-->

29/08/2015

5x ravintolavinkit Tukholmaan

Täältä tulee muutamia ravintolavinkkejä kaikille nälkäisille, Tukholmaan matkaaville sieluille. Mitään ihmeellisiä kulinaristisia nautintoja nämä eivät varmasti ole, mutta kuitenkin sellaisia ravintoloita, jotka ovat osoittautuneet hyviksi eivätkä kaada kukkaroa. Let's go!


Exit lounge bar Södermalmin Götgatanilla tarjoili upeat juomat. Syömistäkin tuolta olisi saanut, mutta sillä hetkellä nuo juomien mukana tulleet pähkinät riittivät vallan mainiosti. Tänne suunnataan, jos haluaa rentoon hengailupaikkaan viikonloppuna. Tänne - kuten varmaan kaikkiin istuskelupaikkoihin - kannattaa tulla ajoissa, sillä kymmenen aikaan paikat täyttyvät väestä!


Jenses Böfhus on pihviravintola jossa tein suorastaan myötähäpeää aiheuttavan valinnan: tilasin salaatin. No, tuo salaatti oli kyllä erittäin hyvää, joten siinä mielessä ei ollut ollenkaan huono valinta! Sen sai itse kasata seisovasta pöydästä ja lisukkeeksi pystyi tilaamaan lohta tai kanaa ja erilaisia leipiä. Tässä ravintolassa oli myös pehmisbuffet, jonka olisin ehdottomasti testannut jos en olisi ollut niin täynnä!

Jenkkityylisiä Friday's -ravintoloita on Tukholmassa kaksi kappaletta. Tämä oli taas vaihteeksi paikka, jossa ei meinannut sitten ollenkaan osata päättää, mitä söisi! Heidän ruokalistallaan oli niin hyviltä kuulostavia pastoja, hampurilaisaterioita, lämpimiä leipiä, jälkiruokia...


Taco Bar. Sieltä saa hyvää tortilloja, tarvitseeko enempää perustella? Taco Barissa pystyy myös valitsemaan montako tortillaa ottaa sekä minkälaista ja kuinka tulista täytettä haluaa. Näitä on todellakin ympäri Tukholmaa ja kuvailisin paikkaa ravintolan ja pikaravintolan risteyktykseksi.


Bun Meat Bun. Tämä ravintola onkin Farsta Strandin perukoilla, syrjässä keskustasta. Syy miksi sitä kuitenkin suosittelen on se, että näiden hampurilaisten pihvit ovat niin mehukkaita! Ruoka näyttää äkkiseltään aika perus roskaruualta, mutta kyseessä on kuitenkin  tuoreista aineksista ja rakkaudella tehdyt hampurilaiset. Haettiin kämppikseni kanssa hampparit kotiin ja lisättiin kaveriksi vähän perunoita, salaattia ja majoneesia. Tämä pieni paikka on aivan Farsta Strand juna-aseman vieressä, joten sinne on hirveän helppo löytää keskustakin.

Voisin kai mainita vielä pari hienompaa paikkaa, joihin on pitänyt itse mennä jo joku tovi, mutta jotka jäävät välistä tällä kertaa. Näköalaravintola Himlen Södermalmilla vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta sekä Jamie Oliverin nimikkoravintola Östermalmilla vaikuttaa myls testaamisen arvoiselta. Pitäähän sitä jättää jotain ensi kertaankin, eikös vain ;)

This became such a long post sooo English version is coming up later! 

0 kommenttia:

Post a Comment