the way: Medieval and Renaissance French literature. My assistance in lectures was pretty non-existent and the texts written in old French were so complicated I didn't really bother reading them, so my final assignment and exam must be interesting, to say the least...

Mä en varmaan täällä blogissa ole avannut mitään mun työjuttuja, mutta aloin viime syksynä tekemään transkriptioita (mitä nää ees on oikeella suomen kielellä??) osa-aikaisena etätöitä. Tuo töiden joustavuus on ihan unelma, kun pystyn järjestämään työtunnit, miten haluan eikä työmatkoihin aikaa (Madridin kokoisessa kaupungissa täydellistä!) Hyvä puoli on siis se, että pääsin töistä huolimatta Suomeen - huono puoli se, että ne työt tosiaan seurasivat mukana sinne. Onneksi en tee niitä kuin 10 tuntia viikossa, joten opiskelutkaan ei kärsi.

So I haven't really been speaking about my work stuff, but I started doing transcriptions last autumn as a part-time remote job. That flexibility is exactly what I need, since I can organise my working hours each week and won't be wasting time in commuting, which is a huge plus in a city like Madrid. The good thing is that I could travel to Finland thanks to my job's flexible character, but the downside is that the working hours followed me, of course. Luckily I only do 10 hours a week so it doesn'teven affect my studies.

niece and step sister decorating the tree

smoked salmon crackers! probably one of the best foods EVER


a sister and her little brother
No juu, ehdin mä opiskelujen ja töiden lisäksi käymään Kuopio-Lapinlahti-Iisalmi akselilla, viettää aikaa perheen kanssa, nähdä kavereita (joskin vain muutamaa), nauttimaan suomiherkuista, käymään Gina Tricotin alennusmyynneissä, juhlimaan uuttavuotta Puikkarissa, ihmettelemään ainaista harmautta, pelaamaan Guitar Herota, aloittamaan Skam kaverin suosituksesta ja uusimaan passin. Varsin tehokkaat pari viikkoa, sanotaanko näin!

So apart from studying and working I did have time to visit Kuopio, Lapinlahti and Iisalmi, spend time with my family, meet some friends (although only a few), enjoy Finnish delicacies, check out Gina Tricot's sales, celebrate New Year's Ever at Puikkari, marvel at the constant greyness, play Guitar Hero, start watching Skam thanks to my friend's recommendation and renew my passport. Quite efficiently used two weeks, shall I say!


some great tits feasting on seeds

a woodpecker having his daily lunch 

Mutta hei! Tämä yksinmatkaaja lähtee taas kokeiden jälkeen - pakkohan tuollainen lukukausien välinen pari viikkoa hyödyntää jollain tavalla. Silloin ei nimittäin opiskelija voi edes potea huonoa omatuntoa opiskelemattomuudesta, koska mitään opiskeltavaa ei ole! Lähden Romaniaan viikoksi. Ei ehkä se tyypillisin matkakohde Euroopassa, mutta siksi se onkin niin kiehtova. Googlettelin jo eri nähtävyyksiä sekä romanian alkeita - se kun kuuluu samaan kieliperheeseen espanjan, ranskan ja italian kanssa. Ainakin nyt sen verran, että osaan paikkojen nimet lausua oikein ja sanoa vaikka terve, hahaa.

Anyway! This solo traveller strikes again after the exams - I just have to take advantage of such a long gap between the terms, right? A student cannot feel guilty for not studying if there's nothing to study! I'll be off to Romania for a week. Yup, not the most popular travel destination in Europe, but that's what makes it so intriguing. I already googled some of the sights to see and the basics of Romanian, which happens to belong to the same language family as Spanish, Italian and French. At least enough to know how to pronounce the names of the places correctly and say hello, ahah.

4 kommenttia:

 1. Oi mikä suloinen koiraeläin!! <3

  Ei kyllä mitään haisua mitä on transkribointi ?!? suomeksi. Mut kiva, että olet löytänyt hommia, jotka saa sovitettua opiskelujen oheen. Ja Romania kuulosta kiehtovalta... Viikossa ehtii jo nähdä ja kokea paljon. Tee sitten kattava kuvin koristeltu matkaraportti, niin me lukijatkin päästään nojatuolimatkalle Romaniaan!

  Hyvää alkanutta vuotta Rosa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin!! Siskon koira :) On kyllä semmoinen sylivauva, että aina saa olla rapsuttamassa.

   On kyllä ihan mukavia hommia tiedossa, kunhan kokeet tästä loppuisi. Romaniasta varmasti tulee postauksia niin paljon vaan kun sanottavaa riittää! Samoin! Hyvää uutta vuotta sulle :)

   Delete
 2. Todella ihana että oot löytänyt pientä työtä opiskelun ohella ja vieläpä sellaista mitä saat etänä tehtyä. Joustava! Romania kuulostaa munkin mielestä kiehtovalta kohteelta, enpä malta oottaa postauksia sitten siitä, koska kohde on mulle ihan tuntematon.

  Ja siis eikä, ois vaan pitänyt tulla Puikkariin uutena vuotena niin ois törmäilty, me meinattiin!:D Ihanaa oli lukea sun joululomasta, mukavaa torstaita ja vuotta 2018 <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se auttaa kyllä tosi paljon! :) Ei tuu opiskelijana niin paha mieli jos tuhlaa rahaa, kun tietää, että sen on itse ansainnut. Kiva, että suakin kiinnostaa! Oon niin innoissani googlailemassa eri nähtävyyksiä ja ruokia... ja sekin on sitten kiva, että pääsen teille kertomaan millaista oli! Tekisi mieli lähtee jo, haha.

   Ei vitsi! No se oli kyllä ihan täynnä väkee (lähinnä aika nuorta sakkia kun itsekään ei tuntenut sieltä melkein ketään??) ja oli hauskaa! Oispa ollu hauska törmäillä :D Hyvää uutta vuotta sinnekin päin! :)

   Delete